Şimdi Ara

PSU problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar cooler master rc-339 kasam var fakat bu kasanın cooler master ürünü olmadığını ve psu su hakkında bir çok problem duydum 420W psu sunun gerçek olmadığını öğrendim ekran kartım ati hd5750 sıkıntı yaşarsın gibi şeyler söylendi fakat sıkıntı yaşamıyorum acaba donanımlarıma bi zararı olabilirmi hdd min 2 kere arızalanmasının nedeni psu olabilirmi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gnk. -- 8 Eylül 2011; 19:31:02 >

• Olabilir. HDD lerin bu PSU ile arızaladığını düşünürsek bu ihtimal daha da güçlenir...
    Sahte olduğuna eminseniz kullanmayınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dan-ger

Olabilir. HDD lerin bu PSU ile arızaladığını düşünürsek bu ihtimal daha da güçlenir...
    Sahte olduğuna eminseniz kullanmayınız

Hocam 2 yıldır tek problem hdd de yaşadım..Fakat biraz araştırma yaptım sürekli 350w güç üretiyor gibi garip şeyler gördüm..
  • HD 5750 yaklaşık 86 Watt TDP değerine sahiptir. Markasız bir PSU dahi olsa diğer bileşenlerinizide ortalama olarak değerlendirdim, kaldıracaktır. Lâkin HDD'nizin bozulması PSU kaynaklı olabileceği gibi HDD'nin serisiden de kaynaklanabilir. Bu konuda kesin bir şey söyleyemeyiz. Voltaj dalgalanmaları bulunduğunuz yerde fazlaysa elektrik kesintileri oluyorsa HDD'leri bu da etkiler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

HD 5750 yaklaşık 86 Watt TDP değerine sahiptir. Sahte bir PSU dahi olsa diğer bileşenlerinizide ortalama olarak değerlendirdim, kaldıracaktır. Lâkin HDD'nizin bozulması PSU kaynaklı olabileceği gibi HDD'nin serisiden de kaynaklanabilir. Bu konuda kesin bir şey söyleyemeyiz. Voltaj dalgalanmaları bulunduğunuz yerde fazlaysa elektrik kesintileri oluyorsa HDD'leri bu da etkiler.

2-3 ayda 1 kere elektrik kesilir ayrıca voltaj dalgalanmaları konusunda korumalı priz kullanıyorum..HDD m durup dururken böyle problemler çıkartıyor seagate yi gerçekten kimseye tavsiye etmiyorum..
  • Seagate Barracuda serisiyse gerçekten sorunlu bir seridir. Tamamen tesadüfen olabilir. Yıllarca markasız PSU'lu sistemlerde gördüm, kullandım. Öyle tak diye iki HDD'yi harcamaz. Yani HDD'lerde sorun olmadığı sürece kolay kolay bozulmaz. Tabi ki dış faktörler burada rol oynar. Kasa içi havalandırma vb.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Seagate Barracuda serisiyse gerçekten sorunlu bir seridir. Tamamen tesadüfen olabilir. Yıllarca markasız PSU'lu sistemlerde gördüm, kullandım. Öyle tak diye iki HDD'yi harcamaz. Yani HDD'lerde sorun olmadığı sürece kolay kolay bozulmaz. Tabi ki dış faktörler burada rol oynar. Kasa içi havalandırma vb.

Evet barracuda serisi şuan kullandığım 2.hdd barracuda değişmişti 1i yaklaşık 3 aydır kafa vurma problemi var 1.5 haftada bir falan tanımıyor hdd yi..Aldığım güne lanet ediyorum

• CM elite marka psular ile satis yapildi. bu urunlerden olabilir elinizdeki psu. ve hdd nin bozulmasi bu nedenli olabilir....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.