Şimdi Ara

Porsche 911 Carrera mı ?? Yoksa Corvette c5 mi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
14.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1999 model Porsche Carrera 911 vs 2000 Corvette C5
    Sizce hangisini neden tercih etmeliyim ? Benzin vergi hepsini düşünerek herşeyi karşılaştırarak yorum yapalım lütfen.Ayrıca bu havada başka bir araç varsa aklınızda onlarıda önerebilirsiniz.Kullanıcağım araç olduğu için bana göre eksik yönleri Corvettein eksi yönleri 2 kişilik olması ve İç tasarımı ama porschedan daha güçlü bir motora sahip olması da artı yönlerinden...Benim hani çok güçlü bir motora ihtiyacımda yok sadece prestij için böyle bir araba istiyorum.Sizin tercihiniz ne olurdu ?

Cevap bekleyen sorular

Ayrıca aralarındaki yakıt tüketimi 100kmde kaç litre ?

Kasko yaparken aralarında bir fark olur mu olursa ne kadar olur ?

Sizce hangisi tercih edilmeli ve sizin o nedeni seçmenizdeki etmenler neler ??

• daha önce de konu acmsıtın sanırım
    bence ıkısı de gereksız derecede eski,bakım ısteyen arabalar,
    c5 i sürebılcegını sanmıyorum,duvara gırmen olası,ztn 18-19 sın,öbür tarafa gıtmenı ıstemem bu yaşta.
    barı porsche al da daha kontrollü olursun,kaza yapma sansın da azalır....
    çakma gossıp girl "küçük sırlar" dızısının yurdumun genclıgı üstünde nası etkıleri varmıs
    ben bugun bunu ögrendım
  • Zevk meselesi bu 3 ay sonra 20 olucam bu arada :) 1968 model mustang vs benzeri araç kullananlar gerizekalı mı yani zevk meselesi kesinlikle...Bana bu araç bir a5 ten yada 3.20 cabriodan çok daha güzel geliyo.Nese beni düşünmeniz güzel yinede teşekkürler :) Umarım bir sorun olmazda 1 sene sonra hasarsızlığın devam ettiğini burda yeni konu olarak açarım:) 1 sene sonunda aracın hasarsızlığı giderse takasta veririm bir galeriye herhalde yeni bir araç alırım...O zaman ki tercihim tabiki bu tarz bir araba olmayacaktır...Siz beni hız meraklısıyım ondan porsche alıyorum sansanızda benim amacım başka canım değerlidir hayatı seviyorum :) Yani size deseler tüm bakımları karşılanacak benzin sınırsız kafana göre takıl porsche u mu tercih edersiniz yoksa 3.20 cabrio yada C serisi gibi bir aracı mı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimpel -- 28 Ekim 2010; 1:12:26 >
  • Spor araçlar rakı gibidir canım kardeşim. içeride ve dışarıda olmanın etkileri her daim farklıdır. Rakı içersen sarhoş olur sızarsın, en kötü ihtimalle kötü bir içicisindir sarhoş olur çevreni rahatsız edersin. 1.6 lt 100 beygirlik bir araçla 3.6 lt 325 beygirlik bir aracın gaza tepkisi aynı degildir. İçine oturmadan önce ben hız yapmam, ihtiyatlı olurum diye istedigin kadar kendini kandırabilirsin ama o gaz pedalına bir kez dokundugunda sağ ayagını ikna etmek zordur.
    Hele ki 19-20 yaşlarındaysan daha da zordur.
    illa ki öneri istiyorsan yaşını göz önüne alarak ben Carrera diyorum. Ayrıca doguş sponsorlugunda, ne kadar pahalı olursa olsun parça sıkıntısı çekmezsin, yedek parça tedarigin daha çabuk olur.
  • @plantamax
    Ben dediginizi cok cok iyi anliyorum.. Hedefim icinde biriktirmeye, biriktirmeden once duzenli gelirli bir is tutmaya calisiyorum.
    Aracim var.. Yasim daha henuz 20 é 1 ay kalmis. Ama arkadas cevresimi ? Gercekten hic yok. Kafamin dengine basan kimse yok.. Tek basimayim, sadece calisiyorum. Ailen var yanimda.. Hayatim bukadar yani.. Gercekten bu..

@selimpel
    Bence dusun derim.. Biriktirme isini
  • Arkadaş çevrem hanii ferrarilerle gezenler yok ama a4 c serisi a5 ve 3.20 cabriosu yada 5 serisi olan arkadaşlarım var... Bence arkadaş ortamı iyi gibi yani...Hani burger king otoparkı demişsinizde eğlenceye para harcamayı seven biriyim o yüzden o arabayla pek oraya gitmiceğim muhtemelen :) ama güzel bir yorum yapmışsınız size çok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimpel -- 28 Ekim 2010; 7:04:42 >
  • kesinlikle Porsche 911 Carrera
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Porsche 911 Carrera
  • Bu sefer ciddi cevap vericem

Hava atmak için araba alacaksan C5 gayet mantıkısız bir seçim olacaktır...Hele o farları açtıktan sonra berbat bir görüntü oluşuyor...

Ancak Porsche'nin oturmuş bir kasası var...Yaklaşık 47 yıldır genel itibariyle aynı kasayı kullanıyorlar..Bence gayet hoş...

