Şimdi Ara

Prometheus (2012) (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
6
Favori
30.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aliens kalitesinde bi film ne zaman yapılacak bakalım.
  • Yorumlardan sonra izlemeyi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Prometheus 2 çekilmezse hayatımızın en büyük kazığımızı yiyeceğiz zaten.Umarım dünya kadar para harcandı iyi bir gelir elde ederde 2. film gelir.

Devam filmi gelecekmiş ve bu devam filmi hem Alien serisine Prequel olarak bağlanacakmış. Hem de Prometheus serisinin devamı niteliğini taşıyacakmış. 2.Film LV-426'da yani Alien 1'in başladığı gezegende geçecekmiş.

Başrolde Natalie Portman'ın oynaması gündemde hatta kesin gibi birşey. İlk filmde yarım kalan sorular cevaplanacak ayrıca Engineer'ler ile insanlar arasında temasta sağlanacak. Yani Prometheus'ta oluşan "bizi neden öldürmek istiyorlar" soruları cevaplanacakmış.

Bu arada silinmiş sahnelerden biri;

Prometheus (2012)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san lorenzo -- 18 Haziran 2012; 23:47:53 >
  • Filmde senaryo/kurgu basitliğini sağlamak adına bazı klişe/abukluklar eklenmiş bunlar olmasaydı daha iyi olurdu.

Ben gemiye/eve/arabaya geri dönüyorum muhabbetiyle ölen aptal karakterler
  • Bir Alien severr olarak en nihayetinde gittim filme, genel olarak başarılı buldum. Pek çok arkadaşın dediği gibi bazı soruların açıklanmasına karşın daha fazla soru ortaya çıkıyor. 2. filme kadar da muhtemelen öğrenemeyeceğiz.

SJ, tam olarak nedir, bizim için düşünceleri tam nedir bilemiyoruz. Biyolojik silah yaptıkları ortada, belki de kendi türlerini yok etmek için ürettiler.Malum filmde dnalarına kadar ayırdı "Black Goo" denilen sıvı.
    Onlarda ölümcül olan bu organik sıvı, diğer türlerde mutasyona neden oluyor. SJ'ler bu sıvının kendi türlerini yok etmesinin yanı sıra diğer türlerde mutasyona uğratmasını acaba biliyorlarmıydı.
    Solucanı farklı bir şeye dönüştürdü, insanı da çok güçlü zor ölen bir yaratığa dönüştürdü. SJ'ler ise direk dnalarına kadar ayrışıyor.

Filmin başında ki SJ neden onu içiyor 2.filmde de açıklanmazsa muhtemelen bilemeyeceğiz.
    Kısaca çok soru var , ve daha çok tartışılır bu sorular.Ama ilginç kılan da bu.

Blu-ray versiyonu 17 dk. uzun olacakmış muhtemelen kaptan ile charlize theron'un sevişme sahnesini eklieyecekler merakla bekliyorum Tabi bir de başlangıçtaki SJ'in kaptaki sıvıyı içmeden önce bir sahne koysalar daha iyi olur.

Gelelim eksilerine;
    Yahu trilyonluk proje diyorsun ,2 yıllık yolculuk diyorsun ama ekibin hiçbirşeyden haberi yok niye nasıl niçin geldik yolculuğun sonunda öğreniyorlar. İçlerinde adam akıllı bir tane profosyonel adam yok. İlk oksijen bulduğunda hemen kaskı çıkaran bilim adamı mı olur. Tırsak jeologlara ne demeli. Trilyonluk projede işinin en iyisi, değişen koşullarda çelik gibi sinirleri olan adam seçmek çok mu zordu.Görev bilincine sahip belli bir disiplini olan adamları koymak birinci vazifen zaten. Böyle bir projede daha doğrusu bilinmeyen ve muhtemelen tehlikeli olabiliecek bir yere giderken adam akıllı zırh kuşanmış sağlam silahları olan birileri muhakkak seçilmeli. Ne bileyim oyun oynayanlar bilir Crysis oyununda ki gibi bir Nanosuit , özel silahlar falan. Bu film için söylemiyorum ama genelde bu tarz gelecekte geçen yaratık filmlerinde yıl 2000-2500 arası olmuş, atlet pantalon normal barutlu bir silah ya da alev makinesi ile yaratık avlıyorlar. Yahu bırak alienı, ortama bir dağ aslanı koysak ekibi sıradan geçirir o ekipmanla.
    O yıllara gelmişsen Predatorden bile gelişmiş ekipmana ve silaha sahip olman lazım. Son yazdıklarım genel hollywood filmlerine karşı yazdım. Bir de 20 cm ya var ya yok olan kadının karnından çıkardığının nasıl oldu da yemeden içmeden bir file dönüştüğünü de anlatılmasını beklerdim.Fizik kurallarına aykırı.Oturup tüm ekibi yavaş yavaş yer yedikçe de büyür anlarım da ,durup dururken de büyüyemez ki balon mu bu şişsin Gerçi alien serisinde de karından çıkan xeno'nun bir kaç saat için de yetişkin olmasına pek birşey dememiştim

