Şimdi Ara

Prometheus (2012) (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
6
Favori
30.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vipracing

AVP yi izlemiş olanlar iyi kötü : Weyland ve David in bazı bilgilere neden&nasıl ulaşmış olduğunu anlamışlardır.

bağlantıyı ordan kurabilse daha iyi olacaktı ama Scott ın Predator lara anitpatisi var resmen , AVP ilk başlanması istendiğinde Alien da bunla bağlantılı devam edecekti ama Scott 5. Alien filmini iptal ettirmişti

halbuki predator ve alien dünyaları birlikte tasarlanması 80 lerde düşünülmeye başlamıştır , Predatorlar tüm evreni bir besin zinciri gibi düşünürsek en üst halkasını oluşturmuşlardır ama asıl amaçları beslenmek değil yırtıcıları avlamaktır , Alien larıda kendilerine en zorlayıcı rakip olarak geliştirtecekleri fikri malumdu hatta Space Jockey in ırkının bunun için kullanıldığı gibi fikirler ama işte Scott bu dünyada Predatorları yok saymakta kararlı
  • Sinemada 3d olarak izledik arkadaşlarla, verdiğimiz paraya üzüldük
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

quote:

AVP yi izlemiş olanlar iyi kötü : Weyland ve David in bazı bilgilere neden&nasıl ulaşmış olduğunu anlamışlardır.

bağlantıyı ordan kurabilse daha iyi olacaktı ama Scott ın Predator lara anitpatisi var resmen , AVP ilk başlanması istendiğinde Alien da bunla bağlantılı devam edecekti ama Scott 5. Alien filmini iptal ettirmişti

halbuki predator ve alien dünyaları birlikte tasarlanması 80 lerde düşünülmeye başlamıştır , Predatorlar tüm evreni bir besin zinciri gibi düşünürsek en üst halkasını oluşturmuşlardır ama asıl amaçları beslenmek değil yırtıcıları avlamaktır , Alien larıda kendilerine en zorlayıcı rakip olarak geliştirtecekleri fikri malumdu hatta Space Jockey in ırkının bunun için kullanıldığı gibi fikirler ama işte Scott bu dünyada Predatorları yok saymakta kararlı

Hocam bence o konuda halen kesin bir durum söz konusu değil. Bana sorarsan predatörleri Prometheus ile reddetmedi, hatta onların varlığı konusunda açık kapı bıraktı.

Aşağıda yazılanlar Spoiler içerir;

Misal Prometheus filminde, Engineer gemisindeki Queen xenomorph figürü bu açık kapılardan biri. Bu figür ile xenomorph'ları kendilerinin yaratmadığı daha önceden varolan ve nesli tükenmiş bir ırkı tekrar ortaya çıkarmaya çalıştı bence.

Ayrıca dikkat ettiysen Engineer'ler sadece dünyayı değil bir kaç gezegeni daha yok etmek amacıyla Lv-426 ve civarı küçük gezegenlere üstler kurmuşlar. Bunun sebebi başka bir ırk veya ırklar ile savaşta olmaları olabilir. Bana kalırsa insanlığı kendi nesillerinin tükenme ihtimaline karşı veya deneyler yapma amacıyla kobay ırk olarak oluşturdular. Bu yüzden xenomorph'ları insanlığın üzerine salıp sonucun ne olduğunu gezegeni ne kadar sürede yok edebileceklerini araştırmak amacı ile yaptılar.

Benim teorim bu. Savaştıkları ırk Predatör ırkı da olabilir. Predatör 2 filminde uzay gemisindeki kafatasları koleksiyonunda Space Jockey'inde kafatası vardı. Bunun ile bağlayabilirler olayı.

En çok ortaya atılan teorilerden biri olan; insanlar dünyayı bozdu o yüzden insanlığı yok etmek istediler tezi bence çok saçma. Prometheus'ta uyandırılan Engineer'in yaklaşık 10.000 yıldır uyuduğu söyleniyordu. 10.000 yıl önce ne teknoloji vardı ki insanlar dünyayı bozsun?

