Şimdi Ara

PS4 vs PC (Ayrıntılı) PlayStation Farkı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
25.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konsollar hiç bir zaman pc ile yarışamazlar bunu niye bu kadar dert ediyorsunuz?
    Pc'e her dakika yeni, daha güçlü, performanslı parçalar çıkıyor. Ps3'e bakın, 2006'da neyse 2013'te de o.
    Hal böyleyken pc her zaman konsollardan önde olacaktır. Zaten konsolu grafik için alan olduğunu düşünmüyorum.
  • PC'ler grafik olarak her zaman önde olacak bu bir gerçek ama oyun yelpazesi olarak konsollar bir numara kalmaya devam edecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Konsollar hiç bir zaman pc ile yarışamazlar bunu niye bu kadar dert ediyorsunuz?
    Pc'e her dakika yeni, daha güçlü, performanslı parçalar çıkıyor. Ps3'e bakın, 2006'da neyse 2013'te de o.
    Hal böyleyken pc her zaman konsollardan önde olacaktır. Zaten konsolu grafik için alan olduğunu düşünmüyorum.
    ps4 un grafik kalitesini kücümseyecek kadar fark göremedim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HelodermaSuspectum -- 5 Ağustos 2013; 16:46:48 >
  • Konuyu fanboylar basmış, tartıştığımız konu grafikken yok pc'de hile hurda var, yok konsol daha rahat diyen mi dersin, '' ps4 versiyonu ÇOK DAHA İYİ '' diyen mi dersin, hadi daha iyi dersin, kendi görüşün de hiç de öyle uçurum yok, biri de de pc the last of us oynatmaz demiş biliyoruz merak etme. ben üstteki yazılardan falan anlamam gözlerime inanırım, optimizasyonu falan da bir kenara bırakalım sadece video üzerinden yorum yapıyoruz burda, ps4 versiyonunun daha iyi olduğunu söyleyen fan'dır açık ve net. PC'nin daha iyi grafik verdiğinin görenler konuyu başka yerlere çekmeye çalışıyorlar pc'lerin eksilerini sayarak, para falan mı ödüyor size Sony ben anlamıyorum, şurada sadece videodaki grafik kalitesini tartışıyoruz konuyu nerelere çekmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Arkadaşım bariz pc versiyonu daha iyi işte.Neden olduğunuda yukarıdaki mesajımda belirttim.Ps4'ün gücü yetmediği için değil, sırf nvidia ile epic gamesin araları sıkı fıkı olduğu için, ps4 versiyonunu kötü göstermişler.

Bundan bahsedecektim bende. Killzone için Depth of Field'ı nasıl yaptıklarını vs. yi anlatıyorlar :

77. sayfadan itibaren
    http://www.guerrilla-games.com/presentations/Valient_Killzone_Shadow_Fall_Demo_Postmortem.pdf

Burdan itibaren izlensin. PS4 'de ne Fog var, nede kamera sağa kaydıkça DOF var. KZ'de DOF'u nasıl yaptıklarından faln bahsediyorlar. Şimdi şu sahne için PS4'ün hiç gücü kalmamış pert olmuş, bu yüzden DOF implemente edememişler. Bana ilginç derecede tuhaf geliyor. Hani fazla uğraşmak istememişlerdir vs. anlarım da, bunu negatif PR malzemesi olarak kullanılması da çok güzel dümen yani. Nvidia faln arkasında vardır diye düşünüyorum ben.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=gtfCWYjOsvI&t=26

Bazı yerlerde DOF olmadığı için PS4 daha güzel gözüküyor, daha keskin gözüktüğü için. Ama ışık yansımaları PC'de daha iyi hesaplandığı için daha belirgin. Yine de Ps4 için farklı yollara hilelere gidebilirlerdi (yansıma bölgesini belirleyecek 1 tek ray/ışın hesaplanır, etrafına geometri detayına uygun şekilde yalancı-Bloom / surface scatter eklenir, böylece kamera açısına yansıma bölgesine göre ışık yansımalarına benzeyen şeyler elde edilir).

Lavların akış sahnesinde, kontrast olayından dolayı PS4 yine bence daha iyi gözüküyor bazı yerleri. Belki Gamma / Kontrast ile oynayarak detayın düşük olduğu yerleri gizlemek istemişlerdir. Öyleyse eğer fazla optimize etmek için uğraşmamışlar anlamı çıkar zaten.