Neyse Kolay kolay sağlam bilimkurgu gelmiyor son zamanlarda, biraz olsun bu açlığımı giderdi.Bilim-kurgu hayranı olarak notu biraz fazla veriyorum 10/8.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 19 Haziran 2012; 2:42:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

quote:

Prometheus 2 çekilmezse hayatımızın en büyük kazığımızı yiyeceğiz zaten.Umarım dünya kadar para harcandı iyi bir gelir elde ederde 2. film gelir.

Devam filmi gelecekmiş ve bu devam filmi hem Alien serisine Prequel olarak bağlanacakmış. Hem de Prometheus serisinin devamı niteliğini taşıyacakmış. 2.Film LV-426'da yani Alien 1'in başladığı gezegende geçecekmiş.

Başrolde Natalie Portman'ın oynaması gündemde hatta kesin gibi birşey. İlk filmde yarım kalan sorular cevaplanacak ayrıca Engineer'ler ile insanlar arasında temasta sağlanacak. Yani Prometheus'ta oluşan "bizi neden öldürmek istiyorlar" soruları cevaplanacakmış.

Prometheus (2012)

Silinir mi bu sahneler ben bu adamların konuşmasını istiyordum ve böyle bir sahne çekilmiş ama silinmiş,
  • Çıktığı gün izlemiştim bende. Güzel buldum . Fakat bir çok soru işareti bıraktı aklımda. Devamı gelir diye düşünüyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

quote:

Prometheus (2012)

Devam filminin gelmesi için iyi gelir elde etmedi gibi bu film en az 400 milyon dolar felan gelir elde etmeli idir.Umarım elde edilen gelire göre karar verip 2. filmi iptal etmezler.220milyon dolar gelir elde etmiş şimdilik ben çok az buldum.
  • beklentimin çok çok altında onca sene sonra bu bir prequel bile değil tabiki neden mi

- son kalan space jockey in uzay gemisi içinde uçmak üzereyken ölmesi gerekiyordu ilk alien filminde öyle bulunmuştu hatırlarsak , prometheus ekibini kamikaze yaptıracağına alien pilota uçmak üzereyken girseydi ve onun yüzünden gemi düşseydi gayet oturaklı olurdu saçmalamak için gayret gösterilmiş sanki

- bu elmanların dünya ırkını yarattığına nasıl emin olabildiler halen anlamadım ? belki bu üst insanlar , dünya ırkı insanlığını kaybetmeden önce iletişim içindeleridi okadar

- peter weyland daha o gezegene gitmeden haklarında nasıl bukadar bilgi sahibi olmuş , david neden yaratıkları üretmeye çalışıyordu ben analayamdım

- başta şurubu içip parçalara ayrılan eleman ın hikayesininde anlayamdık tam olarak sanırım

genel olarak heycanlı sağlam sahneler olmasına karşın senaryo zayıf gerçekten heleki alien filmeleri ile hiç bağdaşmıyor bana kalırsa

teori olarak bişeyler yazmak gerekirse

bana göre davit pilota farklı şeyler söyledi david ın insanlara özenen hali boşa değil bana kalırsa pilottan insan gibi olabilmeyi bir ruh sahibi olmayı falan istemiş olabilir ... pilot ırkı 35 bin yıl önce dünyayı ziyarete geliyormuş ve bence bu adamlarda aralırnda guruplaşmışlar birileri insanları ortadan kaldırmak isterken diğerleri koruyordu , koruyan tayfa mağralarda resimleri olanlar insanlara yok edici tayfanın üretim tesisilerini gösteriyolarmış sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 24 Haziran 2012; 18:53:49 >
  • bu türün hayranı biri olarak filmi beğendim , belki bir klasik değil ama bilim kurgu severleri tatmin edecek düzeyde , filmin senaryosundaki soru işaretlerinin ikinci filmde giderileceğini düşünüyorum , mühendislerin bizi neden yok etmek istediklerine gelince benim bu konudaki teorim ruhsal evrimimizin teknolojik evrimimize göre çok geride olması , nükleer silahlar yapıp birbirmizi yok ediyoruz mühendisler bir yerde bir hata yaptıklarını düşünmüş olmalılar , filmi iyice sindirmek için bir kez daha izleyeceğim filmin bana göre süprizi ise charlize theron'un bu filmde ne işi olduğu ne alaka anlayamadım.
  • Bir bilimkurgu hayranı olarak beğendim.

