Şimdi Ara

Prometheus (2012) (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
6
Favori
30.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Efektler ve kurgu çok başarılıydı. Maaliyetli bir film olduğu gerçek.
  • filme dün gittim ve sabahtan beri forumlara bakıyorum (Promethus filminin kendi forum sayfası da dahil) . Alien filmindeki bir çok soruyu cevaplasa da film cevapladığından çok soru sorduruyor seyirciye. Muhtemelen film yapımcılarının istediği de bu. Inception filmi de bunun gibiydi. Aylarca sürdü tartışmaları ve bir anlamda viral bir pazarlama yapılıyor bu sayede.

Her neyse, filmle ilgili görüşlerime gelirsek kesinlikle beklediğim gibi çıkmadı. Özellikle senaristinin Lost senaristi olduğunu öğrendiğimde bir nevi hayal kırıklığı bekliyordum. Filmdeki mantık hatalarına hiç değinmeyeceğim. Aradıktan sonra her filmde bulabiliriz. Önemli olan bence bu mantık hatalarının filmin geneline olan etkisini bozmaması. Otomatik pilota alsa ve kaptan kurtulsa ne olacak? Amaç orada diğer gemiyi durdurmak.

Alien serisindeki o karanlık havanın olmasını zaten beklemiyordum. Ridley Scott 30 yıl önce Blade Runner ve Alien serisiyle bilimkurgu sinemasına ayrı bir hava getirmişti. Ama günümüz Hollywood bilimkurguyu tamamen görsel şölen olarak tanıyor ve ona göre hazırlıyor.
    En azından yıllar geçtikçe zaten piç edilen bir Alien konseptini bu filmle biraz olsun yakaladılar ve bu filmin devamını heyecanloa bekliyorum.
  • Alien 1 izledim az önce.

Prometheusla pek bi bağlantı kuramadım bi tek proda en son da çıkan yaratıkla Alien 1'deki yaratık aynıydı.

1- Neden insanları öldürmek istiyorlar?
    2- Kediyi niye öldürmedi orada? Madem insanı sen yarattın kediyi kim yarattı?
    3- Proda solucan bunda direk solungaçlı yaratık çıktı. Aralarında ne fark var?
    4- Proda niye insan görünümlü bi hale bürünmüştü bizim alienımız?

Cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

Alien 1 izledim az önce.

Prometheusla pek bi bağlantı kuramadım bi tek proda en son da çıkan yaratıkla Alien 1'deki yaratık aynıydı.

Cevaplarsanız sevinirim.

1- Bunun sebebi herkesçe farklı yorumlanıyor. Ama ikinci filmde açıklanacaktır. (O da çekilirse eğer).
    2- Alien1'deki kediden mi bahsediyorsun? kedi hangi kedi?
    3- Alien1 'deki solungaçlı yaratık (facehugger) farklı bir tür. muhtemelen zamanla evrimleşmiş veya engineerlar tarafından bu şekilde tasarlanmış. Prometheus Alien1'den daha önce bir zamanda ve farklı bir gezegende geçiyor.
    4- Alien insan görünümüne bürünmedi. Solucan dediğiniz ama genelde "Black Goo" olarak adlandırılan siyah madde bir nevi metamorfoz geçirip adamı tekrar canlandırdı.

Zaten Alien1 ile kurulacak olan bağlantılardan en önemlisi "Space Jockey" di. Kimdir, nedir, nerden geldi, ne işi vardı gibi bir çok soruyu cevaplandırdı.
  • Bu ' Black Goo" ne menem bir şeydir yahu

SJ / Mühendisi dna sına kadar ayırmasının yanı sıra :

1- Solucanlar Black Goo ile etkileşime girince kanatlı vajina benzeri bir bir kafaya sahip olan bir nevi sürüngene/yılana dönüşüyorlar

2- Bu sürüngenin insan ile teması insanı korkunç güçleri olan bir nevi canavar zombie ye dönüştürüyor (Başka bir benzetme aklıma gelmedi)

3- Eğer direkt olarak insana enjekte edilir/verilir ise (David in yaptığı gibi içkiye vb karıştırılıp) ve sonrasında sesksüel aktivite ile partnerinizin içine mürekkep balığı benzeri/facehugger ın atası (Face hugger xenomprh un ikicni evresi gibidir)benzeri bir xenomorph büyümesine sebep oluyor.(Saatler içinde)

4- Bu xenomorph yine saatler içinde kütlesinin yüzlerce katı büyüklüğüne ulaşabilip (Bu kadar zaman da bu kadar büyüyebilmesi gerçek bir muamma) bir dev haline gelebiliyor

5- Bu dev xenomorph SJ/Mühendis ile temasa geçince SJ içinden saatler için de yetişkin Alien vari bir yaratık peydah oluveriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 13 Haziran 2012; 13:52:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

quote:

Alien 1 izledim az önce.

