Şu an Samsung HD501LJ 500gb harddisk kullanıyorum. DFS bilgisayarın harddisk + ram kampanyası var bu aralar. Mesaj attım, verdikleri harddisk in model numarasını öğrenmek için, HD501LJ dediler. Hem ram ihtiyacım vardı hem de 2. harddiskle birlikte raid 0 yaparım diyip aldım.
Ürünler bugün elime ulaştı. Fakat model numarası farklı çıktı, HD502IJ...
Şimdi merak ettiğim konu, acaba bu iki harddisk le raid 0 yaparsam sorun yaşar mıyım?
Her iki hd de aynı özelliğe sahip fakat Data Transfer Rate i birinin 135 mb/s diğerinin 175 mb/s, bir de Drive Reday Time ları 10 sn ile 12 sn.
Deneyip, görüp, kendi sorularıma cevap bulmadan önce sizlere sormak istedim çünkü anca 1 hafta sonra deneyebilicem (bilgisayar istanbulda, ben ankaradayım :/), raid 0 ı kurduktan sonra sorunlar oluşursa geri iade edemem. Daha önce bu tür raid yapan arkadaşlar varsa, sonuçlarını paylaşırlarsa sevinirim.
Model numarasına dikkat ederek abartmışsın.
Aynı sığalı olsun yeter.
İlk defa raid yapıcam, bi de sorup onaylatmama rağmen farklı model gelince telaş yaptım. İlk başta google da aradım biraz, yok performans düşer, yok veri kaybı yaşarsın falan demişler de o yüzden sorma ihtiyacı duydum.