Şimdi Ara

PS2'Yİ VGA MONİTÖRE BAĞLAYABİLİRSİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
6.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İş inada bindi ve kısıtlı teknik bilgimle PS2'yi doğrudan kabloyla VGA monitöre bağlayarak görüntü almayı başardım. (Denemelerim Samsung 932B Plus LCD monitörle yapılmıştır:) .

(Bu çalışmada component-VGA çevirici cihazlar kullanılmamıştır. Teknik bilgisi zayıf arkadaşların çip ayarı, kablo ve bağlantılarda yapacakları hatalar, cihazlarına zarar verebilir. Aman dikkat.)

Bu iş için ilk önce ''http://www.myhometheater.homestead.com/vgacable.html'' sitesinde yer alan kabloyu hazırladım. Belki bu kablo hazır da bulunabilir. Ayrıca PS2'nin Component kablosu da bu iş için gerekli.

Sitede yer alan kabloyu yaparken hazırlanacak kablonun componentten giriş yapılacak uçlarının dişi, VGA ucunun ise erkek olması gerekecek. Bu yüzden resimdeki kablonun uçlarında değişiklik olacak. Malzeme alırken üçlü fiş grubunun dişi, vga fişinin de erkek olmasına dikkat edilmeli.

Kablonun maliyeti elinden lehim işi gelen biri için 5-10 lira. Minimum parazit için çok kısa kablo ve kaliteli lehim çalışması tavsiye olunur.

Bu kablo hazırlandıktan sonra PS2'den VGA görüntüsü alabilmek için standart Ps2'nin hiçbir şartta VGA görüntü çıkışı olmadığı için iki seçenek denedim.

PS2'nin sonradan çıkan matrix çipi ve türevlerinin boot menüsünde VGA seçeneğinin olduğunu farkettim. Belki başka çiplerde de vardır. PS2 normal görüntü modlarındayken (TV'ye bağlıyken) bu menüye girilir ve VGA seçeneği aktif hale getirilerek, bios kaydı yapılır.

Daha sonra hazırlanan VGA kablosu daha önce hazır aldığımız component kabloya takılır ve kablo bir bilgisayar monitörünün VGA girişine bağlanarak PS2 açılır, oyunlar desteklenen 640x480 modunda oynanır. Yalnız bu seçenekte benim aldığım görüntüde bazen kısa süreli sıçramalar oluştu. Bunun nedenini bilmiyorum.

İkinci seçenekte de yine hazırladığımız kabloyu ve component kabloyu kullanıyoruz. Ama bu sefer PS2'nin çip biosundan VGA'yı aktif yapmıyoruz ve normal bootu kullanıyoruz.

Bu yöntemde VGA ve HD çıkış için yurtdışında PS2 için satışı yapılan xploder hdtv programının VGA modundan yararlanıyoruz. Bu programla birlikte ayrı olarak satılan ps2 VGA kablosunun da hazırladığımız kabloyla aynı işi yaptığını düşünüyorum.

xPloder HDTV çalıştığında seçeneklerden belirleyerek VGA çıkışlı ve 1280x1024'e kadar çözünürlük artırma seçenekli bir PS2 elde ediyoruz ve sadece kablo ile bir program kullanarak...

Bu çalışmayı oldukça merak edilen bu konuda deneme amaçlı yaptım ve merak edenler için paylaştım. Dolayısıyla uygulamalarda farklı monitör ve çipli-çipsiz PS2'lerde farklı sonuçlar alınabilir.

Halen PS2'yi sadece High Definition (480p/1080p) destekli oyunlar için LCD monitöre component kablo kullanarak x2vga 2.0 kartıyla VGA'dan bağlıyorum ve bu cihazın görüntü kalitesinden çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzukici -- 12 Eylül 2007; 12:54:32 >

• Güzel çalışmabi ss falan koysaydın
  • valla helalolsun azmin elinden kurtulunmaz ama bu yazdığın işelemleri normal bir vatandaşın yapması çok zor biraz elektronik bilgisi olması lazım
  • ss ne ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: suzukici

ss ne ki?

Ekran görüntüsü, screen shot

Bu arada çalışman ve azmin için seni tebrik ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenShoot -- 11 Eylül 2007; 14:40:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: suzukici

ss ne ki?

screen shot yani ekran görüntüsü

edit: ben yukarıdakileri okuyup cevap yazana kadar soru cevaplanmış zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toggy06 -- 11 Eylül 2007; 14:40:15 >
  • Daha dün akşam işi toparladığım için fırsatım olmadı. Ancak ilerleyen günlerde vakit bulursam ekran görüntüleri de eklerim. En azından normal, vga, component HD gibi görüntüleri karşılaştırma fırsatı da olur diye düşünüyorum.
    Yalnız PS2'de Memory karttan otomatik elf uzantılı program çalıştırmayı bilen varsa ve anlatırsa memnun olurum. (PS2 açıldığında direkt olarak belirlenen bir elf uzantılı program çalışsın istiyorum.)
  • bence sen bunun ticaretine başla seri üretime geç isteyen olur emin ol
  • aynı işlemlerle ben de ilgilendim fakat bi türlü hd görüntüyü renkli alamadım.
    yeşil tonlarda geliyor.
    ben ps2 den kaynaklandığını düşündüm ama bilemiyorum. ps2 component kablodan olabilir.