Cevaplarsanız sevinirim.

Zaten Alien1 ile kurulacak olan bağlantılardan en önemlisi "Space Jockey" di. Kimdir, nedir, nerden geldi, ne işi vardı gibi bir çok soruyu cevaplandırdı.

Evet Alien1'de kediyi gördü fakat yemedi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

quote:

Alien 1 izledim az önce.

Cevaplarsanız sevinirim.

Evet Alien1'de kediyi gördü fakat yemedi.

Alien insan yemiyor zaten hatta tehdit olarak görmezse öldürmüyor bile amacı üremek için koza amacıyla kullanmak hatta en büyük gizemlerden birisi Alien'ın ne yediği diye tartışılır şakasına filmi bir daha izlersen yeme gibi bir şeyin olmadığını görürsün.
  • Peki ben bir kac farkli soru sorsam.

Mesela david "black goo"yu ickiye karistirdiginda bunu sonuclarini bilerek mi yapiyor? Eger biliyorsa bunu neden yapsin? Sonucta ortaya cikan canli oldukca olumcul.

Bilmiyorsa da bunu yapma amaci nedir? Doktorla arasinda bi alip veremedigi yok gordugumuz kadariyla. Sonucta doktorun black goo yuzunden midesi bozulsa ve sadece surekli kusmaya baslasa bile bunu neden yapsin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izledim. Kurgusu çok güzel. Devam filmi bence geşecek
  • Çok sevdim bu Prometheus'u türüne sadık kalmış tıpkı Rıse of the Planet of the Apes gibi son 30 dakikası beni gerçekten çok gerdi seneryo işleyişi bana biraz ağır geldi ama 15-20 yıl sonra kült gerilim filmleri arasında yerini garantiledi tıpkı Alien gibi.
  • Filmin devam filmini geçekten gelecekmiş ve bu devam filmi hem Alien serisine Prequel olarak bağlanacak hem Prometheus serisinin devamı niteliğini taşıyacakmış. Büyük ihtimalle konusu, Prometheus gemisinin geri dönmemesi üzerine ne olduğunu araştırmak üzere bir ekibin LV-223'e gönderilmesi ve akabinde yaşananlar üzerine olacakmış. Bunun dışında ilk filmde yarım kalan sorular cevaplanacak ayrıca Engineer'ler ile insanlar arasında temasta sağlanacak. Yani Prometheus'ta oluşan "bizi neden öldürmek istiyorlar" soruları cevaplanacak.

Bu arada filmin bir kısmı LV-426'da yani Alien 1'in başladığı gezegende geçecekmiş. Bu arada başrolde yani araştırmaya giden ekibin başındaki oyuncuyu Natalia Portman canlandıracakmış.

Bilgilerinize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san lorenzo -- 14 Haziran 2012; 4:55:55 >
  • Kimi iyi demiş kimi kötü demiş yarın gidip izlicem

• Film vizyona girmişken sorayım, tavsiye ediyor musunuz, alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cineman

Film vizyona girmişken sorayım, tavsiye ediyor musunuz, alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim.

Devrim niteliğinde yada 10 üzerinden 9 luk bir film değil ama bilim kurgu & gerilim severlerin izlemesi gerektiğini düşündüğüm kaliteli bir yapım.Kendi değerlendirmem 10 üzerinden 7 olur.Tabiki eleştrilecek yanları mevcut ama kendi adıma : gerek görselliği gerekse de Alien serisi ile olan 'bağı' bile filmi izlemek için yeterli diye diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 15 Haziran 2012; 14:15:13 >
  • Senaryo yazarlari lost terk oldugu icin bir sürü soru birakarak bitirdiler filmi ikinci bolum de yine bircok şeyi ögrenecez ama bircok seyde yine muallakta kalacak sonra devam bolumunu bekleyecez tabi bu boyle gider......

• quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

quote:

Film vizyona girmişken sorayım, tavsiye ediyor musunuz, alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim.

Devrim niteliğinde yada 10 üzerinden 9 luk bir film değil ama bilim kurgu & gerilim severlerin izlemesi gerektiğini düşündüğüm kaliteli bir yapım.Kendi değerlendirmem 10 üzerinden 7 olur.Tabiki eleştrilecek yanları mevcut ama kendi adıma : gerek görselliği gerekse de Alien serisi ile olan 'bağı' bile filmi izlemek için yeterli diye diyebilirim.

Alien 1979 yapımı film mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

quote:

Alien 1979 yapımı film mi?

Evet daha sonra Aliens (Alien 2) Alien 3 son olarakta Alien: Resurrection (Alien 4)
  • Bu arada açılış sahnesindeki (Trailer da mevcut) şelale tamamen gerçekmiş : Dettifoss, in northeast Iceland.

