Öncelikle herkese merhabalar. İlk başta belirtmek isterim ki ben Ankara da profesyonel anlamda araç kaplama işlemleri yapan bir işletmenin sahibiyim. isim vermeyişimin nedeni reklam olmasını istemeyişimdendir. Zaten işletmemin adı bu form da hiç geçmemiş:) ppf kaplama ile alakalı bazı gerçekleri aktarmak için kayıt oldum diyebilirim. Beni veya işletmemi zaten uygulama yaptıran müşterilerim önermek de bu sebeple burada hiç bir zaman reklamımı yapmayacağımı söyleyerek başlamak istiyorum. Ülkemizde bulunan ppf ürünlerin hepsi 120-200 mikron kalınlıkları arasında değişmektedir. bu arada ki oran 1 mm dahi değildir bu sebeple mikron kalınlıklarına bakmayın içerisinde ki poliüretan oranı önemlidir. son kullanıcı olarak mikron kalınlığı aracı koruma anlamında 120 de yaptırsanız 200 de yaptırsanız aynı diyebilirim. ikinci konu ise yaptıracağınız marka.. Aslında piyasada bulunan markaların hepsi hikaye. gerçek olan bu ürünlerin hepsi Uzakdoğu ülkeleri Çin, Japonya, Hindistan ve Güney Kore de üretilmektedir. bir marka tescili olsun veya olmasın fabrikadan yüklü miktar da ürün alımı yaptığınız da kendi isminizi bile kolaylıkla kutu üzerine yazdırabilirsiniz. bu sebeple sizin güvenerek uygulama yaptıracağınız yer mutlaka google yorumları iyi olan ve dürüst esnaf seçmeniz.(marka isimlerine aldanmayın) peki bunu nereden bulacaksınız hele ki bu devirde. mutlaka fiyat alacağınız işletmeyi arayıp görüşün hatta gidip ziyaret edin çok şatafatlı bir dükkan olmasına gerek yok sizinle konuşurken gerçekten güvenilir mi gerçekten işinin arkasında mı bunları mutlaka anlarsınız. tecrübelerime dayanarak söylüyorum kesinlikle araç farlarınızı kaplatmayın. ben kendi işletmemde kaplamak istemiyorum çünkü farların ısısını içeride tutmak da ve ilerleyen zamanda farların dış çerçevesini kılcal olarak çatlatmaktadır. far kaplama işçilik olarak 5 dk malzeme olarak ise hiç bir gideri yok çünkü fire olarak kesilen parçalardan kaplanmak da bu sebeple isteyen olursa tabi ki kaplıyoruz lakin başta belirttiğim konu yüzünden tavsiye etmiyorum bilginiz olsun.(Lütfen işletmemi sormayın işini iyi yapan firmayı mutlaka bir gün bulursunuz) bu yazının altında yıllardır başımıza gelenler ve karşılaştığımız olumsuz durumların tecrübelerine dayanarak sizlere doğru ve dürüst olarak bilgilerimi aktarabilirim.. saygılar.. |
Yılların tecrübesi ile PPF kaplama fayda ve zararları..

-
-
Hocam Selamlar, işiniz bu saygı duyuyorum. Bende aracıma kaplatmak için araştırmıştım. Vardığım sonuçlar şunlar oldu. Bu işte malzeme kalitesi olayı biraz bana sizin de dediğiniz gibi tıraş geliyor. Önemli olan malzeme içerik kalitesi bunu da her gittiğin ppf ustası en iyisi benimki moduna giriyor. Ürünün içindeki kimyasal bileşenleri kıyaslamadan kalite sonucuna varmak bana göre yanlış.
En önemli husus bu işin fiyatı. Çok fahiş bir fiyatlama varmış gibime geliyor. Konya da instagramda bir kanal takip ediyorum. Adam sadece toptan ppf malzeme satıcısı içeriğini fiyatını yazıyor. Ortalama bir kalıp mı deniyor artık büyük bir araca yetecek rulo belki daha fazla araca 5-15 bin tl arası. Bana göre müthiş bir işçilik zorluğu da yok. Aracıma daha önce kendim cam filmini hiç bilmeden çekmiş insanım. Biraz daha zoru olsun hadi. Yanlış anlamayın işinizi küçümsemek için söylemiyorum. PPF fiyatının fahiş fiyatlanmasına karşıyım. Bu iş için 2 kişi 1 günlük çalışma ile çok rahat netice alır. Malzeme + 5-10 bin tl işçiliği makul olacağı düşüncesindeyim.
