İyi günler. Aracım 2015 Kia Sportage. Aracımda SIVI SİSTEM PRİNS LPG sistemi var. İlk Sahibi tarafından İstanbul Candan Mühendislik tarafından takılmış. Son bir aydır tüpte geç çalışmaya başladı. Kayseri ilinde prins bayiine gittim ve aracı bilgisayara bağlayarak kontrolünü yaptırdım. Araç çalışırken gaz basıncı 55 bar civarında görünüyor ancak kapatılıp tekrar kontak açıldığında basınç 15-16 bar civarında görünüyor. Basınç düşüyor dendi ve bunun da iki sebebinin olabileceği belirtildi. Bu sorunun ya enjektörlerden ya da pompadan kaynaklanabileceği bildirildi. Dün itibariyle aracın benzin deposuna enjektör temizleyici koyduk. 1 depo benzinle kullanıp tekrar bakmamız gerektiği, sorunun devam etmesi durumunda da öncelikle enjektörlerin, düzelmez ise pompanın değişmesi gerektiği bildirildi. Aracı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. İlk 2 ay bu sorun yoktu. Önceki sahibi 2020 yazında depo temizliği dahil tüm bakımlarını yaptırmış, kirlenmeyi azaltmak içinde deponun içine fazladan mıknatıs bile attırmış. Ayrıca aracı kumanda ile açtığımda tüpün beslemesi ile ilgili bir ses geliyordu ancak şimdi kapıları açtığımda o ses duyulmuyor. Bunun Prins sıvı sistemin kronik sorunu olduğu belirtildi. Ben prins daha iyi diye araca fazladan ödeme yaparak aldım ancak o kadar da iyi değilmiş. Çok hassas deniyor. Bir de prins müşteri hizmetleri çok kötü. Size döneceğiz diyorlar ancak dönen olmuyor. Sizin önerileriniz nedir? |
PRİNS SIVI SİSTEM GEÇ ÇALIŞMA, Öneriler
-
-
Lpg turbolu arabalarda pişmanlıktır bu arabalara benzinde bineceksin lpgyi söktür benzinde bin keyfine bak -
Akü kontrolü yapın....log filtre kontrolü...start tuşuna bastıktan sonra 10 saniye bekleyin...birde marşa basmadan önce gaz pedalına birkaç kez pompaliyin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En önemlisi start tuşuna basıp beklemek
Bence candan mühendisliği arayın, sorun. LPG montaj servisleri birbirini bilir sizi orada iyi bir ustaya yönlendirir onunla beraber işi çözersiniz.
LPG pişmanlıktır falan bırakın bunları, birisi bir soru soruyor, LPG taktirayim mi diye yazmıyor.
Bu arada daha evvel duydugunuz sesi neden duymuyorsunuz, bir düşünelim.
Kilitler açıldığında güç kaynağımız akü'dir, bir akünün durumuna baktırın, pompanin sigortasını kontrol edin . Soğuk havalarda akü zayıflamış olabilir.
Bunun haricinde akıla depo ayarlari geliyor basınç regulatoru vs bunların hepsi soğuktan etkilenir.
Kisacasi ben LPG'den anlamam ama bir akü öllcturmek sigorta kontrolü yapmak basit işler.
Evet benimde aklıma geldi yazana kadar siz belirtmiştiniz.
Sıvı sistem lpg 3 sene kullandım harika bir sistemdir keyfini sürün iyi günlerde!!!!
Bende 1.4tsi icin vsi2 di kullanıyorum. 1 kere başıma geldi 50 km tupe geçmedi. Daha snra servise götürdüm regülatör basınç arizasi vermişti pc ye bagladilar çözüldü -
Akü yeni takılmış. Araç 1.6 benzinli, Turbolu model değil. 135 beygir. Start stop da yok, anahtarla çalıştırma.
İnşallah konuyu çözeriz. Bu hafta benzinde uzun yol yapıp bakacağız.
