Şimdi Ara

Protein tozu tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
10.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar protein tozu alacagim yalniz aklim cok karisti

Simdi 3 tane baktigim marka var fiyatlari da hemen hemen ayni. 2kg+ dusunuyorum.

Ultimate prostar, optimum gold standard, myprotein impact

Ultimate prostar cikolatali denedim tadi guzel su ile iyi karisiyor.

Optimum sadece gold standard bcaa kullandim cilek kiwi aromali tadi fena degil ama sentetik yapay gibi belli oluyor ayriyetten farkli farkli sular ile de denedim yok yani ne kadar sallarsam sallayayim biraz bekleyince hep altinda tortu kaliyor birikiyor bide sonuna dogru tadi cok kotulesiyor, whey de ayni sekildeyse pek alma taraftari degilim.

Myprotein ise aklima yeni girdi Turkiye de yeni zannedersem pek kullanan da yok. Ingiltere de uretiliyor tum avrupa ya satiliyor digerlerine gore yurtdisinda ucuz ama Turkiye de ayni fiyat Biraz arastirinca optimum seviyesinde hatta daha iyi diyenler oluyor. Labaratuar test sonuclari falan var cok kaliteli vs diyorlar.

Yahut bunlarin hepsini esgecip paraya kiyip iso mu almaliyim? Hem daha hafif geliyor normal whey e gore hem de daha kaliteli.

Bunlardan baska multipower hakkinda goruslerinizi de merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 18 Nisan 2017; 14:8:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu yabancı hayranlığını, yerli malı kötüdür ezikliğini bir türlü anlamıyorum. Hardline kullandığı hammaddeyi sankiş kendi yapıyormuş gibi aşağılamalar.

üretim tesisini gördünüz mü?

Laboratuvar testi yaptınız mı?

Denek grubuyla uzun süreli karşılaştırmalı incelemeniz mi var?

Aman uzak dur yok fiyat pahalı, yerli olduğu için daha mı kaliteli gibi saçma düşünceler.

Eğer 2si de aynı para ise yerliyi al destekle kardeşim kendi ekonomini. Whey hammaddesi düünya tedarikçileriinden geliyor. Üst seviye üretim prosesi var. Nereden mi biliyorum, üretim müdürü arkadaşımın eşi.

Ha ürün içeriği senin amacına hitap etmez o ayrı. Ama artık sırf yerli firma diye karalamaktan vazgeçin. Ülkenize, ekonominize sahip çıkın. Sadece "Vatan için canım feda" demekle vatan sevilmez. Bir almana "made in Germany" yazmayan bir ürünü satamazsın. Adamların durumu ortada. atın üzerinizden biz yaparsak kötüdür, çakmadır ezikliğini.Saygılarımla.

edit: firma ile alakam yoktur, sadece vatanını seven askeri personelim.
  • Bence yemek yeme düzenini düzelt. Böylece tüm dertlerinden arınmış olursun.

Toz alacaksan da fark etmez cebine ve gönlüne göre karar ver.
  • cok kurcalamaya gerek yok optimum her tarzda sporcu icin ideal dir hic sikinti yasayan ve kotuleyeninide gormedim

• Yüksek ağırlık az tekrar yapıyosan = Weider

Düşük ağırlık cok tekrar yapıyosan = Myprotein

Ortalama bir şey yapıyosan = Optimum yada Ultimate

Bu bilinen bir şey.

• AlbiSnickers kullanıcısına yanıt
    Hocam benim suanlik dusuk agirlik cok tekrar seklinde oluyor ileride programi degistirirmiyim bilmiyorum ama bu dusuk agirlik cok tekrar isinden memnunum gelisim hosuma gidiyor(du). Yuksek agirlik az tekrar pek bana gore degil. Ilerde belki bir sonraki seviye olarak dediginiz gibi ortalama birsey yapinca ultimate veya optimum dusunebilirim. Tavsiyeniz icin tesekkur ederim.

@Dkan7 Hocam keske rahat boyle cok zamanim olsa da dediginizi yapabilsem sabah kalkip guzel guzel yumurta peynir vs dolu dolu yiyebilsem de olmuyor iste zaman yok he bunlari yapmak istersemde uyandigim vakitten 2 saat once kalkmam lazim hepsini gectim universiteye gidiyorum bu yasima kadar tavuklan baliklan yumurtaylan pek isim olmadi az cok zorlaya zorlaya farkli sekilde pisirip edip tuketmeye calisiyorum.

