Şimdi Ara

quiknet(fiberoptik) ip değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
8.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar selamlar benim sorunum şu fiberoptik internet bağlantım var rapidde süre beklememek için herkezin yapmış olduğu modem aç kapa yapıyorum ama ip numaram depişmiyo ve beni 1 aydır uyuz etti. Telefonla firmayı arayıp durumu mu anlattım bide static ip olduğu için değişmiyormuş ded,m yetkili kişi bana beyfendi dinamik ip ile bağlanıyorsunuz sistemde öyle gözüküyor dedi modemin içine girmemi söyledi girdim baktım dinamik yazıyor ama ip değişmiyo sürekli 92.44.***.*** modemi kaçkez resetlesemde düzelmedi açıyorum kapıyorum gene aynı bugün servisi gene aradım başka biriyle görüştüm o da dinamik dedi ve 2 gün modemi kapatmayın otomatik olarak değişir dedi bende kapadım suratına niyemi çünkü modem 7-24 açık lütfen birileri bişey biliyorsa konuyla ilgili yardım etsin modemim DRG A226G pirelli (UPnP)

• Son zamanlarda aynı sorun bende de olmaya başladı. IP'm sanki statik gibi hiç değişmiyor ne yaptıysam değişmedi. Bence IP poolarnda az IP var ya da bir sorunları var açıklamıyolar pislikler...
  • Quicknette sizin evinizde duran cihaz modem değildir sadece dağıtıcıdır. Modem binanınızın en alt katındadır o cihaz resetlenirse ip adresiniz değişir onun haricinde otomatik olarak belli sürelerde kendi resetler ip adresini.
  • quote:

Orjinalden alıntı: donanımcı123

Quicknette sizin evinizde duran cihaz modem değildir sadece dağıtıcıdır. Modem binanınızın en alt katındadır o cihaz resetlenirse ip adresiniz değişir onun haricinde otomatik olarak belli sürelerde kendi resetler ip adresini.

Binanın altındaki modem değil, çevirici ve ana routing cihazlarıdır.
    Kaldı ki dediğiniz o kadar saçma ki, alt katta 1 modem mi olur ya? Fiberoptik bağlantıyı modemle mi sağlayacak kadar vahim durumda superonline?
    sizin hiç transparency adlı terimden haberiniz yok mu? ağı tamamen transparent yapıp fiziksel bağlantı veriyorlar.
    Modemden sandığınız gibi basit bir sistemle olmuyor bu işler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 5 Haziran 2009; 12:51:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Quicknette sizin evinizde duran cihaz modem değildir sadece dağıtıcıdır. Modem binanınızın en alt katındadır o cihaz resetlenirse ip adresiniz değişir onun haricinde otomatik olarak belli sürelerde kendi resetler ip adresini.

Kaldı ki dediğiniz o kadar saçma ki, alt katta 1 modem mi olur ya? Fiberoptik bağlantıyı modemle mi sağlayacak kadar vahim durumda superonline?
    sizin hiç transparency adlı terimden haberiniz yok mu? ağı tamamen transparent yapıp fiziksel bağlantı veriyorlar.

diğer başlıkta da bir arkadaş aynı cevabı vermişti.. yani binadaki modem resetlenise ip değişir demişti..

ip ler statik değilse neden değişmiyor bilginiz varmı? yoksa ip ler statik mi? ben daha önce dikkat etmedim ama 3 aydır kesin değişmediğini biliyorum..

• Ben ilk bağlattığımda 2-3 gün dinamikti. Sonra statik atadılar sanırım. O zamandan beri ip statik. İleride verilecek farklı hizmetler için ip`lerin statik dağıtıldığını düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: casual

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

diğer başlıkta da bir arkadaş aynı cevabı vermişti.. yani binadaki modem resetlenise ip değişir demişti..

ip ler statik değilse neden değişmiyor bilginiz varmı? yoksa ip ler statik mi? ben daha önce dikkat etmedim ama 3 aydır kesin değişmediğini biliyorum..

ya binada modem yok.
    O cihazlar transparan olarak calisiyor resetlense sadece baglantiniz gider gelir, ipnizi o cihazlar dagitmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTNET Fiber Harita
    12 yıl önce açıldı
    FİBER İSS ÖNERİ
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Modem dediğimde sizin kapasiteniz adsl modeme yettiği için öyle sanmışsınız.

Quicknet bilgi işlem merkezini arayıp sorunuz sizinle tartışmaya girmeyeceğim network bilginiz kablo modemi router olmadan 2 bilgisayara bağlamaktan ibaret olduğu için fiber internetin çalışma prensbini bilmeniz mümkün değil. Çünkü o cihazı görmemişsiniz bile :)
  • quote:

Modem dediğimde sizin kapasiteniz adsl modeme yettiği için öyle sanmışsınız.

Quicknet bilgi işlem merkezini arayıp sorunuz sizinle tartışmaya girmeyeceğim network bilginiz kablo modemi router olmadan 2 bilgisayara bağlamaktan ibaret olduğu için fiber internetin çalışma prensbini bilmeniz mümkün değil. Çünkü o cihazı görmemişsiniz bile :)

hadi ya oyle mi
    modem=modulator demulatordur

ortada module ve demulate edecek birsey olmadigindan modem denmez.
    Cunku o cihazin demenizden bile modem olmamasini anlamaniz cok iyi birsey.

Neyse tartismak istemiyorum sadece yanlis bildiginiz birseyi duzeltiyorum, kaldi ki burasi CPE kullanan insanlarla dolu oldugu icin cok sik olan bir sorunu imzama koydum. En azindan insanlara ufak bir bilgimi gosteriyorum sizin gibi sallama bilgilerle insanlari yanlis yonlendirmiyorum ve biri yanlisimi duzeltti diye laf atan biri de degilim.

