Şimdi Ara

RAİD HARDDİSKLERİ TANITAMAMA SORUNU???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar asus p5wdh deluxe anakartım var
    (LGA775 Pentium 4/D/Extreme/Celeron/Core 2 Duo desteği
    975X kuzey köprüsü ve ICH7R güney köprüsü )
    ICH7R:
    1 adet Ultra DMA 100 IDE portu
    3 adet SATA 2 portu (RAID destekli)
    Jmicron :
    1 adet Ultra DMA 133 IDE portu
    1 adet SATA 2 harici port (RAID destekli)
    1 adet SATA 2 dahili port
    raid yapmak için 1 harddisk daha aldım. (2 side 250 gb samsung 7200 rpm 8 mb) harddiskin birini kırmızı slota (sata1) yeni aldığımı siyah slota yanındaki(sata3)
    taktım ve bıos ayarlarına girip configure sata>diskleri raid gösterdikten sonra onboard chipset ayarlarından jmicron yapmayacağım için jmicron ayarlarını disabled yaptım "boot device"kısmında da harddisk drives başlığı altında raid olarak yazan 2 tane hdd gördüm.bıostan çıktım tekrar başlattım post ekranında ctrl-ı ya bastım
    karşıma intel matrix storage programı geldi anakart kitapçığımdaki herşeryi resimlere bakarak buraya uyguladım ama create volume0 - raid0(stripe) yaptım tam select disk diyecem o aktif değil hemen altta 128 kb ye atıyor ?????????? daha hiçbir sürücü falan yüklemedim neyse
    reset attım açılışı cdrom yaptım make disk için asusun cd sini taktım intel ıch7r yi sectim diskete kopyaladım
    tekrar reset attım windows xp sp2 cd mi taktım açılırken F6 bastım yeni bir aygıt sürücüsü eklemek için diye bi ekran geldi s harfine bastım 4 sıra bi yazı çıktı bu yazıda anakartımın cd sinden çektiğim ich7r sürücüsünü tanıtmak istediğimde bide ne göreyim onun yerine ich8r yazıyo ilk sirada

Intel(R) ICH8R/D0/DH SATA RAID Controller (Desktop ICH8R)
    Intel(R) ICH8R/D0/DH SATA AHCI Controller (Desktop ICH8R)
    Intel(R) 631xESB/632xESB SATA RAID Controller (Server/Workstation ESB2)
    Intel(R) 631xESB/632xESB SATA AHCI Controller (Server/Workstation ESB2)

32 bit hadi dedim bi deniyeyim yükledim sürücüyü ileri dedinm xp kurmak için entere bas dedi bastım harddisk bulunamıyor yazdı bu aşamadn sonra denemediğim şey kalmadı jmicron yaptım oda aynı
    şüphelen diğim noktalar????????
    1-sata kablolarını mı yanlış takıyorum
    2-ilk gelen asusu cd si make disk yaparken sürücü eski sürüm olduğu ve bıosum en son bıos olduğu için raidin güncel driverını mı bulmam lazım (nerden??????)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nisayrus -- 2 Ekim 2007; 10:02:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.