Ornek tavugu haslama yiyemem sote kusbasi seklinde domates biberli falan anca oyle yoksa yiyemiyorum midem kaldirmiyor, yumurtayi hayatta haslama yiyemem direk kokusuna bile kusarim o derece onun yerine icine peynir salam sucuk vs atip omlet veya kapama seklinde tuketmeye calisiyorum. Yine tadi bazen kotu geliyor yaninda fistik ezmesi tuketiyorum tadi bastirsin diye. Balik olayini halen cozemedim hicbir turlusunu yiyemiyorum kokusu tadi falan, yok yani kabul etmiyor hicbir sekilde midem bi ogurme bi bulanti kusma seklinde yesem bile 10dk ya kalmadan cikariyorum

Ama kirmizi etin her halini yerim mesela hicbir sorun yok

Bu beyaz et balik yumurta gibi besinleri bu yasima kadar minimum seviye de tuttum halen de oyle gidiyor ama artik gelisim yavasliyor gerekli besin girmediginden o yuzden takviye almam gerektigini dusunuyorum. Bundan dolayi toz a yoneldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 19 Nisan 2017; 1:21:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Lich King

Hocam benim suanlik dusuk agirlik cok tekrar seklinde oluyor ileride programi degistirirmiyim bilmiyorum ama bu dusuk agirlik cok tekrar isinden memnunum gelisim hosuma gidiyor(du). Yuksek agirlik az tekrar pek bana gore degil. Ilerde belki bir sonraki seviye olarak dediginiz gibi ortalama birsey yapinca ultimate veya optimum dusunebilirim. Tavsiyeniz icin tesekkur ederim.

@Dkan7 Hocam keske rahat boyle cok zamanim olsa da dediginizi yapabilsem sabah kalkip guzel guzel yumurta peynir vs dolu dolu yiyebilsem de olmuyor iste zaman yok he bunlari yapmak istersemde uyandigim vakitten 2 saat once kalkmam lazim hepsini gectim universiteye gidiyorum bu yasima kadar tavuklan baliklan yumurtaylan pek isim olmadi az cok zorlaya zorlaya farkli sekilde pisirip edip tuketmeye calisiyorum.

Ornek tavugu haslama yiyemem sote kusbasi seklinde domates biberli falan anca oyle yoksa yiyemiyorum midem kaldirmiyor, yumurtayi hayatta haslama yiyemem direk kokusuna bile kusarim o derece onun yerine icine peynir salam sucuk vs atip omlet veya kapama seklinde tuketmeye calisiyorum. Yine tadi bazen kotu geliyor yaninda fistik ezmesi tuketiyorum tadi bastirsin diye. Balik olayini halen cozemedim hicbir turlusunu yiyemiyorum kokusu tadi falan, yok yani kabul etmiyor hicbir sekilde midem bi ogurme bi bulanti kusma seklinde yesem bile 10dk ya kalmadan cikariyorum

Ama kirmizi etin her halini yerim mesela hicbir sorun yok

Bu beyaz et balik yumurta gibi besinleri bu yasima kadar minimum seviye de tuttum halen de oyle gidiyor ama artik gelisim yavasliyor gerekli besin girmediginden o yuzden takviye almam gerektigini dusunuyorum. Bundan dolayi toz a yoneldim.

Şakasına söyledim ben , alacağın şey alt tarafı protein. Sorduğun soru şuna benziyo a marketteki et b marketteki et hangisi daha cok isime yarar.Al gec saydığın markalardan birini.Hardlineden uzak dur yalnizca

Hahah hocam ciddi anladim valla yalan yok

Ben de pek bilmiyorum ki napim inaniverdim hemen

Peki hocam su konu hakkinda ne dusunuyorsunuz ve hangisi mantikli?

Protein tozu icinde azda olsa amino bcaa vs. olanlar mi tercih edilmeli yoksa sadece protein tozu ekstra baska birsey olmayan mi tercih edilmeli? Protein tozunu sadece protein bcaa falan icermeyen alip ayrietten bcaa ile belki ekstra glutaminle kombolamak daha mi mantikli?

Bu arada iso harbiden parasinin hakkini verir mi verirse hic bunlarla ugrasasim yok cunku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 19 Nisan 2017; 2:10:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Protein tozu aldım
    11 yıl önce açıldı
    Whey protein tozu ve amino asit
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hahah hocam ciddi anladim valla yalan yok

Ben de pek bilmiyorum ki napim inaniverdim hemen

Peki hocam su konu hakkinda ne dusunuyorsunuz ve hangisi mantikli?

