Şimdi Ara

Psikolojik Sorunlarım Var Lütfen Yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 14 yaşındaki (8. sınıfı bitirdi liseye geçecek) yeğenim dalga konusu olmaktan çekindiğinden dolayı konuyu kendi hesabından açmak istemedi. Aşağıdaki satırda yazılanlar tamamen ona aittir benle ilgisi yoktur.

Öncelikle merhabalar. Benim çok değişik takıntı ve korkularım var. Mesela her insanda olan ocağı açık mı unuttum kapıyı kitledim mi sorunlarını sadece düşünmeyip geri eve çıkıp kontrol eden biriyim. Bu takıntıların üst levellerindeyim yani korku + takıntı combosu var. 1. TEOG sınavına kadar vurdumduymaz çok rahat yaşayan biriydim. 1. TEOG'dan 1-2 gün sonra dershane sınavında kitapçığı yanlış işaretlediğimi öğrenince acaba TEOG'da da mı yanlış işaretlemişimdir korkularım başladı ve 2 hafta ölümüne sürdü sonraları hafifledi, sonuçlar açıklandığında çok şükür sıkıntı yoktu. 2. TEOG'da ise acaba optiği verdim mi ? doğru doldurdum mu ? gibi korkular oldu ama çok şükür bunlarda beklediğim gibi geldi. Şu en son 2 haftadır olan takıntım ise değişik bir dua takıntısı. Dua dediysem Sure vs. değil isteklerimizi dile getirmek (Allah'ım yüce Rabb'im sen koru ya Rabb'im vs.) gibi. Mesela o kısa ama sürekli tekrarladığım 3 duayı etmez isem başıma birşey gelecek korkusundan 2 litre terliyorum. Ama sonunda takıntıma karşı çıkamayıp itaat et rahat et diyerek duamı edip kendimi korumuş gibi hissediyorum. İnanın ki bunları buraya yazarken lan ne kadar manyağım kendimde saçma olduğunu biliyorum ama niye yapıyorum diyorum. Ama ya başıma gelirse korkusu var. Birde mesela engelli bir kişi gördüğümde ya benimde başıma gelirse korkusuyla bu duaları tekrar tekrar tekrar tekrar okuyorum ve okumadığım veya okumamaya çalıştığım zamanlar korkudan tir tir titriyorum. Sanırım bu duruma OKB diyorlar. Allah Rızası İçin Beni KURTARINNNN !!! Başınıza geldiyse veya başına gelen biri varsa nasıl kurtulduğunu anlatın lütfennn 9-10 aydır hayattan zerre zevk alamıyorum.

• angarabebesi06 kullanıcısına yanıt
    Güncell Çok Önemli Arkadaşlar Lütfen Yardım Edin.
  • yeğenine söyle (!) ilerde kendiliğinden geçer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep yigen olur zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glukhovsky kullanıcısına yanıt
    Ergenlik bu 2000'li nesilde ters tepiyo heralde
  • mX-L4S3R kullanıcısına yanıt
    Yanımda zaten okuyo. ''Ne zamana geçer ki ölü gibi dolanıyorum'' diyo.
  • ilk söylediğin şeylerin sebebi yani o emin olamayıp tekrar eve çıkman beynin bu hareketleri otomatik yaptığı için oluyor.Yani evden çıktıktan sonra çoğu zaman düşünürüz acaba kilitledim mi diye beynimiz otomatik komut vermiştir ama biz farkına varamayız.Bu konuda peygamber efendimizin hadisi bile var ''kendinize güvenin,işinizi yapın.'' diyor.Diğerleri ise senin söylediğin gibi takıntı sadece,her insanda olur engellemek için kendini zorlaman lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir sorun yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • r10semih kullanıcısına yanıt
    ''Abi ama böyle engelli felan gördüğümde Allah Korusun başıma felan gelir diye korkuyorum, son takıntım bu ve bu konuda kendimi zorlayamıyorum çünkü korkusu çok büyük'' diyor.
  • O kapı kitleme ocak takıntılarına benzer takıntılar felan bende de vardı 15 16 yaşlarında 1-2 sene surdu geçti şimdi başka takıntılarım var.Kısacası takıntılı bi adamın hep takıntısı olur bunlar geçecek başka takıntıların olacak birazcık akışına bırak eminim ocagı çıkmadan bı kere degıl 2-3 kere kontrol edıyorsundur ulan acaba dogru mu gordum hayal gormuyorum dı mı kapalı ocak dıye ıcınden geçiriyorsundur.Ocakları ve kapıları kontrol etmek te yanlış birşey yok ama bir işi yaparken o anda kafanı ver muhtemelen çok sabırsız ve acelecisindir de.Ocağı kapa 1 kere kontrol et hemen çekil beyin tekrar kontrol et diye seni zorlarsa içinden ulan ben gerizekalı değilim unutkan değilim yaptıgım işi bilmiyor muyum kapadım işte diye telkin ver .Bi süre sonra zaten ocağı kapadıgında 1 kere daha kontrol isteği de duymayacaksın.Günlük hayatta o an ne yapıyorsan kafanı ona vermediğinden de oluyor kafanda sureklı dusunceler donuyordur emınım.Ocagı kaparken kafanı ona ver sonradan ulan kapadım mı etmedım mı dıye çelişkiye düşme kendinle.Sınavda da sınava girmeden hep aklında tut herşeyi işaretledikten sonra 1 kere kontrol etmekte fayda var insanlık halidir bu bunda garip birşey yok heyecanla dalgınlıkla yanlış işaretlemiş olabilirsin.Belki de dersane sınavında kitapçığı doğru işaretledin ama optik yanlış okudu...kendinden emin ol

