Şimdi Ara

Polis park halindeki aracıma sürtmüş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olay bugün başıma geldi. Eminönü Mercan tarafında park halindeki aracıma Motorsikletli yunus polisi sürterek geçmiş. Çok büyük bir şey yok ama tampon ve çamurlukta hafif göçük ve çizikler var. Sinirimi bozan şey polisin nerdeyse kasıtlı olarak sürterek geçmesi. Olayı gören arkadaşlarım motoru ve plakasının fotoğrafını çekmiş. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Kafayı taktım biraz, vergilerimizle alınan devletin malını, halkın can ve mal güvenliğini korumak üzere kullanması gereken devletin memuru, hoyratça vatandaşın malına zarar veriyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• geçmiş olsun dostum, kanuni hakkını ara, çarpıp giden kişi sivil vatandaş olsaydı ne yapardınsa aynısını yap, şikayetçi ol...

ama tehlikeli konu açmışsın haberin olsun, birazdan az gelişmiş beyinleriyle eğitimsiz gayri medeni mahluklar gelip, "ne var la, polis çarpmış, canı sagolsun, vatan haini pkklı falanmısın, polis bu döver de söver de" vb modunda gelen saldırılara maruz kalabilirsin..

başkasının arabasına çarpılmışsa canı sağolsun, bişey olmaz, kendi arabasına çarpılırsa dünyayı yakarım modundadır bunlar ayrıca..
  • Karakola müracaat ederek şikayet de bulunabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun dostum, kanuni hakkını ara, çarpıp giden kişi sivil vatandaş olsaydı ne yapardınsa aynısını yap, şikayetçi ol...

ama tehlikeli konu açmışsın haberin olsun, birazdan az gelişmiş beyinleriyle eğitimsiz gayri medeni mahluklar gelip, "ne var la, polis çarpmış, canı sagolsun, vatan haini pkklı falanmısın, polis bu döver de söver de" vb modunda gelen saldırılara maruz kalabilirsin..

başkasının arabasına çarpılmışsa canı sağolsun, bişey olmaz, kendi arabasına çarpılırsa dünyayı yakarım modundadır bunlar ayrıca..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • profpide kullanıcısına yanıt
    Seni gayet iyi anlıyorum haklısın da ancak burada küfür, hakaret vs herhangi bir yanlış ifade yok. Polis de görevi dışında bir vatandaş. Durduk yere kimsenin kimsenin malına zarar verme hakkı yok. Zarar mühim değil de bunu göz göre göre keyfiyen yapmaları sinir bozucu.

• sipsibjk kullanıcısına yanıt
    katılmıyorum, görevi esnasında acil çağrıya cevap verirken kazaen sürtmüşse de kanuni hakkını aramalısın, senin suçun yok, zararı niye sen ödeyesin..

emniyetin araçları sigortalı, sigorta şirketi öder..ayrıca eğer memur görevini yaparken bu kaza olmuşsa ve hakkını ararsa memura rucü edilmez..keyfi yapmışsa konusuna hiç girmiyorum bile..

örneğin acil çağrı geldi telsizden, kavga var acil müdahele et diye ve akabinde olay yerine giderken kaza oldu..memur arkadaş telsiz kaydı ile(tüm telsiz görüşmeleri kayıt alınır) dilekçe verip acil görev nedeniyle başına geldiğini bildirir ve sorumlu tutulmaz..tabi peşine düşüp hakkını araması lazım..gerekirse valilik dahi öder, zarar tespit komisyonları gibi birçok seçenek vardır..

• Ben olay yerinde herhangi bir rapor vs tutmadım. Direkt karakola gidip şikayetçi mi olmalıyım?

• karakola gidip şikayetçi olabilirsiniz fakat olayı anlattığınızda sizi başlarından savıp meslektaşlarını korumaya yönelebilirler..araç hareket etmiş, o zaman haber verseydiniz, bişey çıkmaz, kamera yok, şahit yok, vb bahaneler ile vazgeçirmeye çalışabilirler bilginize..

polise söylemeniz gereken anahtar kelimeler! ; "müracatımı alıyormusunuz? eğer almayacaksanız direk savcılığa gidip bizzat müracat edeceğim ve başvurumu almadığınızı bildireceğim" savcının adını duyunca çekinirler çünkü kendi başlarına iş açılır, görevi savsaklamak, vatandaşın müracatını almamak vs..başka polis için kendilerini genelde yakmazlar ama almazlarsa da savcılığa gidin mutlaka..

hakkınızı mutlaka arayın, siz yapmazsanız, sizin hakkınızı başkası sizin yerinize savunmaz zaten..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Park Halindeki Arabayı Çizmek
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • profpide kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, yarın gidip şikayetçi olacağım.

• sipsibjk kullanıcısına yanıt
    yokuş yapabilirler, çekinip hemen geri dönmeyin, korkmayın, siz hakkınızı arıyorsunuz, suç değil ayıp değil

ya boşver diyen olursa, 'zararımı ödeyeceksen elbette boşveririm, ne uğraşacağım de', geri adım atarlar

• Geçmiş olsun her türlü sen haklısın hocam. Ödesinler

• Teşekkürler.

• Hocam son durum ne gittiniz mi ?

• Şikayet şeklinde değil de zararın tazmini talebinde bulunmalisiniz. Zaten şikayeti polisin şahsına yapmayacaksıniz. Egm den zarar ölçüsünde paranızı talep edeceksiniz. Savcı falan demiş arkadaşlar ama olayda bir suc yok savcı takipsizlik verir.

• Hayda, yapması gereken bizzat kendisinin ilgilenmesi olayla ama işte...

• Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Yine de karakola başvurmam gerekiyor değil mi? Önce zarar tespiti ve hasarı yaptırmam mı gerekli?

• Sözlük Sevdalısı kullanıcısına yanıt
    Henüz gidemedim işimden dolayı. Bugün gideceğim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.