Buraya tıklayın.
  • Arkadaşlar fimi ben çok pek beğendim. Tabii bazı mantık hataları var ama zaten bilim kurgu böyle bir şey. Tereddütü olan arkadaşlara izlemelerini tavsiye ederim. Son sahnede benim de kanım dondu bir süre akmadı, yanlış mı gördüm dedim ama yanılmamışım. Klasik bir verdiğinden daha fazla soru işareti oluşturma senaryosu olmuş. Bu arkadaşların bizi niye önce inşaa edip ardından ortadan kaldırmaya çalışacaklarını Pro 2 de öğreneceğiz. Yukarıdad da tartışılmış tarafınızca. Bunları niye yazıyorum çünkü benim bir teorim var;

- Bence bizi yanlışlıkla veya tesadüfen inşaa ettiler (Prometheus a göre). Çünkü filmin başındakia sahneyi hatırlarsak; bir mühendis arkadaş zehir içiyo ölüyo. Biz ortaya çıkıyoruz. Bu teknolijiye sahip bir uygarlık için biraz amelece bir yöntem bence. Yani bizi isteyerek inşaa edecek olsalardı labaratuvar ortamı falan kullanılırdı. Bence bir bireylerini imha etmek istediler ve o birayin doğaya saçılan DNA larından biz ortyaya çıktık diyo prometheus. Bu ana teorim
    - İkincil teorim ise şu; Bu mühendis arkadaşların bizi inşa etmek gibi bi düşünceleri falan yok ama bir tanesi kendini feda etmek pahasına bizim oratya çıkmamıza neden oluyo (Filmin adının mitolojik bağlantısını düşünürsek olabilir gibi geliyo)
    - Filmin sonuna doğru 2000 yıllık uykusundan uyanan mühendis arkadaşın bizimkilere hemen saldırmasının nedeni ise bence bizim eski uygarlıklarımızın Alien formu ile ilişkiye girmesi ve bu mühendis uygarlığının bizi de Alien türü gibi düşman olarak görmesidir bence.

Bu cevapları ancak 2. filmde alabileceğiz ama benim merak ettiğim esas konu ise Prometheus 2 biterken naıl soru işaretleri ile başbaşa bırakılacağımız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doritoch -- 16 Haziran 2012; 17:35:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Arkadaşlar fimi ben çok pek beğendim. Tabii bazı mantık hataları var ama zaten bilim kurgu böyle bir şey. Tereddütü olan arkadaşlara izlemelerini tavsiye ederim. Son sahnede benim de kanım dondu bir süre akmadı, yanlış mı gördüm dedim ama yanılmamışım. Klasik bir verdiğinden daha fazla soru işareti oluşturma senaryosu olmuş. Bu arkadaşların bizi niye önce inşaa edip ardından ortadan kaldırmaya çalışacaklarını Pro 2 de öğreneceğiz. Yukarıdad da tartışılmış tarafınızca. Bunları niye yazıyorum çünkü benim bir teorim var;

- Bence bizi yanlışlıkla veya tesadüfen inşaa ettiler (Prometheus a göre). Çünkü filmin başındakia sahneyi hatırlarsak; bir mühendis arkadaş zehir içiyo ölüyo. Biz ortaya çıkıyoruz. Bu teknolijiye sahip bir uygarlık için biraz amelece bir yöntem bence. Yani bizi isteyerek inşaa edecek olsalardı labaratuvar ortamı falan kullanılırdı. Bence bir bireylerini imha etmek istediler ve o birayin doğaya saçılan DNA larından biz ortyaya çıktık diyo prometheus. Bu ana teorim
    - İkincil teorim ise şu; Bu mühendis arkadaşların bizi inşa etmek gibi bi düşünceleri falan yok ama bir tanesi kendini feda etmek pahasına bizim oratya çıkmamıza neden oluyo (Filmin adının mitolojik bağlantısını düşünürsek olabilir gibi geliyo)
    - Filmin sonuna doğru 2000 yıllık uykusundan uyanan mühendis arkadaşın bizimkilere hemen saldırmasının nedeni ise bence bizim eski uygarlıklarımızın Alien formu ile ilişkiye girmesi ve bu mühendis uygarlığının bizi de Alien türü gibi düşman olarak görmesidir bence.

Bu cevapları ancak 2. filmde alabileceğiz ama benim merak ettiğim esas konu ise Prometheus 2 biterken naıl soru işaretleri ile başbaşa bırakılacağımız.

Prometheus 2 çekilmezse hayatımızın en büyük kazığımızı yiyeceğiz zaten.Umarım dünya kadar para harcandı iyi bir gelir elde ederde 2. film gelir.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.