Şimdi Ara

prime95 açıkken laptop kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim acer 5739g t9600 işlemcili laptopum var ve "prime 95" adlı programı çalıştırdığımda bilgisayar bir süre çalışıyor ve kapanıyor. normal çalışması gereken bir laptopun bu prgram ile birlikte kapanmaması gerekmiyor mu? benim bilgisayarda sizce işlemcinin yeterince soğutulmamasından kaynaklı bi problem olabilir mi?

• Aşağıdaki linkten HWMonitor yazılımını indirin ve Prime 95 çalışırken HWMonitor ile işlemcinin sıcaklığına bakın. Eğer sıcaklık çok yüksek değerlere çıkıyorsa bilgisayarınız kendini korumaya almak adına kendisini otomatik olarak kapatıyordur.

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
  • peki benim merak ettiğim bu her laptop için geçerli mi? yani bu bilgisayar kapanıyorsa soğutmasında bi sıkıntı olduğunu göstermez mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her laptop belli bir süre sonra fanlarındaki tozlanmadan dolayı aşırı ısınıp kapanabilir.
    Bu durumlarda, öncelikle süpürge yardımıyla laptopun altındaki delikler çektirilmeli,daha sonraki adım olarak da servise gönderilip fan temizliği yaptırılmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanuha

peki benim merak ettiğim bu her laptop için geçerli mi? yani bu bilgisayar kapanıyorsa soğutmasında bi sıkıntı olduğunu göstermez mi?

Eğer yeterli soğutma sağlanamazsa ve sıcaklık, üretici firma tarafından belirlenmiş kritik değere ulaşırsa sistem kendini korumaya almak adına otomatik olarak kapatır. Bileşenlerin sıcaklık sensörlerinde bir sorun olmadığı sürece bu durum her notebook için geçerlidir.

Prime95, stress yazılımı olduğundan işlemcinizi çok fazla yoracaktır ve bu nedenle de ısınmasına neden olacaktır. Cihazı uzun süredir kullanıyorsanız ve bu süre içerisinde cihazın içini açıp temizlemediyseniz oluşan tozlar soğutma sistemini olumsuz yönde etkileyecektir, bundan dolayı da ısınma durumu daha fazla olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop ısınınca çalışıyor:)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.