• anladığım kadarıyla elder'lar denilen bir medeniyet var ve evrendeki tüm canlı varlıkları bunlar kendilerine benzer bir şekilde türetip gezegenleri tohumlar gibi sağa sola ekmişler. yani engineer'lar ve insanlar farklı ırklar ve ikisini de elder'lar üretmiş. daha sonra anladığım kadarıyla bu engineer'lar dark side'ı seçerek kötü işler yapmaya başlamışlar. alien'ları bunlar üretmiş mesela. zaten filmde geminin bir mekanında duvarda kraliçe alien'ın resmi var dikkat edilirse. sonra diğer ırkları yok etmek, yerlerine kendi ürettikleri yaratıkları koymak istediler ve elder'lar bir şekilde bunlara engel oldu. insanlar ise mevzudan habersiz gelip enggineer'lara hadi kaldığınız yerden devam edin der gibi onlardan birini uyandırdılar. ve olaylar gelişti.

yani işe bu açıdan bakıldığında aliens serisinin öncesinde neler olup bittiğini, alien'ların nereden geldiklerini falan anlayabiliyoruz. belki ilerde predator'leri de dahil ederler konuya, bilinmez. benim için serinin bir gizemini çözmüş durumda film.
  • evohan /san lorenzo : Katılıyorum yazdıklarınıza,durumun portresini iyi çıkartmışsınız.

mahfuzalbayrak: Elderlar ın büyük bir ihtimal ile yazdığınız gibi olmuş olasılığı mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

quote:

Orijinalden alıntı: evohan

quote:

Hocam bence o konuda halen kesin bir durum söz konusu değil. Bana sorarsan predatörleri Prometheus ile reddetmedi, hatta onların varlığı konusunda açık kapı bıraktı.

Aşağıda yazılanlar Spoiler içerir;

Misal Prometheus filminde, Engineer gemisindeki Queen xenomorph figürü bu açık kapılardan biri. Bu figür ile xenomorph'ları kendilerinin yaratmadığı daha önceden varolan ve nesli tükenmiş bir ırkı tekrar ortaya çıkarmaya çalıştı bence.

Ayrıca dikkat ettiysen Engineer'ler sadece dünyayı değil bir kaç gezegeni daha yok etmek amacıyla Lv-426 ve civarı küçük gezegenlere üstler kurmuşlar. Bunun sebebi başka bir ırk veya ırklar ile savaşta olmaları olabilir. Bana kalırsa insanlığı kendi nesillerinin tükenme ihtimaline karşı veya deneyler yapma amacıyla kobay ırk olarak oluşturdular. Bu yüzden xenomorph'ları insanlığın üzerine salıp sonucun ne olduğunu gezegeni ne kadar sürede yok edebileceklerini araştırmak amacı ile yaptılar.

Benim teorim bu. Savaştıkları ırk Predatör ırkı da olabilir. Predatör 2 filminde uzay gemisindeki kafatasları koleksiyonunda Space Jockey'inde kafatası vardı. Bunun ile bağlayabilirler olayı.

En çok ortaya atılan teorilerden biri olan; insanlar dünyayı bozdu o yüzden insanlığı yok etmek istediler tezi bence çok saçma. Prometheus'ta uyandırılan Engineer'in yaklaşık 10.000 yıldır uyuduğu söyleniyordu. 10.000 yıl önce ne teknoloji vardı ki insanlar dünyayı bozsun?

güzel düşünceler bunlar zaten prometheus dan sonra avp galaxy gibi sitelerden gelen duyumlar bu yönde bir savaştan bahsediyordu , ancak avp 2 deki space jockey kafa tası
    prometheus a göre sadece bir kask olması gerekiyor , e predatorlarda kask koleysiyonu yapmaz :) işte burda hikaye ye birazda Lindelof parmağı değmiş olabilir
  • Valla hocam Scott bu evrenin arkasından ya bir şaheser çıkaracak ya da batıracak. Ayrıca ben Alien ırkını Engineer'ların yarattığını zannetmiyorum. Olsa olsa Engineer'lar soyu tükenmiş bu ırkı silah olarak kullanma amacı ile tekrar dirilttiler. Bundan sonra yazacakalrım şiddetli spoiler içerir;

Film cidden enteresan bir hal aldı. Şimdi orada uyuyan eleman 2000 yıldan fazladır uyuyormuş. 2000 yıl önce insanlık teknolojik açıdan sıfırdı ve dünya'ya bir zarar vermiyorlardı. Bu dünyayı bozdukları için insanları yok etmek istediler tezini ortadan kaldırıyor.

Az önce araştırdığıma göre Engineer ile David arasında geçen konuşma da David Engineer'a; Bu adam yakında ölecek ve sizin ona yardım edebileceğinize inanıyor gibisinden bir şeyler söylemiş. Bu sözün ardından Engineer katliam çıkardı. İyi de neden?

Ayrıca çoğu kişinin dikkatini çekmemiş ama birisi o gezegende katliam çıkarmış. Enginer cesetleri üstüste atılmış, ayrıca mürettebat David holocronu çalıştırdığında Engineer'ların birşeylerden kaçtığını görüyorlardı. Bu adamları birileri orada katletmiş. 2000 yıl sonra uyanan Engineer ise, bu katliamdan büyük ihtimalle dondurucuda olduğu için veya son anda kendini dondurucuya soktuğu için kurtulmuş.

Bu adamları ne katletti? Alien'lar diyeceğim ama adamlar belli bir yere toplatılıp toplu katliama uğramış. Ayrıca o salak ikilinin gemide mahsur kaldığı sırada buldukları Engineer cesetleri ile kapıya kafasını sıkıştırıp ölen Engineer cesedinin karnı yarık değildi. Yani içinden xenomorph falan çıkmamış hiç birinin. Birileri bu adamlara baskın düzenleyip soykırım uygulamış.

Bunlar enteresan detaylar. İnsanlara birilerinin Lv-426 ve civarı gezegenlerin haritasını göstermesi de enteresan. Demek ki birileri insanoğlunu uyarmak istemiş ve bu kişiler Engineer'lar değil gibi gözüküyor.

Bu arada filmde gösterilmeyen sahnelerden bir kare daha paylaşayım. Yalnız bu karedeki diğer kişi sanki Engineer değil farklı bir ırk olduğundan şüpheleniyorum. Elleri Engineerlara benzemiyor;

Prometheus (2012)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san lorenzo -- 4 Temmuz 2012; 3:01:24 >
  • quote:

Valla hocam Scott bu evrenin arkasından ya bir şaheser çıkaracak ya da batıracak. Ayrıca ben Alien ırkını Engineer'ların yarattığını zannetmiyorum. Olsa olsa Engineer'lar soyu tükenmiş bu ırkı silah olarak kullanma amacı ile tekrar dirilttiler.

aslında evet belki alien'ları üretmediler, kullanmak istediler. ama bir hayranlıkları veya dinsel veya başka bir bağlantıları var ki duvara resmini kazımışlar. ben daha önce de söylediğim gibi tüm ırkları, en azından insanlar ve engineer'ları elder'ların ürettiğine inanıyorum. engineer'ların kötülüğü seçip tüm evrende hakim olma arzusuyla insanları yok etmek istemeleri mantıklı, ya da elder'lara bir kinleri var. ya daaa elder'lar sırf dünyada hayatı tohumlamak için engineer'ları kullandı, sırf tohumluk ürettiler. bu sebepten filmin başında elder'lar engineer'lardan birini moleküllerine ayırdı. bu oğlanlarda bizim duygularımız yok mu? biz insan değilmiyiz tribine girmiş olabilir?!
  • test
  • Bugun arkadasla gidicez bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaman kaybı bunun yerine buz devri 4 falan var ona gidin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyal*

zaman kaybı bunun yerine buz devri 4 falan var ona gidin.

yaş kaç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahfuzalbayrak

quote:

yaş kaç?