Tercihim HER zaman Porsche'den yana olacaktır...

Sende al artık şu Porsche'yi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Dominic- -- 1 Kasım 2010; 17:20:35 >

• evo 8-9 al
  • O paraya 10 tane jetta alınır.
  • porsche yi bilmem ama corvette 5 dakıkada olsa kullanmıştım.Antalyada tarık diye bir arkadaşın aracıydı.İzmirde karşıyakada kullanmıştım.2002 model siyah renk profesyonel modifiyeli bir araçtı.Türkiyeye giren son c5 miş.Anatolia motors tan almış aracı.Valla corvette alıcam diyorsunda bu araçları kullanabilecekmisin?Türkiye yollarında corvette ve porsche yi sıkıştıran çok olur.Satarken acaba ne kadar süre bekleyeceksin.NEDEN HERKES AUDİ YADA BMW ALIYORDA BU MARKALARI TERCİH ETMİYOR FİKRİN VARMI?Yaşın daha erken olmasa kesinlikle sana katılırdım bu araçlardan alıcağın zevk diğerlerine benzemez derdim ama sen birazda hava atmak niyetiyle aracı almak istiyorsun sanırım.O zaman git bu paralara 69 mustang yada camaro al onlar daha havalı:)
    KISACASI bana sorarsan bmw 3.20 cabrio yada mercedes clk al 2-3 yıl sonra bu araçlara geç derim.3.20 cabrio ile hem porsche hemde corvette takas olur hemen ama corvette yada porsche ıle takasa gırmek ıstesen 3.20 cabrıosunu kimse vermez.

BU ARADA RX8 YADA S2000 İDE DÜŞÜN

• Takas yaparsam galeriyle yaparım zaten fazla beklemem 1000 euro ucuza gitsin o kadar düşünmem.Evet hava atma amacıda var tabi.69 mustangin gideri bunun 2 3 katını bulur ayrıca :D Corvetteten vazgeçti bu ara porschelara bakıyorum kafama göre olanı bulunca alıcam.RX istemiyorum çünkü manuel araçla uğraşmak istemiyorum.S2000 2 kişilik olduğundan istemiyorum seçenekler yine aynı yola giriyo yani :)
  • Bu arada 1 senedir babamın 3.20 sini kullanmaktayım
  • Corvette'de bildiğim kadarıyla Active Handling var. Esp gibi bir şey, yanlış hatırlamıyorsam süspansiyonlarla ilgili bir ayar vs. de yapıyordu bu sistem. Çekiş kontrol ve o sistem açık olduğu zaman o kadarda tehlikeli bir araç değil.

Porsche bilmiyorum, daha kontrollü olacaktır ama Corvette dizayn olarak bence çok hoş...Özellikle arkası...Hatta ben C5'i, C6'dan daha fazla beğeniyorum. ( Tasarım olarak ) .
  • Çok yanlış düşünüyorsun, kendine hedef olarak materyal koyduğun sürece asla ama "asla" başarılı olamazsın.

İnsanın motivasyonunu kırbaçlayan şeyler daima maneviyata dahil olan etmenlerdir. Eğer bunu kaldırıp yerine araba kadın koyarsan Sims ya da Need for Speed oynayarak kendini tatmin etmiş olur ve motivasyonunu kırarsın.

Halbuki basamağın tepesine koyduğun şey burnunu öne çıkarmak, güç gibi etmenler olsa motivasyonunu emekli olana kadar kaybetmezsin.

En basitinden şunu düşün, hedeflerin e 500 den başlamış murcielago'ya gitmiş. Elinde avucunda hiçbir şey yok ama;
    lim(x)=∞

Adımını bile atamadan 100 metre şampiyonu olmayı hedef koyarsan yine yanlış yaparsın, sen onu bile yapmıyorsun.
    Senin yaptığın şey henüz emekleme aşamasında kapkaççılık yapıp polisten hızla kaça kaça zengin olmayı hedeflemek.
    Kendini tanıman yetmez, onu değiştirmen gerek... Temelinde bunu yatırman gerekiyor.
    Umarım kafa yapını değiştirirsin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sen 911 ve C5'in kasko poliçeleri ne durumda araştırdın mı?
  • İş hayatımın 10. senesine girmek üzereyim. Ordinaryus olmasam da kaşarlanma aşamasına geldim. Para kazanmanın dışında "likidite" denilen kavramın da harcamalar üstünde ne kadar önemli olduğunun farkındayım.
    Elinde otomobile gömeceğin GTR bütçesi varsayalım, GTR alacaksın, Murcielago'yu beklemeyeceksin.
    Bu dediğimi anımsarsın, bir varsayım yapıyorum ama teminatından çok eminim.
  •  Porsche 911 Carrera mı ?? Yoksa Corvette c5 mi ??

fank abini dinle pmax büyük sözü dinlemekte fayda var
  • fransızca ve iş birbirine girdi mi Adam Smith aklıma geliyor:

"Laissez faire, laissez passer!"

Araştırın bakalım neymiş

not: açıklama yapmayın fotoğrafın cem yılmaz reklamından olduğunu ve ne yazdığını biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funkmaster -- 4 Kasım 2010; 21:13:04 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.