Bugün kredi kartı ekstremi kontrol ederken, PSN'e her aktardığım paranın orjinalinden fazla olduğunu gördüm. Mesela aktardığım 10 lira nın ekstrede 10,12 TL, 130 liranın 132,41 TL. Sizlerde de aynı durum mu sözkonusu? Sebebini bilen var mı?
Hizmet bedeli adı altında kesiyorlar bir miktar hocam.
PSN bedava diyorlar, çaktırmadan hizmet bedeli alıyorlar, çok saçma.
quote:
Orijinalden alıntı: oneli
PSN bedava diyorlar, çaktırmadan hizmet bedeli alıyorlar, çok saçma.
Bunu alan bankalar sanırsam.
Bunun üzerine önceden bende araştırma yapmıştım. Artık psn mi kesiyor, banka mı kesiyor çözemedim ama asıl olan gerçek, her oyun alışımda yaklaşık 2-3TL fazladan gidiyor.
Yok yok banka degil resmen psn almis. Bu konuyu gorunce yilbasi indiriminden aldigim oyunlara baktimda 49 yazan oyuna 49.99 cekmis gelen mailde gorunuyo zaten arkadaslar.
Siz söyleyince ben de ekstrelerimi kontrol ettim, bende hep aynı? Ekranda ne gördüysem, o şekilde kesilmiş. TL olarak.
quote:
Orijinalden alıntı: .ZeuS.
Siz söyleyince ben de ekstrelerimi kontrol ettim, bende hep aynı? Ekranda ne gördüysem, o şekilde kesilmiş. TL olarak.
Hangi banka hocam?
kesılen para dogrulamak için kesiliyor -2-3gun ıcınde iade ediliyor yani hizmet bedeli dıye bırsey yok oyun veya prog. parası ne ise pstoreda o ucretlendırılır
Eğer böyle bir şeyden rahatsız oluyorsanız. PSN Card kullanmanızı öneririm.
ufak tefek kesiyorlar karttan, ayrıyetten carta aktardığınız paraları geri alma imkanı da yok.
quote:
Orijinalden alıntı: BERGX
kesılen para dogrulamak için kesiliyor -2-3gun ıcınde iade ediliyor yani hizmet bedeli dıye bırsey yok oyun veya prog. parası ne ise pstoreda o ucretlendırılır
Senin dediğini biliyoruz ama bizim bahsettiğimiz farklı.
Rahatsız oluyorum herseferinde 2-3TL fazladan çekiyor, ama bu rahatsızlık PSN card ile uğraşamayacağım kadar küçük olduğu için sorun etmiyorum. Sonuçta teknoloji var elimde, tak numarayı giriyorum 1 dk. bile sürmüyor "işlem tamam"
Ben iyiyim yani peşine düşeceğim kadar büyük paralar değil.
Beyler bu psn kart nasıl birşey ve nerede bulabiliriz.
Her firma veya banka komisyon alır veya o gün bankanın ele aldığı döviz kurundan öderseniz alacağınız şeyin komisyon ücretini. Bu her zaman böyle olmuştur, bir gariplik yok bu durumda.
Aşağıdaki siteden direk kredi kartı ile alıyorum PSN kartlarını. (kodu e-mail adresine 2-3 sn'de yolluyorlar) Komisyon alınmıyor direk kredi kartı ile alırsanız.
Hangi banka hocam?
Finansbank.
Kredi kartının gerçekliğinin anlaşılması için çekilen bedel, asıl ücretten ayrı çekiliyor ve provizyon aşamasında kalıyor, 1 hafta sonra falan geri iade ediliyor. Asıl ücrete herhangi bir ekleme olmaması gerek.
Benim kredi kartım PSN hesabıma kayıtlı. Bir içerik satın almak istediğimde direk BUY seçeneğine tıklayarak ve ardından şifremi girerek satın alıyorum. İçerik bedeli 10 liranın altındaysa, kredi kartımdan 10 lira çekiliyor ve PSN hesabıma yatırılıyor. Ardından içeriğin bedeli o 10 liradan alınıyor. Kredi kartına da 10 lira yansıyor. İçerik bedeli 10 liradan fazla ise, kredi kartından direk o bedel çekiliyor. Yine PSN ekranında gördüğüm bedel aynen yansıyor. Bugüne kadar hep aynı şekilde oldu. PSN'de de içerikler TL cinsinden tabi. Turk PSN'den bahsediyorum. Diğerlerinde durum nedir bilmiyorum.
Hizmet bedeli gibi bir durum söz konusu olamaz. Sony tarafından alınması durumunda, bunu size belirtirdi. Bankalar tarafından alınsaydı, diğer online harcamalarda da alınırdı. Bir gittigidiyor'dan alışveriş yapmakla PSN'den içerik satın almak arasında, banka açısından bir fark yoktur.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
PSN poslarının yurt dışı posları olmasından kaynaklanan durum. Sizler psnden içerik satın aldığınızda yurt dışı alış veriş yapmış gibi oluyorsunuz ve bankanızın yurt dışı alış veriş komisyon bedellerini ödüyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: mrsnaki
PSN poslarının yurt dışı posları olmasından kaynaklanan durum. Sizler psnden içerik satın aldığınızda yurt dışı alış veriş yapmış gibi oluyorsunuz ve bankanızın yurt dışı alış veriş komisyon bedellerini ödüyorsunuz.