Parçacıklar için NVidia kart kullanıp GPU Physx kullanmayacaklar, bana çok garip gelir yani kimse bunu tepmez. Doğal olarak o zman PC için Nvidia kartta GPU Physx kullanılırken, konsolda x86 yani CPU versiyonu kullanılacak. Bu da doğal olarak FPS'yi hepten etkilememesi için parçacık sayısı ve detayının azaltılması gerek. Buna iyi yönünden bakmak istersek, milletin tablet işlemcisi dediği işlemci, bi yandan oyunu oynatırken bi yandan da Physx'i çalıştırıyor. PC'de yerine göre CPU Physx 5-10fps veya daha çok aşağı çekebiliyor. Bu haliyle mesela GTX680'e kafa tutmuş oluyor, fizik / parçacık açısından. Tamam aralarında fark var ama pire deve yapıp büyütecek kadar değil. İyimser bi bakış açısı mesela.

• Yahu iki aleti kıyaslamakta nasıl bir mantık unsuru var pc parçaları kullanıcıya göredir ps4 donanımı sabit ,videoda adam kullanmış 400 dolarlık kart ee ps4 ün fiyatı o
  • ps4 daha iyi bilgisayar oyun makinası değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

Arkadaşım bariz pc versiyonu daha iyi işte.Neden olduğunuda yukarıdaki mesajımda belirttim.Ps4'ün gücü yetmediği için değil, sırf nvidia ile epic gamesin araları sıkı fıkı olduğu için, ps4 versiyonunu kötü göstermişler.

Bundan bahsedecektim bende. Killzone için Depth of Field'ı nasıl yaptıklarını vs. yi anlatıyorlar :

77. sayfadan itibaren
    http://www.guerrilla-games.com/presentations/Valient_Killzone_Shadow_Fall_Demo_Postmortem.pdf

Burdan itibaren izlensin. PS4 'de ne Fog var, nede kamera sağa kaydıkça DOF var. KZ'de DOF'u nasıl yaptıklarından faln bahsediyorlar. Şimdi şu sahne için PS4'ün hiç gücü kalmamış pert olmuş, bu yüzden DOF implemente edememişler. Bana ilginç derecede tuhaf geliyor. Hani fazla uğraşmak istememişlerdir vs. anlarım da, bunu negatif PR malzemesi olarak kullanılması da çok güzel dümen yani. Nvidia faln arkasında vardır diye düşünüyorum ben.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=gtfCWYjOsvI&t=26

Bazı yerlerde DOF olmadığı için PS4 daha güzel gözüküyor, daha keskin gözüktüğü için. Ama ışık yansımaları PC'de daha iyi hesaplandığı için daha belirgin. Yine de Ps4 için farklı yollara hilelere gidebilirlerdi (yansıma bölgesini belirleyecek 1 tek ray/ışın hesaplanır, etrafına geometri detayına uygun şekilde yalancı-Bloom / surface scatter eklenir, böylece kamera açısına yansıma bölgesine göre ışık yansımalarına benzeyen şeyler elde edilir).

Lavların akış sahnesinde, kontrast olayından dolayı PS4 yine bence daha iyi gözüküyor bazı yerleri. Belki Gamma / Kontrast ile oynayarak detayın düşük olduğu yerleri gizlemek istemişlerdir. Öyleyse eğer fazla optimize etmek için uğraşmamışlar anlamı çıkar zaten.

Parçacıklar için NVidia kart kullanıp GPU Physx kullanmayacaklar, bana çok garip gelir yani kimse bunu tepmez. Doğal olarak o zman PC için Nvidia kartta GPU Physx kullanılırken, konsolda x86 yani CPU versiyonu kullanılacak. Bu da doğal olarak FPS'yi hepten etkilememesi için parçacık sayısı ve detayının azaltılması gerek. Buna iyi yönünden bakmak istersek, milletin tablet işlemcisi dediği işlemci, bi yandan oyunu oynatırken bi yandan da Physx'i çalıştırıyor. PC'de yerine göre CPU Physx 5-10fps veya daha çok aşağı çekebiliyor. Bu haliyle mesela GTX680'e kafa tutmuş oluyor, fizik / parçacık açısından. Tamam aralarında fark var ama pire deve yapıp büyütecek kadar değil. İyimser bi bakış açısı mesela.

Güzel anlatmışsın teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lan yeter artık şöyle konualr açmayın!
  • Konsol ile PC platformu karsilastirilabilir mi?
  • Havada toz var mı yok mu ona mı bakıcaz oyun oynarken? Yani Binde birlik bi farkın ne anlamı var.?
  • Biri oyun konsolu diğeri ise Bilgisayar. Ama illa bir karşılaştırma olacaksa Ps4 Ex oyunları dışında hiç bir artısı olmayacak bu nesilde.
  • boyle karsilastirma videolari tek tarafli cekiliyor diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarın mallıklarıyla ugraşmadan,klavye mouse başında kambur olmadan 1080p 4xaa adam gibi oyun oynamak varken kim takar tozu dumanı.Bilgisayarda bir battlefield 3 oynamaya kalkayım her açtıgımda 5 tane farklı hata çıkıyor xbox 360'ın gözünü seveyim direk açıyorum alıyorum gamepadimi elime babalar gibi oyunumu oynuyorum ne hata ne birşey.Bilgisayarda oyun oynanmaz.
  • Sonuçta amaç kaliteli oyun ve bu oyunu rahat oynamak bunuda konsollar sunuyo örneğin MGS efsanesini konsolar sunmuştur böyle hikayeyi, müzikleri, karakterleri gönülleri fethedecek şekilde yapmak ve bunu rahat + en iyi şekilde oynanabilir olarak sunma işini konsollar sağlamıştır üstelik makul bi fiyata.

sizin kıyaslamanız onda toz fazla çıkmış bunda duman eksik şunun gölgesi kırık çıkmış aldığınız donanımı kaliteli yapan oyundur ve oyunu oyun yapan ise hikaye, karakter, müzik ve bunları en iyi şekilde oynanabilir olarak sunmakdır grafik oyuna eklenecek en son şeydir oyundan anlayan bunu bilir

Şu videoları izleyinde nasıl önemli olanın donanımsal özellik değil hangi oyunun hangi donanıma çıktığıdır

Efsane oyun( Metal Gear Solid ) tam bi başyapıt

Solid Snake
     PS4 vs PC (Ayrıntılı) PlayStation Farkı!

Efsane Asker ( Naked Snake ) nam'ı diğer ( BigBoss )

• Multiplatform çıkan oyunları pc de oynuyorum. PC için Xbox 360 Joystick aldım. Exl oyunları da PS3 'de oynuyorum. Hayat bana güzel
  • quote:

Bu videoda, pc versiyonunda, physx işlemleri gpuya yaptırılırken, ps4 versiyonunda, cpuya yaptırılıyor.O yüzden arada partikul efektleri gibi farklar var.Yoksa gtx680'nin gösterdiği demoyu, modifiyeli 7870'in göstermemesi için hiç bir neden yok.

Kaynak
  • quote:

Orijinalden alıntı: TacTical_TR

Sonuçta amaç kaliteli oyun ve bu oyunu rahat oynamak bunuda konsollar sunuyo örneğin MGS efsanesini konsolar sunmuştur böyle hikayeyi, müzikleri, karakterleri gönülleri fethedecek şekilde yapmak ve bunu rahat + en iyi şekilde oynanabilir olarak sunma işini konsollar sağlamıştır üstelik makul bi fiyata.

sizin kıyaslamanız onda toz fazla çıkmış bunda duman eksik şunun gölgesi kırık çıkmış aldığınız donanımı kaliteli yapan oyundur ve oyunu oyun yapan ise hikaye, karakter, müzik ve bunları en iyi şekilde oynanabilir olarak sunmakdır grafik oyuna eklenecek en son şeydir oyundan anlayan bunu bilir

Şu videoları izleyinde nasıl önemli olanın donanımsal özellik değil hangi oyunun hangi donanıma çıktığıdır

Efsane oyun( Metal Gear Solid ) tam bi başyapıt

Solid Snake

Efsane Asker ( Naked Snake ) nam'ı diğer ( BigBoss )

süper oyundur . Dediklerine katılıyorum ve eklemek istediğim birşey var ; ps4 fiyatına alınacak bir sistemle karşılaştırma yapılsada orantılı olsa . öte yandan 400 dolarlık cihazla sadece ekran kartı 1000 dolar olan pc i karşılaştırmak akıl karı değil . bilgisayar dediğin sadece senin benim evimde kullandığımız pc lerden oluşmuyor süper bilgisayarlar var , hiçbir zaman playstation veya xbox 180 pc gücüne yetişemez ama f / p olarak baktığımızda playstation her zaman ezer geçer . kanlı canlı örenk ; psa3 fiyatına alınacak pc ile gta 4 ü açmaya çalışın bakalım neler olcak .

• quote:

Orijinalden alıntı: command_4

Multiplatform çıkan oyunları pc de oynuyorum. PC için Xbox 360 Joystick aldım. Exl oyunları da PS3 'de oynuyorum. Hayat bana güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: The Red Devil

quote:

Orijinalden alıntı: command_4

Multiplatform çıkan oyunları pc de oynuyorum. PC için Xbox 360 Joystick aldım. Exl oyunları da PS3 'de oynuyorum. Hayat bana güzel

Anlamadım?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.