Şimdi Ara

Pro Max’ın tek elde kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: OzaNE. Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone SE 3 kullanıcısıyım. Haftada en az altı-yedi kez telefonu tek elde tutup 40-50 dk boyunca yazı okuyorum. Bir daha telefon alacağımda pro max serisi almayı düşünüyorum. Böyle uzunca süreli tek elde tutarak okumaları pro max ile yapmak mümkün değil midir?

16 pro max ile iPhone se 3 modellerinin ağırlık ve boyut karşılaştırması:
    m.gsmarena.com
    Compare Apple iPhone SE (2022) vs. Apple iPhone 16 Pro Max - GSMArena.com
    https://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11410&idPhone2=13123

Kılıfla kullanıyorum yani kılıfın da ek bir ağırlığı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 16 Kasım 2024; 16:51:36 >

• telefonu ekranın altından dahada alta doğru çekerseniz tek ekran modu açılıyor. bilmem işinizi görür mü.

how to resize iphone with one hand falan diye arattım şöyle videolar geliyor.

Techno Windowyoutube
    How to Use One-Handed Mode on iPhone. Please like and subscribe to my channel and press the bell icon to get new video updates. #technowindow Techno Window Thanks for watching. Please Like, Share and Subscribe for Latest Updates. Follow Me :https://www.instagram.com/technowindow_official ====================================== Share this video: https://youtu.be/NQXWV3u0SAs ====================================== Please Subscribe My channel to Keep in Touch! https://www.youtube.com/c/TechnoWindow My Travel Blog: https://www.youtube.com/channel/UCRmtMI7qhVgqokQb8YlenHQ YouTube Audio Library: Awaken Anno Domini Beats Hip Hop & Rap | Inspirational ---------------------------------------- Thanks for watching! Don't forget to smack that like button for more content! Hope you enjoy!
    https://www.youtube.com/watch?v=NQXWV3u0SAs&pp=ygUwaG93IHRvIHJlc2l6ZSBpcGhvbmUgMTYgbWF4IHNjcmVlbiB3aXRoIG9uZSBoYW5k
  • radyohead R kullanıcısına yanıt
    Fikir olarak ilginç ama benim için muhtemelen büyük oranda kullanışsız, bu yöntem daha çok tek elle aktif olarak “kullanmak” için, ben tek elle tutup okumak istiyorum yani ekran ve elim, parmaklarım, bileğim büyük oranda pasif kalıyor sadece ara sıra sayfa bittikçe aşağı kaydırmam gerekiyor. Asıl merak ettiğim nokta, pro max boyutunda ve ağırlığında (+kılıf da olacak) bir cihazı tek elde bahsettiğim süre boyunca tutmak ne ölçüde mümkündür, veya mümkün müdür? Çünkü iPhone SE 3 bu açıdan hem boyutu hem de özellikle ağırlığı ile gerçekten diğer iPhone modellerinden daha avantajlı. Hardware kaynaklı fiziki bir problemin software oynamaları ile çözülebileceğini pek beklemiyorum.

Paylaşımınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 16 Kasım 2024; 17:55:22 >
  • bir teknoloji mağazasında deneyip öyle karar verin hocam.

• Macuser1994 kullanıcısına yanıt
    Almadan önce bunu mutlaka yapacağım, öneriniz için teşekkür ederim. Forum üyelerinin bu bağlamda büyük vs küçük iPhone karşılaştırmalı deneyimleri varsa okumak, öğrenmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 16 Kasım 2024; 17:59:5 >
  • SE’den sonra Pro Max almak istememin temel iki sebebi ise artık şarj problemi yaşamak istemiyor olmam ve pro max’ın 120 hz pro-motion gözu daha az yoran ekranı. Haricinde kamera vs gibi şeyleri pek önemsemiyorum. Pro da alınabilir ama şarj ne kadar uzun giderse o kadar iyi benim için. iPhone SE’nin şarj probleminden illallah ettim. Şarj düşünmek istemiyorum.

