Arkadaşlar forumda biraz araştırma yaptım ve edindiğim bilgi, Cpunun kullanım ihtiyacına göre çarpan sayısını otomatik düşürdüğü veya arttırdığı, ben bu sonucu çıkardım fakat. benim işlemcim yük altında iken de çarpan sayısı yine düşük bunu anlayamadım, acaba bi sorun mu var yoksa normal bişeymi ? ve sadece 6 ile 9 oluo
İşlemci boşta olduğu zaman masaüstün'de çarpanı 6 ya iniyor. Bios'dan cpu enhanced halt ı kapatarak düzeltebilirsin.
enerji tasarrufu acisindan bence guzel bir uygulama. hatta EPU Six Engine yazilimi destekleyen bir Asus Anakart ile kullanildiginda enerji tasarrufu ve sessizligi max seviyeye tasiyor. overclock yapilmayacaksa bu islemci ile kesinlikle tasarruflu kullanilmali. yuk altindayken kendi boost ediyor zaten islemciyi bu yazilim.
gigabyte anakart kullanıyosan EIST kısmını DISABLE yapman gerekiyor ama bende Q6600 kullanıyorum EIST ENABLE olarak boşta felan hızını baya düşürüyo ben geceleri açık bırakıyorum torrent için ben memnunum bu özellikden..
TURK-ŞAD Aynen bende de açık, sistem boştayken işlemciyi rahatlatıyor. 4850 de aynı şekilde, hem güç tüketimi açısından hemde ısı açısından açık tutmaka fayda var..
coll n quiet
Anakartım Asus P5KPL. Sorun olmadığını bilmek içimi rahatlattı. Hepinize çok teşekkür ediyorum.