50 bin ile 150 bin arası fiyat yerler var tamam aracım Tucson bana göre oldukça değerli ama 2 milyon liralık aracı kaplamak için 100 bin tl vermek ahmaklık. ppf in koruyacağı Araçta kaza olsa bilmem ne olsa zaten değer kaybı 100 bin tl olmaz. Sen peşinen 50 -100 vermiş oluyorsun.
Bana göre bu işteki en büyük kafamı karıştıran şey. Antalya'da yaşıyorum ve malum yaz ayında sıcaklık tavan yapıyor. Ve o güneşte o sıcağa dokunmak bile güç hale geliyor. Ben bir metalin üstünde plastik bir katman ve güneş ışığında 60 70 derecede ulaşacak boya cilalı kaput için koruma sağlayacak bir malzeme düşünemiyorum. Özellikle ürünün yıllar geçtikçe yapısı daha çok zarar verecekmiş gibi.
Haksız olduğum konuya bakışımı değiştirecek şeyler varsa aydınlatın lütfen. Malzemeyi merak ediyorum ama tepkiliyim.
-
Est.ne demek aslında durum şöyle ortalama bir araca 15 mt yani 1 top malzeme kullanılır fireler dahil.araç Xc90 veya 7 kasa bir Bmw olmadıkça.Maalesef bizim sektör de şöyle bir durum var çok üst sekment bir araç gelirse eğer nasıl olsa bu adam da para var istediğimi verir mantığı ile yüksek fiyatlar veriliyor lakin ben onu da anlayış ile karşılıyorum.
Çünkü durum şu bu işi hakkı ile yapan bir usta kolay yetişmiyor en az 10 yılını bu işe vermiş olması gerekiyor öyle herkesin yapabileceği bir iş değil.Dışarıdan çok kolay görünüyor ama göründüğü gibi değil maalesef ve bu ustaları öyle asgari ücrete vs çalıştıramazsınız en kötü usta şuan aylık 70-80 bin tl kazanmak da.Ben çevremde ki bütün çocuklara söylüyorum gelin bu işi öğretelim eliniz yatkınsa eğer iyi kazanırsınız diye(kendi çocuğum dahil)
Diğer bir konu ise ben uygulamaya aldığım aracı 3-4 gün uygulama merkezimde tutuyorum.Aracın trim sökümleri yani ayna kapı kolu çıtalar arka stoplar logolar vs. Bu parçaların 1 tanesine bile zarar gelse işletme olarak karşılamak zorundasın insanlar milyonluk araçlarını güvenip bırakıyorlar sonuç da.
Bu sektörde maalesef ustası, çırağı malzeme gideri inanılmaz yüksek bu sebeple istenilen rakamlar Avrupa ülkelerine göre çok ufak kalır:)
Bizim ülkemiz de usta emeğine hiç bir sektör de saygı maalesef yok ama bu durum çok fazla sürmeyecek çünkü arkadan yetişen usta yok.10 yıla kalmaz el işçiliği yapan ustalarımız inanılmaz ücretler kazanacaklar ve bu paraları vermek zorunda kalacağız.
Sıcaklık için söylediğiniz bir nebze doğru çünkü bölgesel olarak bu ürünlerin dayanıklılık durumları farklılık gösterir. İç Anadolu bölgesi için 5 yıl kullanılan bir ürün Güney bölgesinde en fazla 2 yıl kullanılmalıdır. daha fazla kullanım çeşitli problemler oluşturabilir.
Bu ürünler aracınıza dış etkenlerden gelebilecek zararlardan korumak için şuan üretilen en iyi ürünlerdir kullanım şartları ve ömrüne uyduğunuz sürece hiç bir problem ile karşılaşmazsınız.
