Şimdi Ara

Port ücretindeki artış nedeniyle TurkNet'e zam geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
438
Cevap
6
Favori
23.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Port ücretindeki artış nedeniyle TurkNet'e zam geldi

Türk Telekom’un 1 Haziran’da port ücretlerine yüzde 67 oranında zam yapmasının ardından Türk Telekom’a ve Türk Telekom internet altyapısını kullanan Millenicom, Netspeed, D-Smart gibi İSS’lere zam gelmişti. Şimdi de TurkNet’e zam geldi.

TurkNet internet fiyatları 169,90 TL'ye yükseldi

TurkNet'in yerleşik operatör altyapısını kullanarak hizmet verdiği ADSL, VDSL ve fiber aboneliklere zam yapıldı. Tarife ücreti yüzde 21'lik artışla ayda 139,90 TL’den 169,90 TL’ye yükseldi.

TurkNet bugüne kadar senede bir kere zam yapıyordu ancak bu sene Mart ayındaki zamla birlikte ikinci kez zam gelmiş oldu. TurkNet’ten edindiğimiz bilgilere göre yüzde 67’lik port ücreti zammı nedeniyle artış yapıldığı belirtildi. Port ücretindeki artışın maliyete etkisi kadar zam yapıldı.

TurkNet Gigafiber internete zam yok

TurkNet, 1000 Mbps hıza ulaşan Gigafiber internet hizmetini kendi altyapısı üzerinden sunuyor. Port ücretindeki artış, kendi altyapısını etkilemediği için Gigafiber aboneleri zamdan etkilenmeyecek ve 139,90 TL'ye kullanmaya devam edebilecek.

Ayrıca Bkz.TurkNet GigaFiber nedir? Normal fiber internetten farkları nelerdir?

Mart ayındaki zamdan sonra TurkNet’in web sitesinde “Haziran 2023’e kadar sabit fiyat garantisi” ifadesi kullanılmaya başlamıştı. Bu ifadeye güvenerek abone olan müşterileri mağdur etmemek adına, bu ibarenin yayında olduğu 1 Mart – 1 Mayıs 2022 tarihleri arasında abone olan kullanıcılara zam uygulanmayacak.

10 ay fiyat sabitleme teklifi

TurkNet, mevcut abonelere uygun fiyatlı internet sunmaya devam edebilmek için bir teklif hazırladı. Mevcut kullanıcılar, aylık 139,90 TL’lik internet ücretini 10 ay peşin veya kredi kartıyla 3 taksit şeklinde ödeyerek 10 ay boyunca eski fiyattan kullanmaya devam edebilecek. Dilediğiniz zaman aboneliğinizi iptal ederek, kullanılmayan ayların tutarını iade alabileceksiniz. Tekliften faydalanmak için Online İşlemlerden ödeme yapabilirsiniz.

• Haziran 2023'e kadar 139,90 TL sabit fiyat garantisi vermişlerdi, eğer verdikleri sözü tutamayacaklarsa bu firmaya kim güvenir?

Son Edit : Anlaşılan sadece 1 Mart – 1 Mayıs 2022 tarihleri arasında olan kişiler zamdan muaf olacak, yani çoğu eski abone yine bu zamdan etkilenecek.

Verdikleri söz tüm eski aboneleri kapsıyor gibi gözüküyordu, yanılmışız.

Tam bir fanboy modundasın şuan. İnatla kendi aldığın hızı paylaşıp duruyorsun. Senin bu yaptığın, "görmemişin oğlu olmuş, tutmuş pi.... koparmış" gibi birşey.

Burada TurkNet'in çakallığı var arkadaşım, Türk Telekom port ücretlerine zammı çok önceden yaptı zaten. E TurkNet'de bu zamma karşılık fiyatını 139 liraya çekti. Şimdi 139 liradan 169 liraya çıkartmakta neyin nesi?

Bak tekrar söylüyorum. Bende TurkNet kullanıyorum ve zamdan etkilenmeyecek kısımda yer alıyorum. Ama bu yapılan çakallığa sessiz kalınamaz. Sırf gigafiberin var diye sende eğilip bükülme, korkma kablonu kesemezler.

Fiber altyapısını zahmet olmazsa çekerse insanlar neden uygun fiyata kullanmasın sen şanslı grupta olan %0.1’sin geri kalan %99.9’luk grup Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde oturan Kocaeli’ne fiber altyapı döşüyeceyiz deyip 2022’nin sonuna yaklaştığımızda çivi çakmayan Türknet’ten bahsediyoruz.