Candan Mühendislik ile görüştüm. Onlar uzun zamandır sıvı sistem takmadıklarını söylediler. Artık çok tercih edilmiyormuş. Kayseri AB Grup tan Çağlar Bey ve Burhan Bey var. Onlara yönlendirdiler. Ben de onların tavsiyesi üzerine Kayseri Dempa isimli servisten Yavuz ustanın yanına gittim. Onunla sorunu çözmeye çalışıyoruz.
Bu konuda ustasını bulmak önemli. Bir de sizin deneyimleriniz. Daha önce hep dizel kullandım, ilk defa lpg kullanıyorum. Basınç düşüyor dendi. Basıncın neden düştüğünü bulmamız önemli. Hemen enjektörleri değiştirmek istemiyorum.
-
GDI motora lpg takmak büyük pişmanlık sebebidir. Komşumuz sıfır aldığı Tucson'a taktırdı, çok uğraştı en sonunda sattı aracını. Bir kaç araç değiştirdi sonra tekrar Tucson'a geçti ama bu kez benzinli kullanıyor.
-
Fraccigim sivi sistemler yuzde 50 calismiyor mu ? Benzin gaz karisimi. Benim 1,2 symbolde gaza gecince hicbir sekilde benzin gitmiyor testini yaptim. Benzin hep 50 tl lik aliyorum benzin gitse uzun yol yaparken zaten depoda kalmaz cunku lamba yanik geziyorum.
Benim anlamadigim konu jeep alip luks araba alip ne diye tup taktirip kendilerini rezil ediyorlar ??
Bu ayni suna benziyor triplex villa aliyorsun, dogalgaz gitmesin diye mont giyip icinde oturuyorsun.
GDI motorlarda yüksek devirlerde benzin verecek şekilde sistem yapıyorlar LPG montajında. Ara hızlanmalarda benzin tüketimi oluyor. Motor da zaten LPG'ye uyumlu bir motor değil. Sorun çıkartıyor haliyle. Sıfır aldığı araçtan soğudu sattı adam.
LPG ile binilecek motorlar belli. Macera aramaya gerek yok bence. GDI TSI motor alacak olan benzinle kullanmayı göze almalı.
-
Sistemi ilk kullananlardan biriydim. 2,5 yıl sorunsuz kullandım aracı sattım. Soğuk havada bir miktar geç çalışma yapabilir. Eğer sistemde sorun yoksa araca binip yarım kontak yapıp 5,6sn kadar bekleyip sonra marş yapıyordum hiç sorun olmadan çalışıyordu. İsterseniz böyle deneyin. Pompa sorunu varsa değişecekse sanırım baya yüklü fiyatı vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccecy -- 22 Ocak 2021; 18:55:3 > -
Şimdi enjektör temizleyici ile uzun yolda bir depo benzinde kullanip tekrar deneyeceğim. Uzun yolda bir süre de tüpte deneyip göreceğiz.
Kia Sportage benzinde çok yakıyor. Ortalama 10 litre. O yüzden biraz maliyetler artıyor. Bu sebeple de tüp daha avantajlı oluyor. Yıllık ortalama 15000 km yapıyorum.
Zaten sıvı sistem içinde daha fazla para ödeniyor ama artık karma sistemler daha iyi oluyormuş.
Uzun yol denemesinde de bir sonuç alamadık. Sorun devam ediyor. Basınç pompasını değiştirip denedik yine sorun çözülmedi. Son olarak enjektörleri deneyeceğiz. Sorun yine çözülmezse sanırım sıvı sistemden karma sisteme geçip yapmak daha mantıklı gibi görünüyor.
-
Arkadaşım sorun nasıl çözüldü
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sorun enjektör değişimi ile çözülmüştü. Enjektörlerden kaynaklanıyormuş. Umarım kimse aynı sikintiyi yaşamaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X