Şimdi Ara

Raid 0 yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde bulunan 1TB caviar black 32mb sata2 hard diskimle raid 0 yapmayı düşünüyorum. Fakat aklıma takılan konu sata2 olan hardiskimi sata3 olan bir modelle raid yapıp yapamayacağım. örneğin samsung veya WD'nin 1TB 32mb sata3 modelleri ile raid 0 yapmam mümkünmüdür. ilgili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Ben yüksek kapasiteli disklerin raid yada birincil sistem olmasından yana değilim onuda diyeyim önce Sedatcım

Sistemi düşük kapasiteli bölüme kurmak her zaman için daha iyi olacaktır çünkü işletim sistemini yoracak uygulamaları düşük boyutlu diskler yerine harici bir depolama alanına kurarsak sistem daha hızlı çalışacaktır.

Sorunun cevabını bende merak ediyorum çünkü en azından ön belleklerini biri yüksek olduğunda CF/SLI slot hızındaki gibi düşük slot hızına göre çalışıyorsa HDD içinde aynı şey geçerli olabilir fakat sata2 ve 3 bir arada çalışır mı? Çalışırsa ne gibi olumlu/olumsuz sonuçlar çıkar ortaya en ufak fikrim yok.

Ben şu HDD'den iki adet alıp raid 0 kurmanı, elindeki 1TB olanı depolama olarak kurmanı tavsiye ederim.

http://www.netsiparis.com/detay/12411285057/SEAGATE-ST3500413AS-3-5-500GB-ST-7200RPM-SATA3-16MB-6GB-S-NCQ

• farklı özellikte , boyutta , vs yani aynı olmayan diskleri raid yaparken kullanabilirsiniz (sata2,3 ide) . fakat bu çok tavsiye edilmiyor .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.