Normalde iPad’im de var ama bazen iPad yanımda olmadığı için iPhone’dan böyle yazı okumam gerekebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 16 Kasım 2024; 18:3:47 >
  • Ben SE 2020 (2. Nesili) den S23e geçtim. Bunun boyutu 6.1" yani iPhone 16 düz modelle aynı. 16 Pro (Max olmayan) dan biraz ufak. İlk geçtiğimde ekran kocaman oldu gibi gelmişti, her anlamda muazzam bir ekrana bakıyordum yani. Elimde tutarken de boyut idealdi (SE den çok az daha büyük hissettiriyor sadece)

Gerçekten büyük ekran istiyorsanız Max alın ama küçük ekrana alışıksanız ve tek elle kullanacaksanız bence normal boyutlu serilere bakın. Pil konusunda şöyle diyim şuan kullandığım S23 önceki SE cihazıma göre kabaca 2x pil süresi veriyor. Onu günde 2 şarjla kullanıyordum bunda günde tek şarj yapsam yetiyor. Yani SE serisinde pil berbat diye Pro ile Pro Max arasındaki ufak pil farklarına çok takılmaya gerek yok diye düşünüyorum 😀

120Hz ekran size çok gerekli ise Pro bakın, değilse düz de olur ben şahsen sırf 120Hz olacak diye üstüne 25 bin daha vermem. Onun dışında dediğim gibi özellikle büyük ekran lazım demiyorsanız Max-Plus vs almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 16 Kasım 2024; 20:0:36 >

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt
    Not ettim, teşekkürler. iPhone 16 serisinde 15 serisine kıyasla pro ile pro max arasındaki şarj süresi farkının azaldığını izledim review videolarından.

Belirttiğiniz gibi pro max yerine pro da alınabilir. Ben hem şarjı ne kadar uzun giderse o kadar iyi diye düşünüyorum hem de en büyük ekranda yazı okumak bir miktar daha rahat ve iyi olacaktır diye tahmin ediyorum, bu sebeplerle pro-max düşündüm ama cepte taşırken büyüklüğü ve ağırlığı da olumsuz, tutarken de özellikle kılıfla büyüklüğü ve ağırlığı bir etken mutlaka.

Düz 60 hz iPhone (veya iPad) ise bundan sonra almam. 25 bin ₺ farkı mutlaka veririm diye düşünüyorum. Çünkü sık sık model değiştirmiyorum, aldığımda uzun yıllar kullanıyorum. Ekran yenileme hızı benim için önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 16 Kasım 2024; 20:18:40 >
  • H4- H kullanıcısına yanıt

bu boyutta bir ekran tek elle kullanmak zor. Alternatif çözümleri arıyor apple ama dediğiniz gibi %100 sağlıklı değil.

Birşey okumak vs.. derseniz retinanızı izleyerekte ekran otomatik hareket ediyor iOS 18 de. denemedim ama youtube videolarına bakabilirsiniz.

ben bugüne kadar hep güncel iPhone kullandım ama hiçbiri max değildi. ama farkettim ki evde yatağa uzandığımda elimden düşürmüyorum. neden daha büyüğü olmasın diye tablet ihtiyacını ortadan kaldırırım belki diye ilk defa max versiyonunu satın aldım. çok memnunum. dün akşam FB basket maçı izledim hastanedeydim. hiç eve gidesim gelmedi :) gayet ihtiyacıma cevap vermiş yani büyük ekran.

• radyohead R kullanıcısına yanıt
    Yatarken, örneğin yan yatarken iki elle mi tutmak zorunda kalıyorsunuz? Tek elle tutulmuyor mu? Ağırlığı zorlayıcı mı? Sizin de kılıfla kullandığınızı tahmin ediyorum.

Şarj süresi anlamında kayda değer bir artış oldu mu?

