Merhabalar benim eski kartım Ati Radeon X1550 128 bit 512 mb DDR2 idi.Bugün gittim yeni bir ekran kartı aldım PowerColor X1950 pro 256 bit 256mb GDDR3 almadan önce çok araştırmıştım testlerine bakmıştım nerdeyse her oyunda full detay 30'un üstünde FPS veriyordu.Bugün taktım önce cd'deki driver'ı yükledim sonra son driver'ı yükledim ve ilk oyunu BF 2 'i denedim FPS'e bakamadım ama acayip kasıyordu sonra FS2004 denedim ben eski kartımla kokpit içindeyken detaylar kısık 10-15 FPS alıyordum şimdi full detay kokpit içi 20-25 FPS anca aynı kart kullanıcıları FS2004'de ortalama 40-50 FPS alıyorlar.Crysis te en düşük ayarlar 800*600 çözünürlük 20-25 FPS 1440*900(max çözünürlük) orta detaylar maksimum 10FPS alıyorum bu değerler anormal neden olduğunu çözemedim sistem özelliklerimi yazıyorum umarım yardım edersiniz. Catalyst Control Center da 6x AA 16X AF açık.
Gigabyte VM900M anakart Intel Core 2 Duo E4400 2,00GHz işlemci PowerColor X1950 pro 256bit 256mb PCI-ex GDDR3 ekran kartı 1 GB DDR2 Ram 320GB MAxtor Harddisk SATA Markasını bilmiyorum etiketinden zar zor gördüğüm kadarıyla 200W PSU
Kart Harici güç istiyor bağladım benim aklıma gelen şey acaba PSU mu yetersiz kutusunun üzerinde En az 400W lık bir PSU gerekir yazıyordu benimki 200Wlık. Yardımlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım???
quote:
Catalyst Control Center da 6x AA 16X AF açık.
Biraz daha açsaydın ?
8800 serisinde bile Crysisde AA açtığın anda fps'leri çok düşüyor.
Birde power.. 200W Kesinlikle değiştirmen gerekiyor , aksi halde bütün sistemi eline alırsın.
200w psu yeter mi yaf en az gerçek güç veren 400-450w lik psu lasım
200W imkansızdır.. O 200v olmasın.. Bu arada hacım 6x aa nedemek derdin ne
PSU 400W almayı düşünüyorum max 40-50 YTL gücü iyi olan beni yarıyolda bırakmayacak bir PSU tavsiye edermisiniz? Catalyst'de AA 6x Temporal AA seçili değil Adaptive AA açık ve sonda AF 16x high quality AF seçili değil Catalyst A.I Advanced Mipmap Detail Level High Quality Crysis neyse ama FS2004 de bu FPS ler hiç normal değil önce format atmayı mı denesem yoksa direk bir PSU alıyım mı 200W konusunda da yanılıyor olabilirim PSU nun etrafı kapalıydı aradan sadece 200W ı gördüm kasa aldığım Exper bilgisayar'ın kasası PSU nun iyi birşey olacağını zannetmiyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: Erdemes
PSU 400W almayı düşünüyorum max 40-50 YTL gücü iyi olan beni yarıyolda bırakmayacak bir PSU tavsiye edermisiniz? Catalyst'de AA 6x Temporal AA seçili değil Adaptive AA açık ve sonda AF 16x high quality AF seçili değil Catalyst A.I Advanced Mipmap Detail Level High Quality Crysis neyse ama FS2004 de bu FPS ler hiç normal değil önce format atmayı mı denesem yoksa direk bir PSU alıyım mı 200W konusunda da yanılıyor olabilirim PSU nun etrafı kapalıydı aradan sadece 200W ı gördüm kasa aldığım Exper bilgisayar'ın kasası PSU nun iyi birşey olacağını zannetmiyorum...
kartına göre çok yüksek ayarlarda oynuyosun
Catalyst nedir hocam yaw sil gitsin yükten başka bişi değil sisteme, sadece driveri yükle yeter, oyun içinden ayarla detay seviyesini
Hocam sana tavsiyem catalystten tüm ayarları optimum performans olarak ayarla bak o zaman crysis 1280 medium-high arası oynarsın(bende soldakiler medium sağdakiler high 25-30fps ile rahat kasmadan oynuyorum)
tamam ayarlarsam öyle alabilirim belki ama ben incelemelerine baktım bu karta göre şuan aldığım FPS ler hiç normal değil daha yüksek olması lazım bir de PSU yanlış bakmışım şuanki PSU'm: 120-240 VAC/300W/50-60 Hz Böyle yazıyor markasını yine göremedim.PSU önerilerinizi bekliyorum veya sorun psu'dan değilse neyden kaynaklanıyordur.
Hocam merak etme o testlerde catalystten senin kadar ayarları fullemiyorlar
psu exper psu ve 300watt?
x1950pro ile crysis mediumda anca oynanıyor sen gidipte aaf felan acarsan 7-15 fps belki alırsın
Az önce 3dmar06 da test yaptım sonucu resim olarak koyuyorum bana çok az geldi.
Sistem özelliklerini tekrar yazayım: Gigabyte VM900M anakart Intel Core 2 Duo E4400 2,00GHz işlemci PowerColor X1950 pro 256bit 256mb PCI-ex GDDR3 ekran kartı 1 GB DDR2 Ram 320GB MAxtor Harddisk SATA Markasını bilmiyorum etiketinden zar zor gördüğüm kadarıyla 300W PSU NOT:Catalyst Control Center da ayarları optimal performance'a getirdim bir de bu testi Vista Home Premium 32 bitte yaptım biraz sonra xp'de yapacağım.3dmark ayarları 1024*768 AA kapalı AF optimal.
200 wattlık psu kullanmaya devam edersen kasa içindeki malzemeyei yakarsın
200W değil yanlış bakmışım 300W ama yine de çok az bu güç.
evet 300w acayip az..
quote:
Orjinalden alıntı: HeLLgaTe
evet 300w acayip az..
300 watt ucu ucuna yeter
300watt kaliteli ise evet ucu ucuna yeter ama garanti olması açısından bence en az 350 olmalı hatta 400w(ki benim kartın kutusunda birde minimum 450w psu ile kullanın diyor)
quote:
Orjinalden alıntı: Erdemes
Az önce 3dmar06 da test yaptım sonucu resim olarak koyuyorum bana çok az geldi.
Sistem özelliklerini tekrar yazayım: Gigabyte VM900M anakart Intel Core 2 Duo E4400 2,00GHz işlemci PowerColor X1950 pro 256bit 256mb PCI-ex GDDR3 ekran kartı 1 GB DDR2 Ram 320GB MAxtor Harddisk SATA Markasını bilmiyorum etiketinden zar zor gördüğüm kadarıyla 300W PSU NOT:Catalyst Control Center da ayarları optimal performance'a getirdim bir de bu testi Vista Home Premium 32 bitte yaptım biraz sonra xp'de yapacağım.3dmark ayarları 1024*768 AA kapalı AF optimal.
değerler normal ben full oc ile 5550 anca çıkardım sapphire x1950pro ile.okartın kapasitesi okadar.ayrıca aa af yi kapat.ben bile crysiste o ayarları açmıyorum.bana göre gereksiz ayarlar
o boardla 266 fsb alırsın 266 fsb ile de oyun moyun oynanmaz.Kazma bir board hiç overclock yapılmaz ona.