Şimdi Ara

Ps3-desteklediği video formatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
20.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi bunun üzerine bayağı bir arama tarama yaptım. Kısaca özet geçelim. External HDD'yi FAT32 ile formatladık ve PS3e tanıttık. Geriye hangi formatlarda videoları izleyebileceğimiz araştırmak kaldı.

1-divx. Kesinlikle ve kesinlikle hd olmayan divxleri okuyor. AVIAddXSubs isimli programla altyazıyı gömüp çok güzel bi şekilde izliyorum. Yaşasın lost ve prison break :)
    2-wmv-hd(1080p) Görüntü muazzam fakat ses yok. Ancak başka bir programla convert etmek gerekiyor.
    Kullandığım program Xilisoft HD Video Converter V5.1.2.
    Wmv-Hdyi wmvye çevirince sesi alıyorum ama saatler sürüyor. Var mıdır pratik yolu?
    Wmv-hd'yi aynı programla mp4,h264 MPEG AVC ve h264'e çevirince kesinlikle ps3 okumuyor. ps3ün desteklediği bir format değil mi h264?
    Ama Xilisoft HD Video Converter V5.1.2.'nin ps3 için özel bölümündeki h264 formatıyla conver edince açılıyor. Bu iki h264 arasındaki farkı ben çözemedim,sizin fikriniz var mı?
    3-Normal sıradan bi WMV. kesinlikle açmıyor.
    4-mkv. bu dosyayı çevirmeyi henüz denemedim. Onun için GotSent isimli programı kullanıcam. Başarma şansım var mı?
    5-HD divx. Bir kaç tane denedim açtı. Hepsi açar mı fikrim yok.
    6-Blu-ray formatındaki filmler(x264) diye düşüyor torrente. 20gb kadar. Bunları izlemenin yolu var mı? Yoksa kasmaya gerke yok mu? :)
    Bütün bunlar benim tecrübe ettiklerim.Siz nasıl izliyosunuz external Hdd'den filmleri ? Hangi programları kullanıyosunuz? Parçalama,Convert işlemlerinde ne kadar görüntü kaybı yaşıyoruz? Convert programları çok ağır, sizce zaman kaybı değil mi?
    Biliyorum bütün sorularımın cvbını tek kişiden alamam ama herkes bildiği bişeyleri yazsın. Arama yaptığımda bu formatlarla ilgili olan konular çok dağınık. En azından bir havuzda toplamış oluruz.

Saygılar :)

• quote:

Orjinalden alıntı: kagan06

http://forum.donanimhaber.com/m_28661889/mpage_2/tm.htm

saol dostum
    bana media server değil..external hdd ile yapılabilenler önemli
    aradım
    4-5 yöntem çıktı
    yüzde 50si başarısız oldu
    sanırım yeterince bilgili olan kimse yok henüz.
  • MPEG-1 .mpg .mpeg
    MPEG-2 PS .m2v
    MPEG-2 TS .m2v
    MPEG-4 SP .mp4
    MPEG-4 AVC HP .mp4
    AVI .avi
    DivX .divx
    WMV .wmv
    AVCHD .mts .m2ts
  • AVIAddXSubs bu programla herne kadar altyazı gömmeye kalktıysam da PS3 birtürlü altyazıyı göstermedi. Sorun nerde anlamadım. Daha doğrusu sanırım bendekiler hdtv divx olduğu için çoğu zaman filmi bile görmüyor. Prison Break ve Lost'un tüm bölümlerini de bu formatta indirmiş bulunmaktayım, bu saatten sonra farklı bir divx türü indirmeyi de gözüm kesmiyor, sırf bu yüzden başka bir Divx player almayı bile düşünüyorum ama işte eliminiz altında PS3 gibi bir alet var ve onunla halletmek istiyorum, nede olsa HDMI üzerinden veriyor görüntüyü ve cam gibi
  • Üçgene basıp subtitle'dan altyazıyı açıyorsun değil mi?
  • arakdaşlar bu ps3 e external 2.5'' 160gb bi HDD var elimde ..USB den takınca ps3 tanırmı bunu? bu usb den beslenen bi HDD.. yani içindki dosyaya erişip..oynat dediğimde oynatırmı? mp4 ve m2ts var hdd de ? içinde 80gb hdd var..ona bu dosyaları atma imkanını bu ps3 veriyor mu? veriyorsa nasıl? kitapçığında hiç bişe yazmıyor
  • ya ben gotsent programını kullandım çok övdüler. mkv'yi güzel convert ediyor ama seslerde kayma oluyor. dual tr&en bi filmi convert ediyorum dil seçeneğini tr seçiyorum. boyutu da düşürüyor görüntü güzel ama sesler kayıyor anlamadım gitti.
  • eksik satırlı bir filmi convert edecekseniz(1280*544p yada 1280*528p gibi) total video converter programını tavsiye ederim.. programın menüsünde ps3 için convert seçeneğide bulunmakta.. ben indirdiğim mkv filmleri bu prog. ile altyazı ekleyip aynı zamanda convert ediyorum..bu işlem filme göre değişiyor ve 3-7 saat arasında zaman alabiliyor..altyazı ile ilgili ayar yapabilme şansınızda mevcut,altyazının filmdeki yeri,rengi,yazı karakteri ve boyutu gibi..

tam satırlı bir filmi (1920*1080p yada 1280*720p gibi)convert edecekseniz tsmuxer programını tavsiye ederim.. bu programın filmine göre işlem süresi 10-20 dk sürüyor..ve bununla birlikte bilgisayarınızda AVCHD.me.exe olması gerekiyor..filmi convert ederken boyutu 4 gb tan fazla olacaksa fat32 için uygun halde split edebilirsiniz..google dan bu programla ilgili rehberler bulabilirsiniz..

Not: tsmuxer programını eksik satırlı bir filmde denediğimden olumlu bir sonuç almadım,altyazı ve ses problemi yaşadım..eksik satır(filmim 1280*544p) problemini BDedit ile halletmeye çalışsamda yapamadım.. bunun için tam satırlı bir film indiriyorum şuan,onu deneyip sonuçlarını yazarım..

eğer eksik satırlı bir filmi ilk paragraftaki TVC programı ile convert edip ps3 e atmanız gerekirse ve dosya boyutu 4gb ı geçmiyorsa fat32 formatlı usb bellek işinizi görür... eğer dosyanız 4gb tan büyükse ya bunu 4 gb lık dosyalara bölmelisiniz(8GB'ı 4+4 yada 6 GB'ı 3+3 vs. gibi).. eğer usb bellek ile uğraşmak istemezseniz PS3 Media Server ı tavsiye ederim.. ben 4 gb. tan büyük dosyalarımı PS3 media server ile pc den ps3 e kopya yapıp izliyorum..

şuana kadar indirdiğim mkv filmleri anlattığım şekilde convert edip izledim,dediğim gibi tam satırlı bir film indiriyorum onuda ts muxer ile deneyip sonuçlarını buraya yazarım..

eğer eksik satırlı filmleri tsmuxer ile çevirme konusunda bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorum.. şuanda benim için en önemlisi bu.. çünkü TVC programı bazı filmlerde(13 filmden 3ünde) çok dikkatli bakınca kare kare takılmalar yaratıyor,bunun sebebi filmden mi,benim pc donanımından mı kaynaklanıyor bilmiyorum ..o filmlerden birini tsmuxer ile çevirdiğimde görüntü mükemmel oluyor ama bu seferde ses ve altyazı çıkmıyor,buda sanırım eksik satırdan ötürü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pool9ball -- 3 Şubat 2009; 13:42:04 >

• Any DVD Video Converter
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.