Retina takibi ile ekranı hareket ettirmeyi araştıracağım. Geçmiş olsun.
  • Büyük bir eliniz yoksa zordur, ayrıca ağır bir telefon olduğundan bilek ağrısı yapar uzun süre elinizde tuttuğunuzda.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt

Mesela ben telefonu ya elimde ya cebimde taşırım. O yüzden büyük telefonu taşımak zor geliyor. Kullanımda da 6.1" bana yeterince büyük geliyor sadece birşeyler izlerken sorun çıkarabilir onda da Laptop kullandığım için sorun olmuyor. Ben şahsen büyük telefona kolay kolay alışamam. 6.1" bile başta biraz büyük geldi ama ideal gibi şuan.

Ama bazılarında görüyorum telefonu çantada veya ona benzer bir yöntemle boyut büyük olsa da rahat taşıyorlar, sık sık telefondan da birşeyler izliyorlar vs o kullanıma tabi büyük ekran daha iyi gider. Onlar da küçük ekrana geçerse zorlanır.

Kişiden kişiye çok değişen bir durum.

• Ben 14 Pro Max'a geçerken zaten büyük bir telefondan geçmiştim ama yine de tek elle kullanımı çok pratik olan bir telefon değil. Ayrıca ilk olarak 14 Pro almıştım. Onu eski telefonuma göre ekranın küçüklüğünden dolayı sattım. Pro Max aldım. Ağırlık dezavantajına rağmen büyük ekran alışkanlığım ağır bastı. Hala memnunum bu arada...

• Macuser1994 kullanıcısına yanıt

özele bakabilir misiniz

• Oturken veya yürürken yek elle tutup kullanmakta sorun olmayacaktır. Tek elle klavye kullanımı zor kısmı ekranın sol (uzak) kısmına ulaşmak zor. Dokunmak için ekranı 30 40 derece kadar yana döndürmek gerekiyor. Bu yüzden İlk zamanlar telefon elimden kaydı yada döndü düştü kaç defa. Sonradan kaymayan kılıfa geçtim

14 pro max için söylüyorum yatarken tek elle kullanmak bir şeyler okumak zor. Özellikle Saatler süren bir kullanımda kolu baya yorar. Özellikle yan yatarken desteksiz tutmak kol ağrısı spazm felan yapar yüksek ihtimalle.

ancak yan yatarken el altına yastık gibi bi destek aldıgında tek elle bir şeyler okumak gayet iyi, çok keyifli olabilir. Ama desteksiz gerçekten büyük sorun. Tutmak ise zor değil çünkü telefonun ağırlığı avucun içinde kalıyor, rahatça duruyor hiç birşey yapmadan

sırt üstü yatarkende iphone finger denilen serçe parmağını aktif kullanman lazım. Tüm ağırlık o parmağa biniyor. tutmak zorlaşıyor. Yine uzun kullanımda parmak ve kol ağrısı yapacaktır. Bunu belki telefonun arkasında kullanılan yüzük şeklindeki tutucular kullanıp orta parmağı vs oraya geçirip ağırlıgı buyuk ölçüde dağıtabilirsin. Çok daha kullanışlı olacaktır, bu konuyu görünce aklıma geldi kılıfı değiştireceğim veya ondan yapıştırayım ben:)

14 serisi için durum böyle ama 16 serisinde ne kadar hafiflemiştir deneyimlemedim

• Büyük ekran yanında cebinde büyük ağırlık yapıyor.Fakat bir şeyler izlersen de büyük ekran avantaj oluyor.. Bazen artı bazen eksi olabiliyor yani. El yapını bilemeyiz o yüzden mağazadan denesen daha iyi. Ama kılıf takınca daha da kabalaşıyor. Mağazada kılıfsız deneyeceksin unutma.

• Hem pro hem promax’ı inceledim; iPhone SE3’ten sonra ikisi de büyük ve ağır geldi. Promax özellikle kalas gibi, iPad mini’nin dikey olarak kullanımını hatırlattı bana.

Aslında pil sorunu olmasa SE’lerin 4.7 inç boyutu en ideal telefon boyutu. Sadece yazı okumak zor, o açıdan kötü.

Yana doğru açılan (katlanan) iPhone yapılırsa daha kullanışlı bir form olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.