Protein tozu icinde azda olsa amino bcaa vs. olanlar mi tercih edilmeli yoksa sadece protein tozu ekstra baska birsey olmayan mi tercih edilmeli? Protein tozunu sadece protein bcaa falan icermeyen alip ayrietten bcaa ile belki ekstra glutaminle kombolamak daha mi mantikli?

Bu arada iso harbiden parasinin hakkini verir mi verirse hic bunlarla ugrasasim yok cunku.

Whey suan işini gorur senin,icindeki bcaa glutamin yeter.Sahsen ben sadece optimum gold whey ve weider kreatin kullanıyorum 5.ayim sporda

• Hocam açıkçası ben üniversite zamanların da spor yapmadım ancak sürekli olarak tavuk ve balık ile beslendim. Balık dediğim de ton balığı :D Zaman konusunda da biraz olaylar senin elin de ben de çok zamanım yok vs diye hep kaçardım ama insan yapmak isteyince herşeye zaman ayırabiliyor açıkçası. Mesela şuan da haftada min 4 gün max 5 gün yapıyorum. İş günlerin de sabahları 06:30'da kalkıp kahvaltımı yapıyorum akşam da eve 22:00'da giriyorum. Yorucu oluyor ama eğleniyorum da :)

Tavuk haşlama değil tavada pişirerek de yiyebilirsin bilmiyorum sever misin de. Onun yanına zaten her zaman az yeşillik ve ya spor öncesi ise kaliteli karbonhidrat almak en faydalısıdır.

Paran çok ise tabi en iyisi yağsız kırmızı et ve ya kıyma şeklinde tüketebilirsin tabi bunu da vücudun ihtiyacı kadar almak istediğin zaman Türkiye şartların da aşırı bir maddiyat sorunu yaratır.

Hedeflerin nelerdir bilemem ama benim düşüncem sağlam güzel bir vücut istiyor isen beslenmeden olmaz malasef ki.

Ve protein tozundaki bcaa ve glutamine bir ölçeğin de ne kadar alacağın bir garantisi olacağını sanmıyorum bazenleri az bazenleri çok alabilirsin. Ben protein tozu kullansam dahi ekstradan hep bcaa ve glutamine aldım. Bir zararını görmedim. Protein tozunda da al bir marka kullan kafaya takılacak bir şey değil sadece sürekli aynı markayı alma bence. Ben sürekli değiştiririm. Vücudu standarta alıştırmamak lazım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dkan7 -- 19 Nisan 2017; 9:46:52 >

• Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar.
    Hardline Bu kadar kötü mü yav, kimse sevmiyor. Bende protein tozu almayı düşünüyorum önümüzdeki ay ama bir türlü karar veremedim. Hardline L-carnatine kullandım ilk paket iyiydi de ikinci aldığımda pek bir şey göremedim. Birde CLA sını aldım. Yağ yakma biraz önceliğim var biraz. kilo verme aşamasındayım daha, %23 den %18 'e düşürdüm yağ oranımı baya şişmanlamıştım :)
    Şimdi ise yavaş yavaş ağırlıkları arttırıp spora devam edeyim diyorum. Beslenme düzenime çok disiplinli dikkat edip, makro değerlerimi şaşırmamaya çalışıyorum. P%40 Y%40 K%20 olarak ayarladım ona göre günlük gramajları hesapladım ve şaşmamaya özen gösteriyorum. Carbon döngüme de dikkat ediyorum 10 gün düşük karbonhidrat beslenmişsem 10.gün güzel bir ziyafet çekiyorum kendime spordan sonra.

Spor olarak hit cardio(voit manyetik bisiklet var), evde olduğu kadar ağırlık antremanları(20kg dumbell setim var), hava güzelse haftada 2 kere koşuya çıkarım, ip atlarım. Yani günde 1 ila -1,5 saatimi spora ayırıyorum. 2 günüm de off haftasonları.

Şimdi bu düzende protein tozunu, glutamin, BCAA hangisi gerekli nasıl alayım aklımda deli sorular. Ya da gerek var mı acaba ? Creatin çok öneriliyor ama onun içinde daha erken sanırım.

Hadrline'in BCAA matrix diye bir karışımı vardı onu alayım dedim önümüzdeki ay. Bir dükkanla konuşmuştum. Yağ oranım %18 deyince sen l-carnatin ve CLA ya devam et yağını vermen lazım BCAA falan senin için gereksiz dedi geçti. :D

• Ben nutrend ve optimum kullandım. İkisindende fayda gordum. Oburlerini kullanmadım yorum yapmiyim hiç.