Gelelim sizin işçiliğinize eğer cam film yapabiliyorsanız ppf uygulamak aslında daha kolay demek ki el yatkınlığınız var ama yine de tavsiyem hiç bulaşmayın içinden çıkamayıp hem ürünü mundar edip hem de istenmeyen sözlere başvurabilirsiniz🤗
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusöztürk -- 19 Şubat 2025; 10:41:45 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam ben yaptınız işlem kolaydır vs demiyorum. Uygulama öncesi aracı hazırlama süreci vs olduğunu biliyorum. Bu işte önemli olan iyi bir usta olmaktan ziyade iyi bir satış personeli olmaktan geçiyor bence. Kurumsallığın verdiği bir güven oluyor insanlarda. Çok seslilik olan bir mevzu ülkemizde hala bütün sonuçları görülecek bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Kıvrım yerleri aynalar stoplar gibi zor yerlere uygulama yapmak nispeten zor olabilir. Ama bu iş o kadar zor değil ki bir anda neredeyse her sokakta ppf ci var ve bunların hepsi işini en iyi yapan ve diğerlerinin malını kötüleyen insanlar. Bana göre güzel bir uygulama keşke makul bir fiyat olsa da 2 yılda bir söküp tekrar taktırabileceğim bir işlem olsa.
Benim ticaret anlayışıma göre bir malın ederi vardır bir de bu ürüne oranla uygulanan çalışma saat süresi. Temiz işçiliği zaten söylemiyorum
-
Her köşe de olmasının sebebi aslın da şöyle;
Şahsım adına arkadan gelecek genç çocuklar yetiştiriyorum yıllardır 100 üzerinde personel çalıştırıp yetiştirdim. Bu gençler tam usta olmadan eli biraz iş tutunca biraz da sermayesi varsa eğer hemen bu işi bende yaparım deyip çeşitli nedenler ile yanımızdan ayrılıyor ve hemen bir dükkan açıyor.
bu malzemelerin güncel olarak fiyatları 1 top olarak 3 in tl ile 30 bin tl arasın da değişiyor.3 bin tl olan bir ürünü aracınıza doğru düzgün işçilik olmadan yapılması demek maaliyetin daha düşük olması demek yani güncel olarak 20 bin tl ye aracınızı kaplatabilirsiniz lakin emin olun bir daha o işletmeyi tercih etmezsiniz.
Aslın da olay burada başlıyor.
Ben ne kadar iyi satıcı olursam olayım işin sonucun da eğer sizi memnun edemezsem bir daha tercih etmeyeceğiniz için sadece anlık para kazanmış olurum.
Şahsi fikrim ve benim uygulamış olduğum yöntem şu şekilde.
Araç ne olursa olsun aracın trim söküm ve takım işlerini sadece ben yaparım.
Araç işletmeden çıkıncaya kadar mutlaka uygulama esnasında aracın başında beklerim.
Araç uygulaması bittiğinde sadece ben aracı son kez siler ve görünmeyen hatalar varsa kontrol ederim.
Müşterimi mutlaka 10-15 gün sonra tekrar kontrol için davet ederim.
Tüm müşterilerimin araç görüntüleri ve bilgileri kayıtlıdır. Sene sonunda bütün uygulama yaptığımız müşterilere memnuniyet açısından tekrar geri dönerim.
En önemlisi ise kullanıcı hatası olsa dahi hiç bir müşterimi geri çevirmeden yaptığım işin her daim arakasın da dururum.
Daha bir çok örnek verebilirim iyi bir işi nasıl çıkarttığıma dair.
Bu örnekleri verme nedenim şu;
Uygulama yaptığımız müşterimiz mutlaka bir sonra ki sefer yine bizi tercih eder ve daha önemlisi çevresinde kim uygulama yaptıracak ise mutlaka referans ile bize yönlendirir.
Söylediğiniz gibi iyi bir satıcı olmanın yanında eğer bu ve bunun gibi şeylere dikkat etmezseniz anlık para kazanmaktan başka bir şey yapmazsınız ve en geç 1 yıl içerisinde işletmeyi kapatabilirsiniz.
Bu saydığım değerlerin ve daha fazlasının bir karşılığı tabi ki olmak zorunda bu kimine göre pahalı kimine göre ucuz tamamen göreceli bir durum yani.
Son olarak söylemek istediğim şu bu konuyu açma nedenim sadece ürünlerin fayda ve zararlarını anlatarak insanlara yardımcı olmak bu konu işin kolay veya zor ya da nasıl iyi iş çıkarılır, usta nasıl olmalıdır bu duruma nasıl geldi bilmiyorum:)
Söylediklerim lütfen kendimi övüyormuş gibi algılanmasın kimseyi kötülememek adına ben sadece kendi yaşadıklarımdan ve nasıl bu sektörde tutunduğumdan örnek vermek durumundayım.