• Aradım yok modeminizi 24 saat boyunca açık bırakın. Yok ip havuzumuzda ip yok. Bilmem ne üç kağıtçılarya. Bir de bugün arayıp 2 yıllık yaptığım sözleşme daha 16 ay var bana söyledikleri bu ekimde bitecek isterseniz biz size 20 megabit 69 tl yapalm çünkü siz ekimden sonra 89 tl ödeyeceksiniz. Benim yaptığım anlaşma 2 sene boyunca 49 ytl diyorum. Sövdürtcekler illaha utanmadan o zaman biz sizi 49 ytl yapalım sanki babasının hayrına yapıyor. Telefonda zor tuttum kendimi zaten anlaşmam var kontratım var allah allah ya. Aha hala değişmedi IP. Biri de binadan sıfırlancak diyor ultrabilgili(!) şahsiyet şeysi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustBeCooL -- 11 Haziran 2009; 21:40:32 >
  • Sizin gibilere hizmet vermemek lazım zaten müşteri hizmetlerindeki adamlara acıyorum gerçekten sizin gibileri memnun etmek gerçekten zor düşük hıza fazla para veriyoruz dersiniz quicknet çıkar yüksek hıza düşük ücret verir bu seferde ip değişmiyor diye şikayete başlarsınız. Ben firma yetkilisi olsam anında sözleşmenizi iptal edip ttnete geri yollardım sizin gibi bilgisiz nankör bencil müşterileri.
  • Başka yerde yap reklamını. Seni ilgilendiren kısım yardımcı olmak insanları küçük düşürücü yorumlarda bulunmak değil. Ayrıca sözleşmenizi iptal ederdim bilmem ne yapardım çok kolay zannediyorsun değil mi müşteri kazanmayı herhalde. İstersen şirketin sahibi ol bu işler öyle basite alınacak işler değil yok sözleşmesini iptal ederdim yok bilmem ne yapardım. Bu laflarınla zaten kendini ispatlıyorsun. Müşteri memnuniyeti esastır arkadaşım 1 aydır IP'miz değişmiyor ve dinamik IP bizim hakkımız sırf hakkımızı savunuyoruz diye bencilsek o zaman evet benciliz. Ayrıca yüksek hız düşük para değil mesele adam akıllı hizmet anladın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustBeCooL -- 11 Haziran 2009; 23:05:50 >

• Git imzaladığın sözleşmeyi oku adamlar sana değişen ip garantisi vermiş mi vermemiş mi ? Ondan sonra burda bana hak hukuktan bahset!
  • evet biliyorum o kuralı ama o sözleşmede sizin ipniz asla değişmeyecek ve aynı kalacak da demiyor.
  • Dinamik IP olmamasını neden bu kadar kafaya takıyorsunuz anlamadım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: JustBeCooL

evet biliyorum o kuralı ama o sözleşmede sizin ipniz asla değişmeyecek ve aynı kalacak da demiyor.

sözleşmelerde tabii olmayan kurallar yazılır. yani "ip'niz her gün değişecektir" diye bir kural sözleşmeye eklenmemişse, bu ip'nizi değiştirme sorumluluğunu şirket almamıştır demektir. yani ister değiştirirler, ister değiştirmezler. tek kelime edemezsiniz. artık onların elindeki bir mesele.
  • teknik sorunlar başlığına yazmıştım buraya da yazayım,
    dünden beri 92.44 ile başlayan ip numaram artık 217 ile başlamakta ve pirelli modeme her reset attığımda ip numaram değişmekte.
    başka bir arkadaş daha yazmış 217 ile başlayan ip aldığını,açıp telefon sorun, yavaş yavaş herkesi 217 li ip lere taşımaya başladılar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemu

teknik sorunlar başlığına yazmıştım buraya da yazayım,
    dünden beri 92.44 ile başlayan ip numaram artık 217 ile başlamakta ve pirelli modeme her reset attığımda ip numaram değişmekte.
    başka bir arkadaş daha yazmış 217 ile başlayan ip aldığını,açıp telefon sorun, yavaş yavaş herkesi 217 li ip lere taşımaya başladılar diye düşünüyorum.

Benim değişmiyor hala aynı. Bir tek ben mi kaldım acaba böyle? Gerçi o kadar önemli de değil aslında. Ama arada değişse iyi olurdu.
  • Benimki değişiyor. Eskiden Tellcom yazan IP'de artık Superonline International yazıyor. Modemi açıp kapadığımda IP değişiyor. Modem diyorum, çünkü Pirelli cihazlar aynı zamanda modem. Eskiden verilen ZyXel olanlar Router idi, modem özellikleri yoktu. Şu sıralar abonelere verilen Pirelli modeller hem ADSL modem hem de router.
  • Dediğiniz doğru Superonline şuan çalışma yapıyormuş ve artık herkes sizin dediğiniz şekilde olacakmış. Superonline olarak görünecek ve istediği zaman ip si değişecek. Az önce müşteri hizmetlerini aradım. Benim henüz yapılmamış. Benimkinide bugün işleme aldılar.

quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

Benimki değişiyor. Eskiden Tellcom yazan IP'de artık Superonline International yazıyor. Modemi açıp kapadığımda IP değişiyor. Modem diyorum, çünkü Pirelli cihazlar aynı zamanda modem. Eskiden verilen ZyXel olanlar Router idi, modem özellikleri yoktu. Şu sıralar abonelere verilen Pirelli modeller hem ADSL modem hem de router.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.