Dalga mı geçiyorlar, haziran 2023'e kadar sabit fiyat garantisi verdiler daha üstünden fazla zaman bile geçmeden fiyat değiştirmek bildiğin müşteriyi aldatmaktır.

Türk telekom ile sözleşme yapmadan böyle bir garantiyi niye veriyorsun o zaman? Port fiyatlarını artıracakları belli değil miydi? Üstüne üstlük TT altyapısından hala 100Mbps üstü veremiyorlar.

Gigafiber'in de ne zamana geleceği belli bile değil, belki 10 sene alacak İstanbul'daki orta gelirli bir bölgeye gelmesi bile. Planlarımızda yok diyorlar yıllardır.

Böyle olduktan sonra eski bir Turknet kullanıcısı olsam da gider 2 sene taahhüt veririm başka bir firmaya zırt pırt zamlardan etkilenmeden keyfime bakarım.

Taahhütsüz olması bizim aleyhimize olmaya başladı bu şekilde iyice. Daha fiyat değişmeyeceğiz deseler de bu olaydan sonra kimse güvenmez. Taahhüt getirsinler, sözleşme yapsınlar müşteriyle.

Bakın daha linkteki fiyat garantisi haberi yayınlanalı 4 ay olmuş. Bari 1 sene bekleseydiniz.

https://forum.donanimhaber.com/turk-net-ten-haziran-2023-e-kadar-sabit-fiyat-garantisi--152207138

Arkadaşlar, geçmiş dönemlerde bir şirket seneye kadar zam olmayacak dediğinde ancak yok bir yere ikinci zam yapıyorsa demek ki durumları çok kötü.

Bakınız:

1) Mart ayında Haziranda zam yapacaklarını söylediler port ücretlerine Türk Telekom tarafından zam geldiği için - çoğu müşteriye Mayısta zamlar yansımış durumda. Hata mı?

2) Temmuz ayin bitmesine 10 gün kala zam yapmış durumda şu anda, nedeni tekrar port ücreti? Peki Mart ayında zaten port ücreti zamlandı diye zam yapmadılar mı?

3) Hala eski fiyatından 10 ay ödemeyle fiyatı aynı kalacak teklifte bulundular bu sadece Türknet’in nakit paraya ihtiyacı var anlamına gelir yoksa hangi şirket kendi cebinden zamlı port ücreti ödeme yapar?

Basit bir hesaplama yapalım:

₺139.90 x 600000 müşteri* = 83 milyon 430 bin TL nakit para.

* Toplam müşterisi 700 bin, diyelim ki %10 Gigafiber kullanıyor.

4) Türknet ölmek üzere, finansal durumları ve planlamaları berbat kesinlikle.

Buraya yazıyorum iki ay geçmeden tekrar zam gelecek, taahhüt dediklerine kesinlikle kanmayın, zaten taahhüt değil o sadece önödeme…
    Şirket battıktan sonra ödenmiş olan parayı kimse iade etmez.
  • Haziran 2023'e kadar 139,90 TL sabit fiyat garantisi vermişlerdi, eğer verdikleri sözü tutamayacaklarsa bu firmaya kim güvenir?

Son Edit : Anlaşılan sadece 1 Mart – 1 Mayıs 2022 tarihleri arasında olan kişiler zamdan muaf olacak, yani çoğu eski abone yine bu zamdan etkilenecek.

Verdikleri söz tüm eski aboneleri kapsıyor gibi gözüküyordu, yanılmışız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 20 Temmuz 2022; 9:11:40 >
  • İtiraf ediyorum ben geçtim diye böyle oldu. Şansımı seveyim. LOL

• Haziran 2023'e kadar sabit fiyat garantisi verildiği için birkaç hafta evvel TurkNet'e geçmiştim ama üç ay dolunca başka bir İSS'ye geçeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 20 Temmuz 2022; 2:19:43 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt

İzniniz olursa videoyu konuya ekliyorum?

• BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt

İzin verilmiştir hocam

Çok teşekkür ederim.

• Bu Turk Telekom ülkeye ve millete zarardan başka bir şey değil.