Saygılar.
-
selamlar.
ben de uzun zamandır araştırıyorum, sizinle hemen hemen aynı fikirdeyim,
sadece ön kaput kaplaması araştırıyorum , uzun yolda taş sıçraması çok oluyor. ancak sadece tek parçaya 10 bin tl -15bin tl arası fiyat veriyorlar.
inanın aşırı abartı geliyor ve uygulaması en kolay en düz parça.
Şu an işine güvenebileceğimiz yerlerin 100- 150 bin tl ye kadar fiyat vermesi 35 bin tl fiyat verenler ile kıyas yaptığımızda sanki biri : araca çöp poşeti geçirip 35 bin isteyecek, öteki uzay teknolojisi kullanarak 150 bin alacak gibi bir psikolojiye gidiyorum.
Konu sahibi yunusöztürk rumuzlu ustama açtığı konu için teşekkür ediyorum.
-
bu konuda benim ayrıca söyleyeceklerim var:
sektörde usta yetişmemesi konusu sanayide her noktada var. kaportacısından motor mekanik ustasına, elektrikçisinden LPG cisine kadar sıkıntı mevcut.
Sadece kaplama işi araçlar çok pahalı olduğu için revaçta ve insanlar aracını koruyabilmek için ciddi meblağlar veriyor.
İncelediğim kadarıyla bu işin hazırlık evresi en çok emek isteyen evre, trim sökme ve takmada riskler mevcut ve her aracın karakteri farklı, belki kırık olan parça sizin elinizde kalacak, belki bilmediğiniz bir parçanın tırnağını çekip zorlayarak koparacaksınız, geri takarken japon mu damlatılacak ? işte burada güven konusu devreye giriyor. kaliteli esnaf malesef çok az.
satış sonrası hizmet, her işlemde para talep etmeme, "5 yıl garanti" kelimesinin sözde-kağıt üstünde kalmaması önemli mevzular. Bir arkadaşım sıfır km citroen aracına kaplama yaptırdı ve kesim noktaları çizik dolu... kavlayan yerler için gittiğinde yalandan geri yapıştırdılar ancak yeniden kavladı.
velhâsılıkelâm: engin beyin bahsettiği mevzulara ek olarak sektörde en büyük farkı malzeme ile değil verdiğiniz garanti ve düzgün işçilik ile sağlayacaksınız.
-
Çok haklı bir tespit. Ucuz olana insan burun kıvırıyor demek ki bu kötü diyor :)
Bu sektörde en sevdiğim laf da "Nano teknoloji" :) :)
-
Yazdığınız her kelimenin altına imzamı atarım işçilik çok önemli ürün elbette kaliteli olacak lakin işçilik kaliteli olmaz ise en iyi ürün bile çöp olur.
Başımıza gelmedi değil en son A3 aracın plastik hoparlör kapağı kırılıp elimde kaldı.Muhtemelen önceden kırıktı çünkü araç 2020 model ve parçanın arka tarafında bant vardı.Dediğiniz gibi yapıştırsam anlaması imkansız ama benim her zaman yaptığım şöyle;
Araç sahibine durumu söyleyip servisten sipariş verdim ufacık plastik parça baktığın da 100 tl etmez lakin servise 3750 tl verdim.Faturası ve servis kağıdını müşterime teslim ettim.
Bu gibi durumlar da dediğiniz gibi güven çok önemli aracın başına ne gelirse gelsin müşteriyi bilgilendirmek her zaman önemli bir nokta tabi ki insanın canı sıkılıyor her iki taraf için ama çözümü varsa eğer ve dürüst olursanız hiç bir zaman kaybetmiyorsunuz.
-
Nano teknolojinin ne olduğunu sorsanız muhtemelen fikri dahi yoktur:)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ziebart icin ne dersiniz peki pof konusunda ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ziebart bir işletme adı anlattığım gibi böyle bir marka ppf ürün yok lakin ürünü ve işletmeyi kötülemem doğru olmaz yazdığım noktalara dikkat ederseniz daha sağlıklı olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X