Şimdi Ara

Ram 4GB ama 3 goruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet makınamda 4 gb ram var 4 slot dolu hepsı 1024 luk ramlar ama maalesef 3200 goruyor ramı ramlarda ve boardda sorun yok hepsını tek tek test ettım problemsız sızce bu nedendır.....

• Denemişsindir ama benim aklıma yerlerini değiştirip takman geliyo. Bide tüm ramler aynı marka model mi? Aynı cl değerlerine sahip mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullseye_00

Denemişsindir ama benim aklıma yerlerini değiştirip takman geliyo. Bide tüm ramler aynı marka model mi? Aynı cl değerlerine sahip mi?
    anakartın modeli nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuraydin

anakartın modeli nedir?

Alıntıları Göster
    xp işletim sistemi 3gb dan yukarısını tanımaz.3 gb ın yukarısı server sistemlerde görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuraydin

anakartın modeli nedir?

Alıntıları Göster
    ramların hepsı elıxır hepsı aynı marka tek tek slot degıstıre degıstıre denedım yapmadıgım hıcbırsey kalmadı cpu p4 3.2 lga acaba cpu hızına gore 3200 gormesı ve gerektıgınde 4 gb tamı cıkar sızce ramlarda ve anakartta sorun yok tum testlerı yaptım boardun modelı ECS 945P-A tek ıstedıgım 4 gb gorurmu gormezmı 3200 goruyor sadece ve makına cok cılgın calısıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCooLL

ramların hepsı elıxır hepsı aynı marka tek tek slot degıstıre degıstıre denedım yapmadıgım hıcbırsey kalmadı cpu p4 3.2 lga acaba cpu hızına gore 3200 gormesı ve gerektıgınde 4 gb tamı cıkar sızce ramlarda ve anakartta sorun yok tum testlerı yaptım boardun modelı ECS 945P-A tek ıstedıgım 4 gb gorurmu gormezmı 3200 goruyor sadece ve makına cok cılgın calısıyor

Alıntıları Göster
    Pier De Sans saol kardes bana bunu anlatan bır makale yada yazının oldugu bır lınk verırmısın ayrıca herkese tesekkur ettım ılgınızden dolayı bu arada xp 3 gb tan yukarsını gormuyorsa makına 4 gb hızla calısır herhalde ama soyle bırseyde var bıos tada 3200 goruyor madem xp gormuyor bıos neden gormez ayıkla pırıncın tasını

• 3 gb ile 4 gb arasında hissedilir bi fark olacagını sanmıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: angelksk

3 gb ile 4 gb arasında hissedilir bi fark olacagını sanmıyorum..
    ben farktan bahsetmıyorum musterı bana sordu bu makınada 4 tane ram takılı hepsı 1 gb ama neden 3 gb goruyor gelde cevap ver buna kafam takıldı ıyı bır acıklama olması lazım
  • quote:

bıos update yapmanı onerırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

bıos update yapmanı onerırım

Alıntıları Göster
    ne yapsan 4 gb görmez bence 2 gb kullan 2gb sat kızlarla ye
  • quote:

ben farktan bahsetmıyorum musterı bana sordu bu makınada 4 tane ram takılı hepsı 1 gb ama neden 3 gb goruyor gelde cevap ver buna kafam takıldı ıyı bır acıklama olması lazım
  • quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: CCooLL

Alıntıları Göster
    http://support.microsoft.com/kb/291988/en-us
    http://support.microsoft.com/kb/888137/en-us

al bak buna boyle bisey buldum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angelksk -- 11 Mart 2006; 13:14:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

xp işletim sistemi 3gb dan yukarısını tanımaz.3 gb ın yukarısı server sistemlerde görür.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

+1
    arkadaş cevabı vermiş zaten

• quote:

yerlerini değiştirip dene bnce
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR

yerlerini değiştirip dene bnce

Alıntıları Göster
    tamam xp gormze 3gb tan yukarısını bios neden gormuyor pekı ve bios update de yaptım yıne aynı yokmu bunun cevabı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Alıntıları Göster
    quote:

xp maximum 4 gb ram'i görür.
    kaynak:mcse training 70-270

• quote:

Orijinalden alıntı: electronics

quote:

xp maximum 4 gb ram'i görür.
    kaynak:mcse training 70-270

Alıntıları Göster
    bazı anakartlarda 4 ram yuvası var ama dort yuvayı da doldurursan ramlar olduğundan daha yavas bir hıza ayarlaman gerekiyor. 4 yuvaya da ddr400 takarsın ama ddr333 olarak çalıştırman gerekiyor. Bu sadece tüm yuvalar dolu olduğunda geçerli olan bir kısıtlama ve bazı anakartlarda var. Belki sorunun bununla alakalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: pacman

bazı anakartlarda 4 ram yuvası var ama dort yuvayı da doldurursan ramlar olduğundan daha yavas bir hıza ayarlaman gerekiyor. 4 yuvaya da ddr400 takarsın ama ddr333 olarak çalıştırman gerekiyor. Bu sadece tüm yuvalar dolu olduğunda geçerli olan bir kısıtlama ve bazı anakartlarda var. Belki sorunun bununla alakalıdır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: pacman

hmmm sanrm bu veriyolu genişlği ile alakalı
    sanrm bu olablilr ama kendisi otomatikl ayarlamıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: pacman

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: pacman

o eski amd ıslemcılerı ıle nforce4 mobo larda vardı venıce de ole bı sey soz konusu degıl

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.