Son zamanlarda izlediğim en iyi Bilimkurgu filmlerinden biriydi.(Zaten sağlam bir senaryosu var)

Alien serisinin tamamını izlemiş olsam bile bağlantı kuramadım ve gerçi eski filmleri baya unutmuşum.

Eleştirmek istediğim bir kaç yere arkadaşlar defalarca parmak basmış.
  • Ah gitmez olaydım.Sinemaya, 3D fiyatına ve Mısırıma veridiğim paraya yazık oldu .Hayır aklımda o kadar soru varki sizin gibi hadi bende yazayimde eksik olmasın cevapları çok merak ettim .

1-İlk başta o Uzaylı arkadaşa intahar ettide tomurcuk bıraktıda biz ondan doğduk dediniz.Çok saçma arkadaş nerden çıkardınız bir kaynağınızmı var anladığınız kadarıylamı demek istediniz adamın damarını gösterdiler toz oldu.Neresinden çıktık biz bunun nerdeydi o tohum ve orası dünyamıydı dünyamızın ilk halimiydi.

2-Bu robot abimiz niye o adamı zehirlediki bırakın onu bu adamın sperminemi girdi bu solucan o kızla sevişiyorda canavar oluyor bunuda geçtim kadın bir iğneyle hiç acı hissetmeden karnını lazerle yarıyor içindekini çıkarıyor bildiğimiz zımba makinesi gibi bişeylede dikiyor ve kalkıp koşmaya başlıyor madem teknoloji o kadar gelişmiş 2093 yılında hala terlik ? günümüzden tam 81 yıl sonra terlik ne alaka arkadaş

3-Mağaranın içinde o hologramlar neydi sadece 1 adamın kapının önünde kafası koptu peki ya neden???

4-Robot arkadaş kapının içinde bulunan kavanozları aldı çantanın içine koydu uzay gemisine kadar taşıdı ve kavanoza hiçbir şey olmamışdı oysaki kapıyı açtıkları gibi eriyen diğer kavanozlar için ''Kapıyı açıp odanın atmosferini bozduğumuz için erimiş olmalılar '' diye saçma bir cümle kurdular neden o zaaman uzay gemisine taşınan kavanoza birşey olmadı bunada klimalı çanta demeyin artık

5-Yine robot arkadaş sonlarda uzaylıya bir soru sordu bu soru neydi ve niye soruyu sorduktan sonra uzaylı kafayı yedide hepsini öldürmeye çalıştı madem öldürecektin niye yarattın lan o zaman ırkımızı (birde Elizabeth adlı hatun gittide kaç yıldır uyumakta olan uzaylıya niye bizi öldürmeye çalıştın diye soru soruyor sence o uzaylının amacı değiştimi senle barışmı yapacaktı onumu bekliyodun

6-Elizabeth kendi gemisine şu an kalkan gemiye çarpın dünyamıza çarpmaya gidiyor dedi.O uzay gemisi 1 dünya boyutundadamı 1 çarpmada tüm insanlar ölcek 2093 yılına gelmişiz 1 uzaylıyı savunacak donanmamızmı yok Kaptanda sanki onun emri altındada tamam dedi gitti çaptı la o yılda otomatik pilot yokmu senin uçağı ona kilitle sen git bin kapsüle kurtul kaptanda şimdi kendi kullanınca dahamı güçlü çarpıyorlar ne yani

7-Sarışınla Elizabethin üstüne uzay gemisi düşme sahnesi çok dandik olmuş.La en az 10 kere baktı kaçarken düşen uzay gemisine niye hala boyuna kaçıyosun direk enina kaç kurtul sonrada 1 kaya parçası kaç milyon ton ağırlığındaki gemiyi taşır bu arada Elizabeth de kayanın altındadır ve kurtulur birde yönetmen olacaklar peh

Evet arkadaşlar sonuçda bence gidilmez filme 2. filmi bekleyin biraz uzun oldu yazı ama emeğe saygı okuyanlar içinde eyw.
  • Ah gitmez olaydım.Sinemaya, 3D fiyatına ve Mısırıma veridiğim paraya yazık oldu .Hayır aklımda o kadar soru varki sizin gibi hadi bende yazayimde eksik olmasın cevapları çok merak ettim .