• Piyasanın en fırsatçısı benim gözümde turknet artık. 2023 hazirana kadar sözleri vardı. Daha uyguna verebilen firmalar var turknet neden veremesin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ttnet kullanıyorum ara ara türknet sitesinden alt yapımı sorguluyorum öncesi ve sonrasına baktığımda yapılan Port zammı son kullanıcıya olduğu gibi direkt yansıtılmış türknet tarafından hiç elini taşın altına koymamış. Türknet in neredeyse bi espirisi yok gibiydi şimdi hiç yok.
    Türknet önceden 130-140 TL idi şimdi 170 TL hem hız düşük.
    Ttnet vdsl 120-125 TL arası ödüyorum 35/6 paketi aldığım performans ise 33/5-6 arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 20 Temmuz 2022; 2:31:38 >

• 85TL olduğu dönemde bile abone olmamıştım, tek fiyat saçmalığı yüzünden. Tek fiyat politikası bitiricek bu firmayı

• Şükür ki aylar önce kurtuldum Türknet'den, her gece kesilen internet, zamlar vs. ISS değişeli beri huzur buldum.

• Mustafa998 kullanıcısına yanıt

Şuan tek fiyat değil Benim gibi Gigafiber abonelerine 139 TL Türk telekom altyapısındakilere 169 TL.

• Başlık yanlış Türk telekom port ücretleri nedeniyle sadece VAE abonelerini etkileyen bir zam söz konusu Gigafiber aboneleri 139 TL ödemeye devam edecek ortalığı yangın yerine çevirmenin anlamı yok 139 TL'ye şu hızı veren başka sağlayıcı bulursanız ona geçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 20 Temmuz 2022; 2:36:37 >
  • Türk telekom ile ne alakası var ne duyar kasıyorsun.İnternet kutusu zamlı fiyatı 100 mbps 99 TL arkadaş daveti ile 1 ay da bedavaya geliyor diğer firmalara bakıyoruz poyraznet 100 Mbps 95 TL diğer İSS’ler de üç aşağı beş yukarı aynı Türknet 4 ay önce zam olmayacak dedi 1 yıl boyunca kendi zincirlerini kırdılar ayaklarına sıktılar net söylüyorum ciddi abone kayıpları yaşanacak.

• Bluepower kullanıcısına yanıt

Fiber altyapısını zahmet olmazsa çekerse insanlar neden uygun fiyata kullanmasın sen şanslı grupta olan %0.1’sin geri kalan %99.9’luk grup Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde oturan Kocaeli’ne fiber altyapı döşüyeceyiz deyip 2022’nin sonuna yaklaştığımızda çivi çakmayan Türknet’ten bahsediyoruz.

Söylediklerinize ekleme yapmak istiyorum bi de şöyle bi durum var bir kaç kere dek geldim duydum kendi ağızlarından bazı yayıncıların diyor ki evi taşıdım test yayını bu ayarlar vs yaptım internet kötü türknet ile konuştum çözecekler diye bi bakıyorsun şak diye 2-3 günde fiberi döşemişler onuda geçtim adamın ev dediği villa gibi bir şey apartman değil nasıl desem birlemedim şimdi yani kabaca tek başına apartman değil bir kişi için hemen fiberi döşediler hem sponsor olmuşlar anlatıyor…. yayıncı ismini vermeyim şimdi bilenler bilir YouTube a geçen bi yayıncı twicten ilk yayınlarında söyledi.

yukarıdaki arkadaşta ya yayıncı onlardan birisi ya da türknet çalışanı falan çünkü ne zaman iss haberi olsa %99 şikayetçi memnun değil olumsuz mesajlar var %1 i memnun acaba trol mı falan diye düşünmüyor değilim memnun olmayan kişiler için sonra kendi durumuma bakınca bi yanlışlık olmadığına varıyorum hani nerede yapılan alt yapı çalışmaları sanırım o kişilerle hiç karşılaşmıyoruz net ortamında değiller

bunun gibi neler neler dönüyor. Bi yandan reklam pr yaparken diğer yandan ayaklarına sıkıyorlar bence

o günden sonra bu iss lere çok sinir gıcık oluyorum her fırsatta anlatıyorum Twitter tan yüzlerine vurarak Port ücretindeki artış nedeniyle TurkNet'e zam geldi 

Ankara nın merkezdeyim en az 25 yıldır aynı yerde oturuyorum ADSL den vdsl e daha son 2-3 aydır geçtim ttnet son 3 faturadan belli oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 20 Temmuz 2022; 3:1:10 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.