Şimdi Ara

Prime95 testi ne kadar süre ile kullanılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci stabilitesini ve isterseniz ramlerin stabilliğini test etmek için prime95 adlı program var bildiğiniz gibi.

Aklıma takılan birkaç soru var cevaplarsanız,yardımcı olursanız çok sevinirim.

1.Prime95 testi ne kadar süre yapılmalı,ne kadar çok yapılırsa o kadar iyi midir?Örneğin;işlemcim 4500 896K testine kadar hata vermiyor ancak bu testten sonra hata veriyor?
    2.Prime95 testi işlemci stabilliğini ölçmek için kriter sayılabilir mi?Yani başka bir program var mıdır işlemci stabilliğini test etmek için?
    3.Bu Prime95 işlemciyi feci zorluyor biliyorsunuz.İşlemcimi bu kadar zorlayan program olabilir mi?Yani prime95 kalitesinde(tabi ne kadar kaliteli o ayrı),bilgisayarımı yoracak oyun,uygulama vb. şeyler var mıdır?Bu konunun birçok arkadaşa yardımcı olacağını düşünüyorum.Saygılar.İyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 27 Mart 2010; 14:21:51 >

• 1.Prime95 testi ne kadar süre yapılmalı,ne kadar çok yapılırsa o kadar iyi midir?Örneğin;işlemcim 4500 896K testine kadar hata vermiyor ancak bu testten sonra hata veriyor?

Hata veriyorsa stabil değildir.

''Prime95 testi ne kadar süre yapılmalı''

Süre sınırlaması yok, 24 saat bile yapabilirsin. Ne kadar uzun süre o kadar iyidir, stabiliteden emin olursun.

2.Prime95 testi işlemci stabilliğini ölçmek için kriter sayılabilir mi?Yani başka bir program var mıdır işlemci stabilliğini test etmek için?

Sayılır.

Var, OCTT.

3. 3.Bu Prime95 işlemciyi feci zorluyor biliyorsunuz.İşlemcimi bu kadar zorlayan program olabilir mi?Yani prime95 kalitesinde(tabi ne kadar kaliteli o ayrı),bilgisayarımı yoracak oyun,uygulama vb. şeyler var mıdır?Bu konunun birçok arkadaşa yardımcı olacağını düşünüyorum.Saygılar.İyi günler

Yoktur.

• Cevap için teşekkür ederim
  • Stabilite açısından uzun süre çalıştırılması elbette doğru sonuçlar verir. Ama bunun gibi işlemciye yüklenecek günlük hayatta kullanacağınız bir oyun v.s. olacağını sanmıyorum.

e5200 mesela 4167 mhzde prime95 testinde 3-4 dk sonra hata veriyor. Ama aynı hızda 6-7 saat aralıksız oyun oynamışlığım olmuştur ama hiçte işlemci sorunu yaşamamışımdır. Günlük kullanımda sorun yoksa zaten gerisi de boştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Stabilite açısından uzun süre çalıştırılması elbette doğru sonuçlar verir. Ama bunun gibi işlemciye yüklenecek günlük hayatta kullanacağınız bir oyun v.s. olacağını sanmıyorum.

e5200 mesela 4167 mhzde prime95 testinde 3-4 dk sonra hata veriyor. Ama aynı hızda 6-7 saat aralıksız oyun oynamışlığım olmuştur ama hiçte işlemci sorunu yaşamamışımdır. Günlük kullanımda sorun yoksa zaten gerisi de boştur.

Yani sizin açınızdan prime 95 testi değilde günlük kullanımımda sorun çıkarmasın yeter diyorsunuz:)
  • işlemciyi 4 ghz ye oc ettim fx8150 şuan yarım saattir testte maximum sıcaklığı 93 oldu anakart maximum 49 derece oyunda bu kadar ısınmıyor sırf buna güvenerek gtx 970 alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

işlemciyi 4 ghz ye oc ettim fx8150 şuan yarım saattir testte maximum sıcaklığı 93 oldu anakart maximum 49 derece oyunda bu kadar ısınmıyor sırf buna güvenerek gtx 970 alacağım

Siz kafayı yemişsiniz.

FX işlemciler için güvenlik sınırı maksimum 65 derecedir.

Ayrıca işlemciye 2V falan mı verdiniz ?

Ben 4.2 Ghz'de 1.35V'da FX 8300 kullanıyorum 50 dereceyi geçmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Bir iki gune yakarsin islemciyi. Islemci icin ust sinir 62, anakart icin 70. Zorlarim dersen 65 ve 75'i gecme ama tabi yine de risk aliyorsun demektir.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    bu şekilde ısınan birsürü forumdaş var ben bu işlemciyi zapdedemiyorum ısı konusunda stok haliyle bile 70 i görüyor bu işlemci teknoseyirde de overclock bölümünde 95 dereceyi gördü prime 95 de işlemci hemde güzel soğutucularla yapacak hiçbirşey yok kullanmak zorundayım şimdilik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.