Merhaba, cihazımda sanırım Proximity sensör sorunu sorunu var. Arama esnasında telefonu kulağıma götürdüğümde bazen ışık kapanmıyor. Bazen de kapanıyor ama bu sefer kulağımdan uzaklaştırsam bile ışık açılmıyor. Böyle bir durumda karşı taraf kapatmadığı sürece telefon kendine gelmiyor. Bu durumun en can sıkıcı tarafı bankacılık işlemlerinde oluyor. Ekrana müdahale edemediğimden tuş takımı açılmıyor ve yeniden yeniden aramak zorunda kalıyorum. Bu sorunu başka yaşayan var mı acaba? Varsa nasıl çözdü? yardım ederseniz çok sevinirim...
sorun donanımsal gibi duruyor haklısınız, zamanınız varsa garantiye verin; yoksa restore deneyin, belki çözer.
Daha 1 haftalık iPhone'umda aynı sorunu yaşadım. Gerçekten sinir bozucu bir durum. Işık kapanıyor, açılmıyor ya da kapanmıyor kulağa götürüldüğünde saçma sapan tuşlara basılıyor falan. Tamamen donanımsal bir sorun. Garantiye gönderdiğinizde şanslıysanız 2 saat içinde hallediyorlar. Ben garantiye verdim ve aldığımdan beri bir sorun yaşamadım.
Muhtemelen restore çözer, donanımsal olsa hiç çalışmazdı...Garanti'nin yapacak ilk işi restore düzelmezse değişimdir