• quote:

Orijinalden alıntı: angarabebesi06

''Abi ama böyle engelli felan gördüğümde Allah Korusun başıma felan gelir diye korkuyorum, son takıntım bu ve bu konuda kendimi zorlayamıyorum çünkü korkusu çok büyük'' diyor.

başına geleceğini veya gelmeyeceğini bilemeyiz ama şuan öyle olmadığını biliyoruz ve anı yaşamaya çalış.Eğer olacaksa,kaderinde varsa zaten engelleyemezsin.Bizde amansız bir hastalığa yakalanmaktan ve ölmekten korkarız ama hiç olmayacakmış gibi düşünmeden yaşarız.Ortada tehlikeli bir durum yoksa,korkma.

• American Psycho kullanıcısına yanıt
    ''Abi tam tarif ettin 1 tane mi eksik olmaz tam tamına tarif ettin. Dediğin gib iartık beyin bizi değil biz beyini yönetelim. O kafayı verme olayındada çok haklısın; el işte akıl oynaşta, ocağı kapatırken dışarıda yapacaklarımı düşününce dışarıdada ocağı düşünüyorum. Tam tam tam duymak istediğim cevaplardı beynim nefsimi tam olarak ele geçirmeden beynimi ele geçirmeliyim.'' diyor çok teşekkür ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: angarabebesi06

''Abi tam tarif ettin 1 tane mi eksik olmaz tam tamına tarif ettin. Dediğin gib iartık beyin bizi değil biz beyini yönetelim. O kafayı verme olayındada çok haklısın; el işte akıl oynaşta, ocağı kapatırken dışarıda yapacaklarımı düşününce dışarıdada ocağı düşünüyorum. Tam tam tam duymak istediğim cevaplardı beynim nefsimi tam olarak ele geçirmeden beynimi ele geçirmeliyim.'' diyor çok teşekkür ediyor.

Rica ederim merak etme çok sürmeyecektir bu durum yukarıda yazdıkların geçtiğinde kendine başka takıntılar arama sakın o hataya düşme , insan bazen çıldırma noktasına gelebiliyor.Kız arkadaş edinirsen , sosyal çevreni daha da genişletip daha da sosyalleşirsen,hobi edinirsen baya azalır bu takıntıların çünkü hem düşünecek zamanın olmaz hem de işim gücüm var başlarım şimdi kapısına ocağına diye geçirirsin içinden.Bu arada maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama sağlam bi psikolog+psikiyatriste gidebilirsen bu durumu atlatman çok sürmez , düzgün bir psikologsa zaten sana bu işin inceliklerini anlatacaktır sonra sen işi çözdüğün zaman tekrar bişeye takıntın olursa bile bir süre sonra minimum seviyeye indirgiyorsun yani hayatını kısıtlamıyor.Sana bi tavsiye vereyim , eve kapanıp pc de online oyun oynamaya çok heves etme , ben tek te takılırım çok arkadaşım olmasa diye içinden geçirme senin benim gibi takıntıya yatkın bireylerin bol bol sosyal olup uğraşları bulması gerekiyor,insanın başına ne geliyorsa evde çok vakit öldürmekten geliyor.Kafanı başka şeylerle meşgul et kendinden emin ol.Hadi kal sağlıcakla...

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi American Psycho -- 16 Haziran 2014; 2:59:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.