Uzun süredir PS4 cihazım ile, Huawei modem üzerinden 50GB fiber internete bağlı şekilde rahat rahat oyunlarımı oynuyordum. Ancak ne olduysa bu bayramda yaklaşık 1 hafta civarı playstation kullanmadım ve geri döndüğümden beri internet bağlantısıyla ilgili bir faciayla karşı karşıyayım.
PS cihazım wi fi üzerinden internete bağlı, her zaman olduğu gibi NAT 2 seviyesinde, 25GB internet download hızı gözüküyor, ancak FİFA 15'e girdiğim zaman hep bağlandığı gibi ilk girişte bağlanamıyor ve hata veriyor. Daha sonra 4. veya 5. denememde bağlantı kurabiliyorum ancak EA serverlarıyla ki o bağlantı da stabil bir bağlantı değil.
Bununla beraber yine aynı koşullar altında daha önce sürekli oynadığım LAST OF US oyununun ise multiplayer'ına online olarak girmeye çalıştığım zaman "Lütfen internete bağlanın" "Bağlantı ayarlarınızı kontrol edin" gibi uyarılar alıyorum ve hiçbir şekilde "Bağlanıyor" yazısını bile göremiyorum.
Bu problemi yaklaşık 3-4 gün önce modemi varsayılan ayarlara geri döndürerek çözdüm. Ancak bu gün itibari ile o da çare olmuyor, online oyun oynayamıyorum, ancak PS Store veya Web Tarayıcısından internete girebiliyorum. Ki modem resetlemek de kalıcı bir çözüm değil 2 günde bir modem resetleyecek değilim. Dha önce stabil olarak çalışan bir cihaz nasıl oldu da bu hale geldi. Lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olun.
Wifi üzerinden nasıl sağlıklı bağlantılar kuruyodunuz bundan önce cidden şaşırdım. Benim tavsiyem interneti kablo ile bağlayıp manuel kurulum yapıp port dmz dns ip no gibi ince ayarlarınızı yapmanız.
Mayıs ayından beri PS4 sahibiyim. Daha önce ofisimde kullanıyordum yine superonline fiberi ile, Haziran ayından beridir de evimde yine superonline fiberi ile sorunsuz kullanıyorum. Fifa 14, Last of Us, inFamous gibi oyunların online serverlarına bağlanırken hiç problem yaşamamıştım. Keza Fifa 15i cihazimda kullanmaya başladığımda bayramdan bir önceki hafta idi ve 3 gün boyunca sorunsuz giriş yaptım FIFA 15 serverlarına. Daha sonra yaklaşık 15 gün boyunca hiç açılmadı cihaz ve döndüğümde bütün bu bağlantı problemlerini yaşamaya başladım. Önce EA serverlarında bir sıkıntı olduğunu düşündüm ancak daha sonra arkadaşım ile grup konuşmasında bağlantı kuramadığımda NAT sebebi ile problemin benim internetimde olduğunu anladım. Kullanıcı tarafında değişen hiçbir şey yok acaba modemin yazılımı mı değişti veya PS yazılımı mı güncellendi tam olarak bilemiyorum, ama bir yerde bir değişiklik olduğu kesin. Problemin modemden kaynaklı olduğu da kesin zira Iphone cihazımdan veya Tabletimden aynı wifi da bağlı iken Playstation uygulamalarını açamıyorum.
Manuel kurulum yapmak bir çözüm gibi görünüyor şimdilik evet ama buradaki problem de şu, ben sık sık oyun indiren bir insanım, her oyun indirdiğimde girip ona port ayarı bilmem ne ayarı yapmak zorundamıyım ? zorunda olmamalıyım zira daha önce hiç böyle birşey yoktu. ve olmaması da gerekli. anlatılan bu port dmz vs. ayarlarını yapamayacak bir sürü insan tanıyorum, playstation onların bu şekilde oyun oynayamamasına göz mu yumacak ? problemin bir nedeni ve bir çözümü olmalı.
Hayır modemden internet kablosunu ps4 e takıp lan kablosuyla internete bağlan diyeceksiniz. Sonra manuel kurulumla ip no dns falan girdikten sonra ps4 e verdiğiniz ip no yu dmz etkilenliştir diyip modem ayarlarından sonra kurulumu tamamlayı bırakcaksınız. Onun dışında bir daha internet ayarlarına müdahele etmeniz gerekmez büyük ihtimal. Ben böyle yaptım bir kere girdim ayarları bıraktım. 113 gb oyun indirdim bir ayda daha sonra.
roskie
kullanıcısına yanıt
modemin içine gireceksiniz, ps4 için bir ip seçeceksiniz mesela sonu 070 olsun. modemin içinden 070 le biten ip için dmz seçeneğini açacaksınız, daha sonra ps4'ü açıp ağ ayarlarından manuel olarak ip yazıcaksınız dnslerinizi yazacaksınız mtu otomatik proxy kullanma diyeceksiniz ve bağlanacaksınız. bu şekilde tüm portlar açılmış oluyor. bunun için her modemin farklı ayarı mevcut. isterseniz teknik servis alın modem firmasından telefonla.
quote:
modemin içine gireceksiniz, ps4 için bir ip seçeceksiniz mesela sonu 070 olsun. modemin içinden 070 le biten ip için dmz seçeneğini açacaksınız, daha sonra ps4'ü açıp ağ ayarlarından manuel olarak ip yazıcaksınız dnslerinizi yazacaksınız mtu otomatik proxy kullanma diyeceksiniz ve bağlanacaksınız. bu şekilde tüm portlar açılmış oluyor. bunun için her modemin farklı ayarı mevcut. isterseniz teknik servis alın modem firmasından telefonla.
denedim Huawei HG253s kullanıyorum. Bu değil mi yapmamız gereken ayar ? Çözüm olmuyor denedim ne yazık ki.
quote:
Hayır modemden internet kablosunu ps4 e takıp lan kablosuyla internete bağlan diyeceksiniz. Sonra manuel kurulumla ip no dns falan girdikten sonra ps4 e verdiğiniz ip no yu dmz etkilenliştir diyip modem ayarlarından sonra kurulumu tamamlayı bırakcaksınız. Onun dışında bir daha internet ayarlarına müdahele etmeniz gerekmez büyük ihtimal. Ben böyle yaptım bir kere girdim ayarları bıraktım. 113 gb oyun indirdim bir ayda daha sonra.
bunu da denedim zaten aynı anlatım. ama sonuç ne yazık ki aynı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme