Şimdi Ara

Proflara Bir Sorum Olacak (Teşekkür Hediyeli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende bir Ketıl (Su Isıtıcı) ve bir Rezistanslı su ısıtıcı var

Ketıl :3000 W
    Rezistans : 1800 W

Ketil 2,5 litre suyu 12 dakika içinde ısıtıyor
    Rezistans ise 10-12 litre suyu Banyo edilebilecek seviyeye getiriyor.

Şimdi sizce bunlardan en karlısı hangisi?

Birde bunun hesabını nasıl yapabiliriz

Mesela 20 litre ayrı ayrı bir suyu hangisi daha az elektrik harcayarak ısıtır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 28 Mayıs 2008; 14:39:13 >

• soru proflara sorulmuş biz cevap vermeyelim en iyisi
  • Verim olarak ikisi de aynıdır,gücü fazla olan daha çabuk ısıtır.Reziztanslı devre sonuçta,yaydığı ısı,harcadığı elektrikle eşittir.
  • prof değilim ama ikiside aynı parayı yakar

Güçlü olan az zamanda çok enerji
    Güçsüz olan çok zamanda az enerji

yani ters orantılı
    inşaallah yanlış değildir.
  • Isıtıcı çalışırken hangi sistemin ısı kaybı en az ise o en verimlidir :)
    Sezer kardeş hayırdır sinirli gibisin ,soru profluk değil ama kardelenin gözünde büyümüş hepsi bu.
  • yo sinirli değilimde herkes işinde usta kişi arıyorsa benim buralarda yorum yazmaya hakkım kalmamış demektir
  • 3000w lık kettle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arkadaşlar acil bir sorum var !
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sezer kardeş bileninde bilmeyeninde hakkı var can sıkmaya değmez, hem yorum yazınca kimse bana bişe vermiyor :)
    alper, bu Mühendis Adayı(0-2) ne oluyor biz sıfır attık hoca 2 tane mi :)
    Bu arada şu bir ara bahsini ettiğin site imzandaki site ise beyaz biraz göz yorucu olmuş.Başlıklarda hiç dikkatimi çekmedi desem yalan olmaz.
    Renkler konusunda biraz düşünmek lazım.Bu başlık olayındada pclabs sitesini örnek verebilirm.
  • Sezer haklı
  • ben diyorum ki bu iki resistansin dirençlerini bilmen lazim o zaman hangisinden maximum verimi ala bilicegini bile bilrisn
  • n.ş.a da her ikisi de aynı paraya ısıtır. ama şu var ketılın altında metal gövde varsa rezistansla arasında metal varsa demek istediğim, önce metal ısınacak daha sonra su ısınacak bu mantıklı bi sistem değil ama rezistansla su ısı alışverişini arada herhangi bir malzeme olmadan yapacağı için daha verimli olur. neticede elektriğe kilowatt/saat cinsinden para veriyorsunuz 3000wattlık su ısıtıcısı elbette daha erken ısıtmalı 1800 watta göre ama süre azalıp kısalacağından pek bi fiyat farkı olmaz. ama dediğim gibi ısı alışverişi iki malzeme arasında olursa daha verimli olur.
    alışverişteki enerjiyi şu şekilde gösteririz : Q (alınan) = Q (verilen)
    watt = joule/saniye, burdan 3000watt/720saniye =4,17 joule verdiğinz enerji miktarı ki bu hemen hemen 1 kaloriye eşit 1 kalori de n.ş.ada 1gram suyun sıcaklığını 1 derece artırmaya yarayan enerjidir. suynuz 20 lt, 2.5lt suyu 12 dakikada kaynatıyorsa 20 lt suyu kaç dakikada kaynatır? doğru orantı yapıyoruz 96altı dakika, bu da 1 saat 36 dakika. 1,5 saat diyebiliriz.

12 dakika için hesabı şöyle yaparsınız (3kilowatt)*(elektriğin 1kw için fiyatı)*(0,2saat) = bu size 12 dakika içinde elektriğe verdiğiniz parayı söyler, aynısı 1800 wattlık için de geçerli.

profluk bişey değil lise 1 fizik birinci dönem hangi ktaba baksanız bulursunuz.

• Aman sezer abi yanlış anlama lütfen
    Seni seviyoruz
    Prof dememdeki kasıt elektronik konusunda tecrbe ve ilim sahibi olan....

Sen ve cevap veren diğer kardeşler benim gözümde Prof+Proflar

Sizleri seviyorum
  • Alper'e katılıyorum ketıl değil ketılcık maşallah
  • @sse

Bahsettiğim site imzamdaki site.Renk konusunda aynı tür eleştrileri aldım.Bir ara beyazlıktan biraz kurtaracağım.Sınav dönemi işte.

Değiştirme:Gaza gelip arka planla biraz oynadım.Fikirleriniz merak ediyorum.

