Thermaltake 750watt psu fanını değiştiricem fakat fan giriş yeri 2 pin, piyasadaki fanların çoğu 3 pin, 4 pin yada molex... sizce nasıl bir çözüm bulabilirim... 2 pin girişli fanda bulamadım hiçbir yerde... asağıya almayı düşündügüm fanın linki atarıyorum ama dedigim gibi bir çözüm bulmak lazım 2 pin olayına, görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum...
Bir sıkıtnı olmaz fanı al. kabloları kes. siyah ve kırmızı kablo ( + ve - uçlardır) yu powerın fan çıkış yerine bağla. Diğer siyah ve sarı uçları boş olacak şekilde bantla(uçları herhangi bir yere değmeyecek). Kırmız ve siyah kanloları birini ekle izola bantla yapıştır devam. Not: sarı ve siyah kablolar ne işe yarar dersen: fanın pwm özelliğini kullanmak içindir.Bunu kullanamazsın. Direk 12 v ve maksimum rpmde çalışır. Bunun için düşük rpm li fan almanı öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: berdush42
Bir sıkıtnı olmaz fanı al. kabloları kes. siyah ve kırmızı kablo ( + ve - uçlardır) yu powerın fan çıkış yerine bağla. Diğer siyah ve sarı uçları boş olacak şekilde bantla(uçları herhangi bir yere değmeyecek). Kırmız ve siyah kanloları birini ekle izola bantla yapıştır devam. Not: sarı ve siyah kablolar ne işe yarar dersen: fanın pwm özelliğini kullanmak içindir.Bunu kullanamazsın. Direk 12 v ve maksimum rpmde çalışır. Bunun için düşük rpm li fan almanı öneririm.
bilgiler için teşekkür ediyorum. merak ettigim bir konu var, 2 pin oldugu için pwm özelliği çalışmaz ve hep maksimumda çalışır demişsiniz şuan psu üzerindeki kendi fanıda hep maksimumda mı çalışıyor yoksa 2 pinlede bağlansa başka bir özellikle ile hız ayarımı yapıyor psu üzerindeki orjinal fan. Birde yukarı link ini eklediğim fan için ne dersiniz, üzerinde 12v dan 7v a indiren apartta var...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme