Şimdi Ara

psikolojik sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar anlattıklarım sizlere belki de komik gelecek, belki de bu çocuk bizimle dalga mı geçiyor cinsinden anlayanlar olabilir ancak durumum gerçekten de kötü bir hal almış durumda..

dışarı çıkamıyorum veya çıkmak istemiyorum psikolojim bunu engelliyor. evdeyken hiçbir şey yok ama dışarı çıkmam gerektiğinde sanki her an büyük tuvaletim gelecekmiş gibi oluyor. evde 1 hafta dursam tuvalete çıkmam ama 1 saatliğine bir yere gitmem mi gerekiyor hemen karnıma ağrı gibi birşeyler oluyor. sırf bu yüzden gerçekten de arkadaşlarımı kaybettim onlarla gezip dolaşmamaya vakit geçirmeyi bıraktım artık 1-2 tane arkadaşım kaldı onlarında kendine hayrı yok. sırf bu sorun yüzünden yaz tatiilimi evde geçiriyorum. acaba şuraya gitsem nerede tuvalete girebilirim nasıl olur ne ederim gibi şeyler beynimi yiyip kemiriyor. diğer açtığım konuları görebiliyormusunuz bilmiyorum ama sırf bu sorun yüzünden üni okumaktan vazgeçtim askerlk yapıp yanıma benim kafadan birini alıp ( 1 arkadaşım var) türkiye gezisi yapmayı düşünüyoruz. arkadaşımın bunu yapmasındaki sebep macera, benim ki ise tamamen bu psikolojik problem yüzünden. artık insanlar bana garip yaklaşıyor niye dışarı çıkmıyorsun diyor ailem susup kalıyorum. yeter anasını satiyim valla bıktım hayattan soğudum. bir ara nasıl intihar edebilirim diye internette araştırmadım değilim. yardımcı olabilecek benim gibi insanlar var mı veya tanıdıkları vardı da ne yaptılar her türlü bilgiye öneriye açığım.

lütfen dalga geçecek tarzda mesajlar atmayın

• insan stres altına girdiği zaman zaten bu bağırsakları devreye sokar ve tuvalet ihtiyacın gelebilir. kimi zaman yaşadığın bir takım olaylar zihnine kazınmış herhalde, her dışarı çıktığında tuvaletinin geleceği şeklinde kendi kendini şartlandırmışsın. ben çocukluğumda okula otobüsle giderdim ve her otobüse bindiğimde bu kabusu yaşardım. sorunu her gün okula gitmeden uzun bir süre tuvalette vakit harcayıp tekrar gelmesinin imkansız hale geleceğine kendimi inandırıp o şekilde gitmekte bulmuştum ve başarmıştım. sorun bence tamamen senin zihninde biten bir şey. normalde oyle bir ihtiyacın olmasa da beynin emir veriyor ve kendi kendini geleceği konusunda uyarıyorsun.

benim çocukken denediğim taktiği deneyebilirsin, ayrıca gelse ne olacak dışarıda tuvalet mi yok girebileceğin? bulur bir yer girersin şeklinde kendi kendini rahatlat. yine olmazsa bir psikolog dan yardım iste. çözülebilecek bir sorun bence
  • tam banyo yapcam vakit wc gidesim geliyor xd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofrost kullanıcısına yanıt
    ilk 2 cümlen tam olarak netleştiriyor her şeyi. zaten farkındayım bu durumun ama elimde olmadan gerçekleşiyor her şey. he şöyle bir durumun farkındayım şimdi evden çıkarken oluyor bu hatta dışarıda yalnız dolaştığım zamanlar falan. ama mesela bir arkadaş grubunun arasına girip muhabbete başladığımda bu durum ortadan kalkıyor yani psikolojik bir durum olduğu açıkça ortada. ama insanoğlunun elinde değil bu. beynim sanki benim kontrolümden çıkmış gibi. zaten iş stresi geçim derdim olmayacak ancak bunlara engel olarak gördüğüm tek şey askerlik. askerde ne yapacağım diye düşünmeye başladım şimdi. 18 yaşındayım 2 senede kendimi bu lanet hastalıktan kurtarıp öyle askerlik yapmak istiyorum. yoksa 365 gün geçmez :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.