0-2 0.cı senenin 2.dönemindeyiz oluyor.Eğitim durumu imzamdan görebilirsiniz. Mezun olabiliriz inşallah.

Pclabs:http://www.pclabs.gen.tr/ mı oluyor?

Öneri için teşekkürler.

@Liu Kang

Odadaki kettle 1850 wlık.Evdeki 2200w lık.3000w lık ilk defa duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper.y -- 31 Mayıs 2008; 1:05:19 >

• İkisine de 2 litre su koy, kapların içine bir termometre koy ve çalışmaya başladıkları andan 100 dereceye ulaşana kadar geçen süreyi ölç. Sonra bunu her birinin gücüyle çarp, düşük değerli olan daha verimlidir onu kullan
  • quote:

Orjinalden alıntı: safetycomesfirst

İkisine de 2 litre su koy, kapların içine bir termometre koy ve çalışmaya başladıkları andan 100 dereceye ulaşana kadar geçen süreyi ölç. Sonra bunu her birinin gücüyle çarp, düşük değerli olan daha verimlidir onu kullan

Mantıklı duruyor.Sonuçta iki kettle ın da vermesi gereken ısı miktarı aynı.Süre X watt bize kettle ın harcamış olduğu enerjiyi verir.İkisi de aynı enerjilik iş yapmıştır ama biri daha fazla enerji tüketmiştir.Verim = verilen e / alınan e olduğundan verilenler eşitse az enerji tüketen daha verimli olmuş olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

quote:

Orjinalden alıntı: safetycomesfirst

İkisine de 2 litre su koy, kapların içine bir termometre koy ve çalışmaya başladıkları andan 100 dereceye ulaşana kadar geçen süreyi ölç. Sonra bunu her birinin gücüyle çarp, düşük değerli olan daha verimlidir onu kullan

Mantıklı duruyor.Sonuçta iki kettle ın da vermesi gereken ısı miktarı aynı.Süre X watt bize kettle ın harcamış olduğu enerjiyi verir.İkisi de aynı enerjilik iş yapmıştır ama biri daha fazla enerji tüketmiştir.Verim = verilen e / alınan e olduğundan verilenler eşitse az enerji tüketen daha verimli olmuş olur.

Siz isterseniz baştaki yazılanları bir daha okuyun

• Rezistans da mı 12dk da ısıtıyor?

Bir de banyo edilebilecek sıcaklık ne kadar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

Arkadaşlar bende bir Ketıl (Su Isıtıcı) ve bir Rezistanslı su ısıtıcı var

Bu şekilde hangisi karlı diye sorman abesdir. Çünkü

1)- Rezistans da damı 12 dakikada ısıtıyor? Ayrıca rezistanstaki su tam olarak kaç lt?
    2)- Amacın ne banyo yapmak için mi su ısıtıyosun? senin banyo yapacağın suyun sıcaklığı ne olmalı?
    Kettle da su kaynar. Diğerinde ise su banyo yapılabilcek sıcaklık dedeğine göre ılık olur..
    Kettle daki kaynar su ile ne kadarlık soğuk suyu karıştırınca diğeri ile aynı sıcaklıkta su olur?Yani rezistanstaki su ile aynı hacimde ve aynı sıcaklıkta su elde etmek için yapılacak karşımda kaç lt Kettle dan su ısıtmak gerekiyor? Bunun cevabını vermen gerekiyor. Suyun maliyetini hesap dışı bırakırsak ancak bunları verdiğinde bir maliyet hesabı yapabilirsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: ali_cool

quote:

Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

Arkadaşlar bende bir Ketıl (Su Isıtıcı) ve bir Rezistanslı su ısıtıcı var

Bu şekilde hangisi karlı diye sorman abesdir. Çünkü

1)- Rezistans da damı 12 dakikada ısıtıyor? Ayrıca rezistanstaki su tam olarak kaç lt?
    2)- Amacın ne banyo yapmak için mi su ısıtıyosun? senin banyo yapacağın suyun sıcaklığı ne olmalı?
    Kettle da su kaynar. Diğerinde ise su banyo yapılabilcek sıcaklık dedeğine göre ılık olur..
    Kettle daki kaynar su ile ne kadarlık soğuk suyu karıştırınca diğeri ile aynı sıcaklıkta su olur?Yani rezistanstaki su ile aynı hacimde ve aynı sıcaklıkta su elde etmek için yapılacak karşımda kaç lt Kettle dan su ısıtmak gerekiyor? Bunun cevabını vermen gerekiyor. Suyun maliyetini hesap dışı bırakırsak ancak bunları verdiğinde bir maliyet hesabı yapabilirsin..

2 kova 20 litre
    biri ketıl
    Diğeri Rezistans

İkiside 55 (C) derece ısıtacak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.