Şimdi Ara

Radeon 5850 Crossfire Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen gün sistemimdeki Palit GeForce GTX 275 ekran kartını satıp, crossfire yapmak için 2 tane Powercolor Radeon 5850 pcs+ aldım.
    iki ekran kartını takıp 3Dmark çalıştırdım. 21.500 gibi bir sonuç verdi.
    Heaven 2.0'da ise tessalation normalde ve 1900x1080 çözünürlükte 4AF ile 51 fps aldım.
    sonuçlar kağıt üstünde iyi gibi.

Problemim şu:
    Bencmarklarda ve oyunlarda kağıt üstünde yüksek fps görünürken, ekranda görünen gerçek görüntü sanki 15-20 fps gibi.
    görüntü kesik kesik, titriyor gibi sanki.
    Kartları tek başlarına taktığımda ya da crossfire'ı iptal ettiğimde, fps ve benchmark skorları doğal olarak düşüyor, ancak ekrandaki görüntü düzeliyor

Sistemim:

Core i5 750 @ 4 Ghz
    Asus P7P55D LE anakart
    Kingston 1333 ram @ 1600 Mhz

İnternete araştırdım, crossfire ile problem yaşayanlar varmış, ancak bir çözüm bulamadım.
    yardımcı olabilecek varmıdır?

• tamda sistemimi Cf yapmanın arefesindeyken bu sorun hiç olmadı şimdi
  • Anakartınızın 2. pci-e slotu 4x modunda çalışıyor.Cf verimini düşürür bu.5850 cf yapmak yerine 5970 alsaydınız daha iyi olurdu.Kartları geçen gün aldım demişsiniz bence iade edip 5970 ile değiştirin.Ya da tek kart olarak gtx 480.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckolik13 -- 2 Mayıs 2010; 23:13:50 >
  • Klasik microstuttering problemi, averaj FPS iyi oluyor ama ekranda çizilen frame'ler arasındaki süre farklı olduğundan kesiklik var gibi oluyor, ben de GTX295'te yaşamıştım aynı durumu. Bunun bir çözümü yok malesef, araştırırsanız dediğimi anlayacaksınız
  • Evet ikinci pci-e 4x çalışıyor.
    anakartı değiştirsem sorun çözülürmü sizce?
    sanırım crossfire modunda 8x-8x hızla çalışan anakartlar var sanırım?
  • x38-ds4 alın bende var memnunum 16x hızında çalışıyor...
  • Gigabyte ın p55 ud3r deki gibi saçma bir cf düzeneğine sahip o kartta. 16x-4x
    anakartı değiştirirsen performans artar tabiki ama gereksiz harcama olur bence.
    sorunun ise hserdark hocam söylemiş klasik ms
    @666
    p55 platformnda adam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 2 Mayıs 2010; 23:35:25 >
  • hemen sorununa kesin çözüm bulayım arkadaşım.pc acıldıgında ccc ye gırıp crossfıre x ı once dısable yapacaksın.yanı tıklı kutuyu bos yapacaksın ve uygula dıceksın.sonra ekran kararacak ve tekrar goruntu gelecek.sonra tekrar enable yapacaksın yanı kutuyu tıklıceksın ve yıne uygula dıceksın.evet artık sorunun duzeldı.bunu her pc acılısında yapacaksın.yoksa benım gıbı bu sorunu bulana kadar kafayı yersın

bende cross kullanıyorum ve bu olay tum 3d goruntude boyle.baska hıcbırseyle ugrasma dırek dedıgımı yap.

ati kullanıyorum ama crossdakı sorunlarından nefret edıyorum.adam gibi drıver cıkaramadı cross ıcın.

http://forum.donanimhaber.com/m_39388588/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39388588

daha önce açmış olduğum bir konu bunun üzerine.aynı sorundan bende bahsetmiştim.demek her cross da oluyor bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 3 Mayıs 2010; 18:42:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 666

x38-ds4 alın bende var memnunum 16x hızında çalışıyor...

adamda i5 750 var alow
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

quote:

Orijinalden alıntı: 666

x38-ds4 alın bende var memnunum 16x hızında çalışıyor...

adamda i5 750 var alow

Hacııı yeni gördüm bende

• 2-3 gün uğraştım kartlarla,
    Microstuttering ile ilgili araştırma yaptım.
    Olay GPU'lar arası senkronizasyon problemi gibi birşeymiş, öğrendim.