19 da bunun yaşla ne ilgisi var buz devri bile bu filmden iyidir o kadar emek vermişler o kadar para harcamışlar yaptıkları filme bak.senaryo 0 en başta
  • quote:

quote:

quote:

yaş kaç?

19 da bunun yaşla ne ilgisi var buz devri bile bu filmden iyidir o kadar emek vermişler o kadar para harcamışlar yaptıkları filme bak.senaryo 0 en başta

ben cevabımı aldım teşekkürler kardeşim.
  • quote:

quote:

Valla hocam Scott bu evrenin arkasından ya bir şaheser çıkaracak ya da batıracak. Ayrıca ben Alien ırkını Engineer'ların yarattığını zannetmiyorum. Olsa olsa Engineer'lar soyu tükenmiş bu ırkı silah olarak kullanma amacı ile tekrar dirilttiler.

aslında evet belki alien'ları üretmediler, kullanmak istediler. ama bir hayranlıkları veya dinsel veya başka bir bağlantıları var ki duvara resmini kazımışlar. ben daha önce de söylediğim gibi tüm ırkları, en azından insanlar ve engineer'ları elder'ların ürettiğine inanıyorum. engineer'ların kötülüğü seçip tüm evrende hakim olma arzusuyla insanları yok etmek istemeleri mantıklı, ya da elder'lara bir kinleri var. ya daaa elder'lar sırf dünyada hayatı tohumlamak için engineer'ları kullandı, sırf tohumluk ürettiler. bu sebepten filmin başında elder'lar engineer'lardan birini moleküllerine ayırdı. bu oğlanlarda bizim duygularımız yok mu? biz insan değilmiyiz tribine girmiş olabilir?!

evt orda ayrıca karınlarından alien çıkmışsa bu alienların nerede olduğuda merak konusu tabiki
    tabi insan ırkını yaratan varlıkların bu elder lar olduğu çokca vurulandı bu yönen sapmazlar diye düşünüyorum ama dediğin noktada haklısın bunların asıl amacı insanlığı yok etmek falan değil bas baya alien üretmek istiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 4 Temmuz 2012; 19:00:53 >
  • Orijinalden alıntı: evohan

evt orda ayrıca karınlarından alien çıkmışsa bu alienların nerede olduğuda merak konusu tabiki
    tabi insan ırkını yaratan varlıkların bu elder lar olduğu çokca vurulandı bu yönen sapmazlar diye düşünüyorum ama dediğin noktada haklısın bunların asıl amacı insanlığı yok etmek falan değil bas baya alien üretmek istiyorlar

Prometheus'ta ki Engineer cesetleri vardı ya hani şu Engineer gemisinde kaybolan iki salağın bulduğu o cesetlerin hiç birinin karnı yarık değildi. Yani adamları Alien öldürmemiş bayağı adamları birileri bir noktaya toplayıp katletmiş. Bu katliamı yapan sizin Elder'lar olabilir. Ayrıca şu Elder meselesine takıldım. Elder diye aratıyorum Engineer resimleri çıkıyor. Bu adamların şekli şemali nedir neye benzer elinde link olan yok mu?
  • Eylül Ekim gibi Bluray çıkacak. Orada kesilmiş sahneler de var. hem tekrar izleyerek hem de yeni sahnelerle birlikte filmle ilgili başka şeyleri yakalamak mümkün olacak. Nasıl filmi sabırsızlıkla beklediysem bluray'i de aynı şekilde bekliyorum
  • quote:

Elder diye aratıyorum Engineer resimleri çıkıyor. Bu adamların şekli şemali nedir neye benzer elinde link olan yok mu?

Prometheus (2012)
  • takip
  • quote:

quote:

Elder diye aratıyorum Engineer resimleri çıkıyor. Bu adamların şekli şemali nedir neye benzer elinde link olan yok mu?

Prometheus (2012)

iyi de hocam bu Elderlar farklı bir ırk değil o zaman Engineer'lar la aynı görünümdeler demek aynı ırktanlar. Ben farklı bir ırk olur diye düşünmüştüm bence bu Elderlar, Engineer ırkının artık adı ne ise yüksek konseyi gibi birşey.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.