1-İlk başta o Uzaylı arkadaşa intahar ettide tomurcuk bıraktıda biz ondan doğduk dediniz.Çok saçma arkadaş nerden çıkardınız bir kaynağınızmı var anladığınız kadarıylamı demek istediniz adamın damarını gösterdiler toz oldu.Neresinden çıktık biz bunun nerdeydi o tohum ve orası dünyamıydı dünyamızın ilk halimiydi.

2-Bu robot abimiz niye o adamı zehirlediki bırakın onu bu adamın sperminemi girdi bu solucan o kızla sevişiyorda canavar oluyor bunuda geçtim kadın bir iğneyle hiç acı hissetmeden karnını lazerle yarıyor içindekini çıkarıyor bildiğimiz zımba makinesi gibi bişeylede dikiyor ve kalkıp koşmaya başlıyor madem teknoloji o kadar gelişmiş 2093 yılında hala terlik ? günümüzden tam 81 yıl sonra terlik ne alaka arkadaş

3-Mağaranın içinde o hologramlar neydi sadece 1 adamın kapının önünde kafası koptu peki ya neden???

4-Robot arkadaş kapının içinde bulunan kavanozları aldı çantanın içine koydu uzay gemisine kadar taşıdı ve kavanoza hiçbir şey olmamışdı oysaki kapıyı açtıkları gibi eriyen diğer kavanozlar için ''Kapıyı açıp odanın atmosferini bozduğumuz için erimiş olmalılar '' diye saçma bir cümle kurdular neden o zaaman uzay gemisine taşınan kavanoza birşey olmadı bunada klimalı çanta demeyin artık

5-Yine robot arkadaş sonlarda uzaylıya bir soru sordu bu soru neydi ve niye soruyu sorduktan sonra uzaylı kafayı yedide hepsini öldürmeye çalıştı madem öldürecektin niye yarattın lan o zaman ırkımızı (birde Elizabeth adlı hatun gittide kaç yıldır uyumakta olan uzaylıya niye bizi öldürmeye çalıştın diye soru soruyor sence o uzaylının amacı değiştimi senle barışmı yapacaktı onumu bekliyodun

6-Elizabeth kendi gemisine şu an kalkan gemiye çarpın dünyamıza çarpmaya gidiyor dedi.O uzay gemisi 1 dünya boyutundadamı 1 çarpmada tüm insanlar ölcek 2093 yılına gelmişiz 1 uzaylıyı savunacak donanmamızmı yok Kaptanda sanki onun emri altındada tamam dedi gitti çaptı la o yılda otomatik pilot yokmu senin uçağı ona kilitle sen git bin kapsüle kurtul kaptanda şimdi kendi kullanınca dahamı güçlü çarpıyorlar ne yani

7-Sarışınla Elizabethin üstüne uzay gemisi düşme sahnesi çok dandik olmuş.La en az 10 kere baktı kaçarken düşen uzay gemisine niye hala boyuna kaçıyosun direk enina kaç kurtul sonrada 1 kaya parçası kaç milyon ton ağırlığındaki gemiyi taşır bu arada Elizabeth de kayanın altındadır ve kurtulur birde yönetmen olacaklar peh

Evet arkadaşlar sonuçda bence gidilmez filme 2. filmi bekleyin biraz uzun oldu yazı ama emeğe saygı okuyanlar içinde eyw.
  • film ne zaman vizyona girdi arkadaşlar Türkiye de haberim olmamış hiç benim ?
  • Blurayi bekleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanreiz

Ah gitmez olaydım.Sinemaya, 3D fiyatına ve Mısırıma veridiğim paraya yazık oldu .Hayır aklımda o kadar soru varki sizin gibi hadi bende yazayimde eksik olmasın cevapları çok merak ettim .

Çok fazla ayrıntıya girmemek lazım

Hepsine yorum yapamayıcam .
    Bence filmin geçtiği zamana göre teknoloji çok ilerdeydi hatta. Terlik olayına takılmışsınızda ben anlamadım yani havada falan mı uçacak insanlar 200 sene sonra da 300 sene sonrada terlik olacak yani .2000 sene önce de terlik sandalet vardı şimdi de var hatta moda tek farkı fabrikasyon ve marka olması
    80 sene sonra ben farklı bir gezegene gidecek teknolojimiz olacağını sanmıyorum.Gerçekçi olmak gerekirse çok daha uzun sürecektir bu. 40 yıl oldu aya gideli ,ayda kolonimiz yok,şehrimiz yok,insanlar yok,düzenli turlar yok, uzay içinde aynı şekilde. Kaldı ki 80 sene içinde yapay yerçekimini icad etip gemiye uyarlamak bir de üstüne ışık hızına ya da birşekilde ondan daha hızlı gitme yolunu bulmamıza imkan yok.