Eski, yeni, beta sürücüler denedim belki düzlelir diye.
    Bir yerde vsync ve triple buffering sorunu çözüyor diye yazıyordu.
    Bunu denedim, hafiften düzelir gibi oldu, ama tam değil.

Sonra sürücüleri kaldırdım ve 10.4 sürücüleri yeniden kurdum.
    üstüne 4x çalışan pcı-x'teki kartı overclock ettim. (760/1050 -> 850/1200)
    İlginç bir şekilde sorun çözüldü :)
    Sistem şu anda sorunsuz çalışıyor.

Overclock mu etki etti, yoksa başka birşeymi bilemedim ama tüm oyunları denedim, takılma, kesiklik kalmadı.
    sorunu yaşayan arkadaşlar varsa bir de bunu deneyebilir belki...
  • Hiç alakası yok, iki kart da eş aktarım hızında çalışmazsa yavaş kart hızlısına sıra bekletir. O anakartla crossfire yapılmaz, üzgünüm ama intel oyununa gelmişsiniz. 1156 sokete dahil onca karmaşadan haberdar olmadan crossfire yapmaya kalkışmasanız daha iyi olurmuş. Olsun, bir dahakine artık
  • Catalyst Control Center > 3D Options > Mipmap Detail Level > Performans veya Maximum Performans seklinde ayarlanacak; ayrica Catalyst A.I. aciksa kapatiniz... Diger Catalyst ayarlari uygulama tarafindan kotrol edilebilir hale getirin..
    islemci Speed Step ozelligi varsa kapatin... Vista ve Windows 7'de Guc ayarlarinda detayli Guc ayarlarina girip maksimum islemci ve minimum islemci degerlerini %100 yapin..

bu sekilde bir ayarlayin bakalim..
  • Problemi çözen nedir bilemedim ama kesiklik kalmadı.

performans da oldukça tatmin edici bana göre.

22.400 3D Mark Vantage performans
    51 fps unigine heaven 1920x1080 4AF

düşükmüdür bu skorlar sizce?
  • skor fena deil hd5850 standart haliyle 15k civarı puan almakta +%40-45 normal bir skordur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: merittt

Evet ikinci pci-e 4x çalışıyor.

hocam benim anakart crossfire modunda 8x8 şeklinde çalışıyor(M4A89GTD-PRO)fakat bendede bir problem var...BF3 oynarken sürekli olarak FPS düşüp yükseliyor ve buda ani takılmalara neden oluyor...ama bunu hep yapıyor...nedenini gerçekten bilmiyorum çok karmaşık....unigine heaven'de ve 3D MARK VANTAGE'de sonuçlar iyi P15,8267 alıyorum...yani bu hd 5870 ile eşit demek...ama nedense oyunlarda(bazı oyunlarda)kasmalar oluyor.......

• quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

quote:

hocam benim anakart crossfire modunda 8x8 şeklinde çalışıyor(M4A89GTD-PRO)fakat bendede bir problem var...BF3 oynarken sürekli olarak FPS düşüp yükseliyor ve buda ani takılmalara neden oluyor...ama bunu hep yapıyor...nedenini gerçekten bilmiyorum çok karmaşık....unigine heaven'de ve 3D MARK VANTAGE'de sonuçlar iyi P15,8267 alıyorum...yani bu hd 5870 ile eşit demek...ama nedense oyunlarda(bazı oyunlarda)kasmalar oluyor.......

bf3 multi oynarken oluyorsa ve aniden 0 a 1 e iniyorsa fps büyük ihtimal onboard ses kartından kaynaklanıyor geçen araştırdım çözdüm bende kaldırdım driveri windowsunkiyle idare ediyorum şimdilik ses kalitesi düştü ama napalım

• quote:

Orijinalden alıntı: hsanlukk

quote:

quote:

bf3 multi oynarken oluyorsa ve aniden 0 a 1 e iniyorsa fps büyük ihtimal onboard ses kartından kaynaklanıyor geçen araştırdım çözdüm bende kaldırdım driveri windowsunkiyle idare ediyorum şimdilik ses kalitesi düştü ama napalım

yok hocam multide değil normalde oluyor....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hsanlukk

quote:

quote:

yok hocam multide değil normalde oluyor....

onda oluyormuydu pek hatırlamıyorum ama bir dene istersen yinede

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.