Hocam geçtim bayağı yazistik derdimi anlatmaya çalıştım tekrar tekrar akşam 1100 de telefon numaramı verdim destekdeki arkadaşta sordu arandiniz mi diye aranmadim daha < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PoyrazNET ile 24Mbps 150TL | 100Mbps 180TL / e-Devlet Dijital Abonelik / Ücretsiz Geçiş (366. sayfa)
-
-
Ben smsin geldiği gün ilk önce netgsme başvurdum baktım ses seda yok akşam saatleri idi fixnete başvurdum, yarım saat sonra geçiş tamamlandı.
Hızlı olması açısından fixnet i tercih edebilirsiniz, gigaspeed de olabilir ama hızları nasıl bilmiyorum, ben şuan fixntteyim bir problem yok şimdilik.
-
"poyraznet kullanıcılarının otomatik olarak Atlantis e geçişi"
Ben bu durumu kimse mağdur olmasın diye firmanın (poyraz) yapmış olduğunu düşünüyorum.
Sonuçta SMS gönderildi, kimine ulaşmadı, kimi sildi geçti, kimi de görmedi veya insanların vakti yoktu uğraşmadı gibi bir sürü seçenek mevcut.
Düşünsenize binlerce insan aboneliği iptal oldu internet kesildi ve yeniden abone olmak için bir bedel ödemek zorunda bırakıldı.
Bu durum daha da vahim bir hal alır, insanlar mağdur olur, bir çok şikayet kanalı bunlarla dolar taşar.
Ben iyi niyetli düşündüğüm için firmanın bu şekilde bir yol izlediğini düşünüyorum evet süreç çok sınırlı idi maalesef her zaman her şey istenildiği gibi olmuyor.
Art niyet aramak yerine empati kurmak her zaman daha faydalı olacaktır her iki taraf için, firmayı savunmak değil amacım farklı bir bakış açısı ortaya koymak.
-
2 nedenle ben sizin görüşe katılmıyorum.
Birincisi 2 gün kala mı haber verilir ve tam olarak 2 gün tamamlanmadan dün gece sonlandirmalar oldu.
İkinci olarak 2 gün sonunda geçiş yapmazsanız otomatik olarak Atlantisnet'e devredeceklerinden de bahsetmediler.
Resmen oldu bittiye getirme çabası olarak görüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hadi Poyraz'ın lisansını iptal ettiler! Orası zaten ayrı bir tartışma konusu. Ama Poyraz'a 48 saat (hatta belki daha da az) süre vermeleri resmen "derebeylik" demektir. Pratikte imkan olsa bu 30.000 Poyraz abonesi tek tek T.Telekom ve BTK aleyhine mağduriyet davası açıp tazminalt isteseler ne curcuna olacaktı?
Başka Forum'dan tanıdığım ve sözüne güvenilir bir Poyraz abonesine SMS gitmemiş ya da o göz ardı etmiş, örneğin.
Böyle uygulama ve yaptırım muz cumhuriyetinde dahi olmaz ama derseniz ki muz cumhuriyetinde internetin ne işi var, orada dasiz haklı çıkarsınız...
Pardon, bir an için nerede yaşadığımızı unutmuşum...
-
poyrazdan ilk sms geldiği zaman netgsm edevletden başvuru yaptım poyraznet onay vermesini bekliyorum dündenden beri internet yok mağsur etmiycez demişlerdi bide watsaptanda cevap yazmıyorla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fr5kan -- 25 Eylül 2024; 13:37:44 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
birde benim gibi 3 ay mağdurları var. poyraznet e geçeli 3 ay dolmadığı içim ben baska sağlayıcıya da geçiş yapamıyorum. kaldık internetsiz. Payraznet e ulaşmak zaten imkansız. otomatik mesaj yazıyorlar geçiş başvurusu yapabilirsiniz diye ama konudan bihaberler. bakalım ne olacak bu işin sonu. işin kötü tarafı adreste boş vdsl portu da yok şu anda 50 hız alıyordum. port olmadığı için yeni başvuru bile yapsam 16 mbps adsl veriyorlar. her tarafı ayrı rezillik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pygela -- 25 Eylül 2024; 14:4:38 > -
İyimser olarak düşünün. Bir olasılık Poyraznet sizi (onayınız dahşi olmadan) Atlantisnet'e aktarmış olabilir.
-
TTNet 500 diyince poyraznet geçtim 200 den kullandim yazında zam varmış 300 yaptılar çokta memnundum dün akşam fixnet geçtim aylık ödeme 280 TL referans la 250 ödenecek daha ne olsun akşam ölçtüm 20 mgbit verdi ilerde görürüz bakalım
valla hiç düşünemiyorum. çünkü atlantisnet e ulaştığımda da 3 ay süreniz dolmadığı için geçişinizi yapamıyoruz dediler :)
-
Başından sonuna yaşadığım olayları aktarmak istiyorum. Belki benzer şekilde sorun yaşayan olur da yardımım dokunur diye.
8 Aralık 2023 tarihine kadar iki ayrı adreste Poyraznet üyesiydim. Birincil ikamet değişikliği sebebiyle farklı bir altyapıya geçtim. 8 Aralık 2023 tarihinde Poyraznet VDSL aboneliğimi iptal ettirdim. İkincil ikametgahımda, yazlık gibi düşünebilirsiniz, Poyraznet Fiber kullanıyordum.