Şu bi gerçek ki o uzay gemisi dünyaya gitseydi bizim yarma uzaylı o kapsülleri dünyanın belli yerlerine gönderseydi .oku yemiştik. Filmde izlediyseniz o kapsüllerden gemide binlerce vardı.Hepsi bence nükleer bombadan daha tehlikeli. İnanılmaz derecede bulaşıcı ve hızlı yayılan ,ortama ayak uyduran bir biyolojik silah. Bulaştığı canlıdan ,o ortama uygun başka bir yaratık çıkıyor var mı ötesi.
    Her adımda canlı kaynıyan dünya da yayılması inanılmaz hızlı olurdu. Hemen hemen tüm alien filmlerinde ortak görüş alienların dünyaya hiçbir şekilde ulaşamamalarıydı.

Genelde her uzaylı filminde o kadar teknolojiye gelmişsin hala kevlar yelek, bilemedin don atlet elinde makineli tüfek le yaratık avlanıyor. O alet edevatla o kapalı ortamda arslan öldüremezsin ne alienı
    Crysis oyununda ki gibi bir Nanosuit olan pro askerler olması lazım. Özel giysili ekipmanlı silahlı,Predator gibi.
  • Beğenmeyen arkadaşlar bütün alien filmlerini izlememiş olanlar ya bir çok karakterli film beklentisi veya çok fazla aksiyon beklentisi oluşturanlar kendilerinde.

Bence konusu itibariyle müthiş zevkli bir filmdi

benim iki takıldığım nokta oldu,

ilki; yıl bilmem kaç havada uçan 3 boyutlu topografi haritası çıkaran aletin var ama mağaraya elinde fenerle giriyorsun

ikincisi ;

üzerine binlerce ton demir yığını düşecek ama sen mıçı kırık iki kaya sayesinde kurtulacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 26 Haziran 2012; 21:21:55 >
  • Hiçbir alien filmini izlemeden bu filmi izledim. Ama nedense filme giden arkadaşlarım çok kötü buldular, ben ise çok sevdim. Bilim kurgu filmlerine hastayım zaten gerek atmosfer gerek konu gerek karekter modelleri falan ilginçti. Tavsiye ederim, ama gitmeyi düşünenler önce alien serisini izlesinler daha çok zevk alacaklarını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Beğenmeyen arkadaşlar bütün alien filmlerini izlememiş olanlar ya bir çok karakterli film beklentisi veya çok fazla aksiyon beklentisi oluşturanlar kendilerinde.

Bence konusu itibariyle müthiş zevkli bir filmdi

benim iki takıldığım nokta oldu,

ilki; yıl bilmem kaç havada uçan 3 boyutlu topografi haritası çıkaran aletin var ama mağaraya elinde fenerle giriyorsun

ikincisi ;

üzerine binlerce ton demir yığını düşecek ama sen mıçı kırık iki kaya sayesinde kurtulacaksın

ne alakası var kardeş ben alien serisinin çok sıkı bir takipcisi olarak beğenmedim filmi zaten alien takipcileri beğense imdb deki notu öyle olmazdı ... alien serisi için taşıdığı özelliklerde çok zorlama ve yarım yamalaktı ,
    baya baya cürümüş yaratık iskeleti idi alien 1 deki
    içinden insanımsı bir varlık çıkarttılar , 2000 yıllık yaratık zerre çürümemiş , o üstündeki kıyafet ne işe yarıyo onuda anlayamadık o gezegende kıyafetsizde gayet rahat takıldı çünki ayrıca bu film ilk alien filmi öncsinide anlatmıyor prequel diye çıkan söylentiler doğruysa daha beter

yassak daha yazılırdı bunlae sadece seriye vurulan darbelerden örnekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 28 Haziran 2012; 15:33:57 >
  • ayrıca yukarda bazı arkadaşlar filmde alien ların evrimine ışık tutulduğunu söylemiş yalnız
    aynı filmde baya baya bir kraliçe alien ın heykelinide gördük yani filmin zamanında alien ırkı zaten ortada olan bir ırk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 28 Haziran 2012; 15:43:45 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.