Şimdi Ara

PS2'Yİ DVD ARACILIĞI İLE LCD TV'YE BAĞLADIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar PS2 mi RGB SCART kablo aracılığı ile DVD'ye,DVD'yide normal 2 ucu SCART kablo ile LCD TV'nin RGB SCART girişine bağladım.Peki ben DVD'yi TV'ye komponent kablo ile bağlarsam.Komponent kalitesi ile
    Görüntü alabilirmiyim.(PS2 DVD'ye yine RGB SCART kablo ile bağlı iken).Yoksa görüntü kalitesi RGB kablonun verdiği ile aynı mı olur?
    Kompozit/komponent bağlantı farkı forımundaki arkadaşlar RGB-KOMPONENT dönüştürücü ile PS2 ile komponent bağlantı yapma yolunu önermişlerdi.Benim yazdıklarımda aynı kapıya çıkar mı?

• Ben senin dalga geçtiğini düşünüyorum. şikayet edilsen yeridir yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa982

Ben senin dalga geçtiğini düşünüyorum. şikayet edilsen yeridir yani.

bencede haklısın kafamızı karıştırdın

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafa982

Ben senin dalga geçtiğini düşünüyorum. şikayet edilsen yeridir yani.

Ben bu forumu dalga geçmek maksatlı kullanmıyorum güzel arkadaşım.Diğer konudaki anlatımların çok güzel ve açıklayıcıydı.Bu konuda bilgili ve tecrübeli olduğunda belli.Ancak benim bu konudaki teknik bilgi yetersizliğim dolayısıyla size garip gelmiş olabilir sorum.Sadece fikir almak istemiştim.Ben zaten hangi kablo kaç piksel görüntü iletir falan gibi şeyleri bilseydim şu anda burada işim olmaz,konu açıp soru sormakla uğraşmazdım.PS3 alma olayını ertelediğim için şu an PS2 yi ne kadar iyi performansla kullanırsam benim için daha iyi olur diye birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.Ama yorumun için gene de sağol.

@Fable kardeşim kafanı karıştırdığım için özür dilerim.Eğer ilk mesajımdaki soruma cevap alabilirsem sen verilen cevapları dikkate almazsın olur biter.

• benim kafamı karıştıran rgb kabloyu nasıl dvd e bağladığın
  • PS'2 yi RGB kablo ile DVDnin arkasındaki SCART IN girişine bağladım.DVD yide yine arkasındaki SCART OUT çıkışından TV'ye verdim.PS2 ve DVD'yi çaıştırıp DVD yi mode tuşu ile scart moduna getiriyorum.DVD nin SCART IN girişindeki PS2 yi görmesini sağlıyorum.Ve PS2 nin gönderdiği ses ve görüntü sinyalerini TV'ye DVD aracılığı ile aktarıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlpLaLuna -- 15 Şubat 2007; 17:19:20 >
  • Alamazsın,
    Ayrıca DVD ile aktardığın görüntü RGB kalitesinde değildir bence,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALTEK

PS'2 yi RGB kablo ile DVDnin arkasındaki SCART IN girişine bağladım.DVD yide yine arkasındaki SCART OUT çıkışından TV'ye verdim.PS2 ve DVD'yi çaıştırıp DVD yi mode tuşu ile scart moduna getiriyorum.DVD nin SCART IN girişindeki PS2 yi görmesini sağlıyorum.Ve PS2 nin gönderdiği ses ve görüntü sinyalerini TV'ye DVD aracılığı ile aktarıyorum.

evet onu uydu dan bile yapabilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: NetX

Alamazsın,
    Ayrıca DVD ile aktardığın görüntü RGB kalitesinde değildir bence,

Ben mustafa982 nin bu konu ile ilgili daha önceki topikte belirttiği RGB/Komponent dönüştürücü yerine
    DVD kullanılabilir mi diye merak etmiştim.Yani DVD' RGB/Komponent dönüştürücü görevi görür mü acaba
    diye sordum.Yalnız şöyle bir şey var ki normal kompozit bağlantı ile aldığım görüntüden daha iyi sonuç veriyor benim şu anda kullandığım sistem.Bana öyle geliyor ki RGB PS kablosunu DVD üzerinden veriyor olmam RGB kalitesinde görüntüyü etkilemiyor.RGB yi direkt olarak TV'ye takarak da denedim.DVD üzerinden aldığım görüntü ile aynı olduğu için böyle düşünüyorum.Teşekkür ederim ilginiz için.

• Ha bu arada ,sanırım şu ana kadar şikayet edilmemişim.Demek ki yeri değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlpLaLuna -- 16 Şubat 2007; 15:01:20 >
  • Komponent kablonun görüntü kalitesine bu şekilde ulaşamazsın. Zaten Atik Elektronik bu kabloyu getirmeye başladı, eskisi gibi zor bulunan bir kablo değil artık.
  • Tekrar araştırayım o zaman illa komponent kablo aldıracak bana bu alet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.