23 Eylül 2024 tarihinde saat 16.18 de malum mesaj tarafıma iletildi. Atlantisnet ve Veganet ile aynı tarifeleri kullanabileceğim yazıyordu.
24 Eylül 2024 tarihinde de il telekomdan aradılar. Fiyat verdiler ama fazla olduğu için kabul etmedim. Aynı gün 22.10 sularında fixnet başvurusu yaptım. E-devlette abonelik evrağı gözükmediği için sabahına müşteri hizmetlerini aramaya karar verdim.
25 Eylül 2024 günü saat 9.10 sularında Fixnet müşteri hizmetlerini aradım. Aktif başvuru olduğu için devam edilemediğini, poyraznet in bazı kullanıcıları Atlantise geçirdiği bilgisini aldım. Atlantisnet ile forumdan iletişime geçtim bu süreçte.
9.45 gibi de poyraznet aboneliğimin taşıma sebebiyle iptal edildiği smsini aldım.
Bu süreçte kafamı karıştıran en büyük olay, Atlantis sisteminde eski VDSL hizmeti aldığım adres vardı. Fakat port numarası Fiber hatta aitti.
Başvuru ve port numarasını doğruladıktan sonra 11.30 sularında Atlantisnet sistemine kimlik bilgisini yolladım.
Ardından başvurunun veganet e geçtiğini öğrendim. E-devlet üzerinden veganet evrağı sorgulanınca hatta verdi. Beklemeye başladım.
15.00 gibi forumdaki Atlantisnet hesabına yazdım. 5 dakika sonra beni aradılar. Adresten sorgulama yaptıklarında portun Veganet e geçtiği bilgisini ilettiler.
İşlemlerin hızlı ilerlemesi, modem iadesi olmaması için veganet ile devam etme kararı aldım. İkinci ikametgah olduğu için yeni bağlantıyı beklemem vs sorun olacaktı.
15.11 de Veganet Whatsapp hattına yazdım. Port numarasını belirterek. Bağlantı aktif edildi dediler sadece. Şimdi belge kontrol ettiğimde hem fiber hem vdsl hizmetimin taşıma işlemleri gözüküyor. İşin ilginci VDSL hattımı kapatalı neredeyse 11 ay olacak.
Gelişme olursa bu mesajı alıntılarım.
-
Hocam bende garip bir şekilde hem Atlantisnet hem Veganet başvurusu yapılmış. Üstelik Veganet de 8 Aralık 2023 günü kapattığım abonelik için de başvuru yapılmış. Bana kapatıldı dendi ve borç konusunda herhangi bir bildirim yapılmadı. İlginç gerçekten.
Açıkçası ben de art niyet aramıyorum. Fakat evden çalışan biri olsam, bu olaylar yüzünden gelir kaybı yaşasam canımı sıkardı açıkçası. En azından haberli iş yapmaları daha güzel olurdu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu sistem sorunları ve problemleri okuduktan sonra insan "acaba lisans iptal kararı haksız değil miydi?" diye düşünmeden edemiyor.
Poyrazla birlikte birkaç sağlayıcının daha lisansı iptal olmuştu, onlardan hiç haberi olan oldu mu merak ediyorum.
Aratwifi'de ki abonelerde Gesnet'e devir olmuştu galiba.
-
Hocam maalesef Türkiye'deki çoğu firma böyle. Çok kurumsal gözükse bile ekstrem durumlarda eylem planları yok. Kendilerince mağduriyet yaratmama çabaları var gibi geliyor bana. Sorun şu ki abonelere gidişat hakkında eksik ve geç bilgilendirme yapılıyor.
-
İlginç bir süreç. Sonucu merak ediyorum.
İyi de geçiş (churning) yapmak isteyen siz değilsiniz. Ortada, sizin önceden tahmin edemeyeceğiniz olağanüstü (force majeur) bir durum var. Poyraz konmuş kurallar gereği haklı, size transfer onayı veremiyor. Ama bu durumu BTK denilen o bir alay "liyakat sahibi" efendilerin önceden görüp kurallarını bu olayda kaldırmaları gerekmez miydi? Şaka maka değil, PoyrazNet'in 30.000'e yakın abonesi varmış...Bu BTK takımına birden bine kadar teker teker say desem kaçı sayabilir? (bakın, binden geriye teker teker saysınlar da demiyorum...)
Bunun ötesinde lisansını iptal ettiğiniz lisansa ilişkin, mahkemenin verdiği 7 günlük savunma sürecini dahi dikkate almayan ve abone hatlarını 2 gün içinde kestiren bu BTK'ya "derebeyi" dersem acaba alınırlar mıdır?
Şimdi bu güruha "liyakat sahibi" sıfatını neden yakıştırdığımı da anlamışsınızdır.
-
eyvallah sağolun hocam, bu gün atlantise geçisimi gerçekleştirdim; e-devlet de vega da problem oluyordu mecburen atlantise geçiş yapmış gibi oldum bir nevi ama işin iyi yanı poyrazdaki fiyatlar şubat 2025 e kadar zamsız sabit devam edecek ondan sonra artık dünya savaşımı çıkar memleket ne olur bilinmez...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X