"Arabamı koruyacak" diye yaptırdığını Paint Protecting Film PPF aslında zararlı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 2 Temmuz 2024; 10:43:16 > |
PPF Yaptırmanın 2. Elde Zararları
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yararı muhakkak vardır ama satarken anlam ifade etmez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yararı yok satarken zararı var
-
Satarken nasıl bir zararı var?
Düzenlemişsin mesajını, tamam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 2 Temmuz 2024; 10:50:41 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şehir içi sürtmelerde vs faydalı, boyaya zarar gelmiyor ama gereksiz pahalı, benim düşüneceğim bı iş değil.
Trend oldu diye millet arıyor işte...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arabayı kaplattım diye ömür boyu aynı kaplama ile gezmeyi düşünürseniz zararlı tabi boyaya.
otoparkta bir öğrenci arkadaşın evoque aracı vardı, kaputun yarısına kaplama yapılmış zamanında, 12 sene önce muhtemelen çünkü araç 2012 model, o kaplama çatlamış patlamış boya ile iç içe geçmiş.
- si kaputun yarısını kaplamak hangi akla hizmettir? kaplıyorsan tamamını kapla, yoksa yarısı açık yarısı koyu renk bir kaputun olacak birkaç yıl sonra.
- si kaplamaları yapanlar abi 2 yıl sonra değiştirmen lazım ama 3 yıl da olabilir, istersen 5 yıl sonra getir değiştiririz ama o zaman boyaya zarar verebilir der. Ama araçtan araca değişir bence bu durum çünkü boya kalitesi değişiyor.
ben aracıma kaput kaplaması yaptırmıştım 3 sene önce, 3 senesi dolmadan değiştirdim, sonra aracı sattım. satarken söyledim, araç kazasız, istersen söktür sen bilirsin diye, aracın her yeri temiz olunca söktürmedi arkadaş da güvendi ki zaten exper de söyledi sökmeyelim boşuna, güzel yapılmış, altında boya olmadığı da belli diye.
şimdi araç aldım komple kaplamalı. 2-3 yıl geçsin değiştirmesem bile söktürmek zorundayım diye düşünüyorum şahsen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 2 Temmuz 2024; 11:0:57 >
-
Genelde yeni araç alıp hevesli zamanlarda bayiler pompalaması ile yaptırıyor insanlar ama ne kadar faydalı zararlı belirsiz ayrıca iki aynı marka model aracı 5 yıllık on yıllık süreçte yan yana koyup farkı görmek lazım ki insanlar ikna olsun, ben Hyundai Era 20 yaşındaki aracın çil çil ilk günkü gibi göründüğüne şahit oldum ancak sahibi ne ppf ne başka bir şey yaptırmamış yani biraz kişiye kalmış Bir tercih
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin gibi boş adamlar için bunun çözümünü ekspertiz firmaları bulmuşlar:
Örneğin:
Aracın kaplamasız mikron değeri : 120
Kaplatılan malzemenin mikron değeri : 180
Toplam 300 etti.
Cihaz 300 den fazla mikron verirse boyatıldıktan sonra kaplanmış anlamına gelir ve ekspertiz burayı boyalı işaretler.
Yeterince açık oldu mu ?
-
Üslubuna dikkat et hesabını çizerler
Böyle yapan 1 tane ekspertiz yok
Kaplamayı gören ekspertiz “kontrol edilemedi” yazıyor
Dolandırıcıların en sevdiği uygulama PPF
Önce boyat sonra PPF kaplat zaten eksper kaplama yazıp geçiyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
PPF olsa da exper hem makina ile hemde gözle boyasını kontrol ediyor
-
"Kaplama var ama altı orjinal" yazan 1 eksper raporu gösterir misiniz ?
Tarcanlar dahil ?
Mikron boya tabir edilen ince boya atarım, üstüne de PPF kaplar "BOYASIZ" diye satarım ?
PPF resmen dolandırıcılık aleti olmuş.
Tavana beton at, üstüne PPF kapla, "sökmeye gerek yok 50.000 TL tamamını kaplattım" de. Olacak iş mi ?
-
PPF arttıkça insanlar da artık PPF li araçlardan kaçmaya başladı. 2. elde şahsen tercih etmem PPF yapılmış araç.
-
Aracın boyasını daha eliyle dokunmadan, daha aracı kullanmadan en baştan satışını hayal eden vatandaşlar için PPF yapılabilir ama şahsen ben hayatta yaptırmazdım. Sadece kaput koruma filmi için istisna düşüyorum, özellikle eğik burunlu kaputa sahip araçlarda hafriyat kamyonu terörü nedeniyle delik deşik ettikleri kaputa karşı net şekilde koruyuculuk sağlıyor.
Kullanılan PPF'in cinsi ve çıkarılma tekniği ile oluşacak boya hasarı konusu ise tamamen uygulamaya bağlı. 4-5 yıllık koruma filminin sorunsuz ve defosuz çıkarıldığına da şahit oldum, aksine de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Temmuz 2024; 18:31:19 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Üslubuna dikkat et hesabını çizerler
Böyle yapan 1 tane ekspertiz yok Kaplamayı gören ekspertiz “kontrol edilemedi” yazıyor Dolandırıcıların en sevdiği uygulama PPF Önce boyat sonra PPF kaplat zaten eksper kaplama yazıp geçiyor |
Sizin gibi boş adamlar için bunun çözümünü ekspertiz firmaları bulmuşlar: Örneğin: Aracın kaplamasız mikron değeri : 120 Kaplatılan malzemenin mikron değeri : 180 Toplam 300 etti. Cihaz 300 den fazla mikron verirse boyatıldıktan sonra kaplanmış anlamına gelir ve ekspertiz burayı boyalı işaretler. Yeterince açık oldu mu ? |
PPF arttıkça insanlar da artık PPF li araçlardan kaçmaya başladı. 2. elde şahsen tercih etmem PPF yapılmış araç. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X