kısaca component to vga kablo+ps2 component kablo ile plazmaya bağladım.

nerde hata yapıyorum acaba
  • işin garibi xploderda vga modlar renkli ve çok net
    ama hd mode yeşil...

plazmanın vga in girişine bağlıyorum tabiki ps2 iyi

forumda da bu sorunu göremedim
  • VGA modda VGA kablosuyla bağlıyorsan herşey normal. Ancak HD modunda VGA kablosu aracılığıyla bağlıyorsan sorun orada başlar ve renk bozulmaları olur.

LCD televizyonunun component girişi varsa PS2 zaten direkt component kablo ile bağlanmalı. Eğer yoksa, xploder'in HD modu kullanılmamalı. İlle de HD modlar kullanılmak istenirse HD görüntüyü VGA giriş için uygun hale getiren kutulardan bir tane edinilmeli.
  • teşekkürler
    doğru söyledin
    arkasında component giriş olan tvlerde bu işlem tv içinde yapılıyormuş(herhalde devrelerle)

benim içinse kutu şart gibi.

y pb pr ve y cb cr arasındajki fark analog digital gibi herhalde.vga rgbyken componentta senk. bilgiside var diye okudum forumlarda. olay math formuüyle renk hesaplanmasında yatıyor.

arkasında comp. giriş olanlar bubu yapıyor.

db15 15 pin kullansam vga pin yerine olay çözülür mü acaba
  • vallahi helal solun..azmin zaferi......
  • arkadaşlar merhaba ben ps2 mi laptopuma baglama istiyorum bunun için tv kartı gerekiyormus sanırım

http://www.avermedia.com/cgi-bin/products_tvtuner_avertvcardbus.asp#2
    http://urun.gittigidiyor.com/AVERMEDIA-AVER-TV-CARDBUS-PLUS-COK-TEMIZ_W0QQidZZ14450806#aciklama

linkteki tv kartını alsam laptopumun ekranından ps2 ile oyun oynaya bilirmiyim

ps2 min kabloları alacagım tv kartına uygunmudur sizce kablolar ise ;

http://img508.imageshack.us/my.php?image=alican002pm5.jpg

işe yararamı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpinar -- 14 Aralık 2008; 16:51:45 >

• helal olsun
  • PS2'nin görüntüsünü laptoptan alma işi böyle yapılabilir. Ancak laptopunun işlemci ve ekran kartı gücü bu avercardbus'u sorunsuz tam ekran çalıştırabiliyorsa, bu amaçla kullanabilirsin.

Resimde gördüğüm kablo PS2'nin composite video ve ses çıkışlarını içeren kablosu galiba. Bununla da malum kartın girişlerine bağlayarak laptoptan görüntü alabilirsin. Eğer bulabilirsen PS2'nin s-video çıkışlı kablosuyla avertvcardbus'a s-video giriş yaparsan görüntü daha temiz ve keskin olur.
  • monitorun soc destegi varsa component, composite ve s-video goruntu alabılırısın, bıldgım kadarıyla samsung monıtorlerın yenı serının tamamında sync on green destegı var,
    bende bu ısle ılgılı baya kafa yordum lm1881 den lmh1980 e kadar bırkac entegre ınceleme fırsatım oldu, sımdı de forex 5830 vgabox aldım ıncelemek ıcın sonrada pcb cızımıne gırıp ı bıraz daha ılerletmeyı dusunuyorum yapabilirsem kendı vgaboxumu yapıcam lakın entegre sıkıntıları var trde sadece lm1881 buldum onuda fazla amperden kul ettım, kadlı kı lm1881 hd goruntu ıcın sonderece yetersız..
    cızımı yapıp adam akıllı calıstırabılırsem elektronık bolumunde semaları yayınlamayı dusunuyorum ama suanda gerek maddi gerekse okul baskısı yuzunden ısler yarım kaldı, lm 1881 ıle ugrasan arkadaslar varsa yardım etmekten mutluluk duyarım..
  • Merhaba suzukici hocam gerçekten başarılı bir iş yapmışsın ben şimdi sana birşey sormak istiyorum benim elimde LG 22'' bir LCD monitör var ve VGA to RCA kablo ile ben playstation 2 mi buna bağlamak istiyorum böyle birşey müğmkünmüdür?

Model :
    Lg L222WS-BN 22"

Ara kablo :

http://www.gainbery.com/Product/Adaptor/vga%20to%20rca.jpg
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.