• Ben myprotein aldım mochalısı fena değil ölçek başı 19gr ama diğer tatları 21 gr haberin olsun

• Arkadaslar ultimate prostar cikolata mocha li 2390gr 189tl ye aldim.Bcaa, protein vs. icerik olarak optimum dan daha iyi. Sutlede suylada cok guzel karisiyor 2 kere sallasaniz shakeri direk karisiyor(duz cikolatalisida, cikolata mmochalisida ikisinide denedim). Suyu fazla koyunca tadi bozuluyor ama sutte oyle birsey yok. Yarim yagli sut ile denedim herhangi bir karismama topaklanma tarzi birsey olmadi ve tadi harika, yapay bir tadi yok.
  • quote:

Arkadaslar ultimate prostar cikolata mocha li 2390gr 189tl ye aldim.Bcaa, protein vs. icerik olarak optimum dan daha iyi. Sutlede suylada cok guzel karisiyor 2 kere sallasaniz shakeri direk karisiyor(duz cikolatalisida, cikolata mmochalisida ikisinide denedim). Suyu fazla koyunca tadi bozuluyor ama sutte oyle birsey yok. Yarim yagli sut ile denedim herhangi bir karismama topaklanma tarzi birsey olmadi ve tadi harika, yapay bir tadi yok.

Nerden aldiniz hocam bende arayış icine girdim de

• quote:

Orijinalden alıntı: Subutay Noyan

quote:

Arkadaslar ultimate prostar cikolata mocha li 2390gr 189tl ye aldim.Bcaa, protein vs. icerik olarak optimum dan daha iyi. Sutlede suylada cok guzel karisiyor 2 kere sallasaniz shakeri direk karisiyor(duz cikolatalisida, cikolata mmochalisida ikisinide denedim). Suyu fazla koyunca tadi bozuluyor ama sutte oyle birsey yok. Yarim yagli sut ile denedim herhangi bir karismama topaklanma tarzi birsey olmadi ve tadi harika, yapay bir tadi yok.

Nerden aldiniz hocam bende arayış icine girdim de

türkiyede protein tozuna para vermek mantıksız. neden ? toz ve tavuk etini aldığın proteine göre hesaplayınca aynı paraya denk geliyor. bende alsammı diye düşünmüştüm hesaplayınca mantıksız geldi.

yurt dışına bakıyorsun 50 dolar olan toz türkiyede hoop 220-250 tl . burada da 50 tl olsa o zaman toz alınır ama onu alacağıma oturur et yerim nasılsa aynı parayı harcıyorum.

• absorb3 kullanıcısına yanıt
    Farklı bi yaslasim olmuş ama sadece protein değerine bakmamak lazım sindirilebilirlik biyolojik değerler amino asit miktarları vb o yüzden pek mantıklı gelmez bunlara bakınca

• quote:

Orijinalden alıntı: 00onur

Farklı bi yaslasim olmuş ama sadece protein değerine bakmamak lazım sindirilebilirlik biyolojik değerler amino asit miktarları vb o yüzden pek mantıklı gelmez bunlara bakınca

mr olimpia olmayacaksanız etkisi sıfır . senin benim gibi orta-orta üstü body builderler için ha toz almışsın ha organik protein. hem parasal hem yapısal olarak fark yok.
  • absorb3 kullanıcısına yanıt
    protein tozu 2+ kg alınca ortalama fiyatı 3,5 lira gibi bir şeye denk gelir. 3,5 liraya nereden et alıp yiyeceksin hocam? Ayrıca alacağın etin kana karışması herhangi bir whey proteinden geç olacağı için hasar gören kasların onarımı gecikecektir. Bu demek değildir ki whey proteinsiz vücut geliştirme yapamazsın, pekala yapabilirsin. Ama et ile bir whey proteinin karşılaştırılması çok saçma bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acy23

protein tozu 2+ kg alınca ortalama fiyatı 3,5 lira gibi bir şeye denk gelir. 3,5 liraya nereden et alıp yiyeceksin hocam? Ayrıca alacağın etin kana karışması herhangi bir whey proteinden geç olacağı için hasar gören kasların onarımı gecikecektir. Bu demek değildir ki whey proteinsiz vücut geliştirme yapamazsın, pekala yapabilirsin. Ama et ile bir whey proteinin karşılaştırılması çok saçma bana göre.

sana göre öyleyse bana göre de böyle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.