Bildirim
Ram 4GB ama 3 goruyor
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
1 Misafir - 1 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Denemişsindir ama benim aklıma yerlerini değiştirip takman geliyo. Bide tüm ramler aynı marka model mi? Aynı cl değerlerine sahip mi? -
anakartın modeli nedir?quote:
Orijinalden alıntı: Bullseye_00
Denemişsindir ama benim aklıma yerlerini değiştirip takman geliyo. Bide tüm ramler aynı marka model mi? Aynı cl değerlerine sahip mi? -
xp işletim sistemi 3gb dan yukarısını tanımaz.3 gb ın yukarısı server sistemlerde görür.quote:
Orijinalden alıntı: onuraydin
anakartın modeli nedir?
Alıntıları Göster -
ramların hepsı elıxır hepsı aynı marka tek tek slot degıstıre degıstıre denedım yapmadıgım hıcbırsey kalmadı cpu p4 3.2 lga acaba cpu hızına gore 3200 gormesı ve gerektıgınde 4 gb tamı cıkar sızce ramlarda ve anakartta sorun yok tum testlerı yaptım boardun modelı ECS 945P-A tek ıstedıgım 4 gb gorurmu gormezmı 3200 goruyor sadece ve makına cok cılgın calısıyorquote:
Orijinalden alıntı: onuraydin
anakartın modeli nedir?
Alıntıları Göster -
Pier De Sans saol kardes bana bunu anlatan bır makale yada yazının oldugu bır lınk verırmısın ayrıca herkese tesekkur ettım ılgınızden dolayı bu arada xp 3 gb tan yukarsını gormuyorsa makına 4 gb hızla calısır herhalde ama soyle bırseyde var bıos tada 3200 goruyor madem xp gormuyor bıos neden gormez ayıkla pırıncın tasınıquote:
Orijinalden alıntı: CCooLL
ramların hepsı elıxır hepsı aynı marka tek tek slot degıstıre degıstıre denedım yapmadıgım hıcbırsey kalmadı cpu p4 3.2 lga acaba cpu hızına gore 3200 gormesı ve gerektıgınde 4 gb tamı cıkar sızce ramlarda ve anakartta sorun yok tum testlerı yaptım boardun modelı ECS 945P-A tek ıstedıgım 4 gb gorurmu gormezmı 3200 goruyor sadece ve makına cok cılgın calısıyor
Alıntıları Göster
-
3 gb ile 4 gb arasında hissedilir bi fark olacagını sanmıyorum.. -
ben farktan bahsetmıyorum musterı bana sordu bu makınada 4 tane ram takılı hepsı 1 gb ama neden 3 gb goruyor gelde cevap ver buna kafam takıldı ıyı bır acıklama olması lazımquote:
Orijinalden alıntı: angelksk
bıos update yapmanı onerırımquote:
ne yapsan 4 gb görmez bence 2 gb kullan 2gb sat kızlarla yequote:
Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL
bıos update yapmanı onerırım
Alıntıları Göster -
ben farktan bahsetmıyorum musterı bana sordu bu makınada 4 tane ram takılı hepsı 1 gb ama neden 3 gb goruyor gelde cevap ver buna kafam takıldı ıyı bır acıklama olması lazımquote:
http://support.microsoft.com/kb/291988/en-usquote:
Orijinalden alıntı: CCooLL
ben farktan bahsetmıyorum musterı bana sordu bu makınada 4 tane ram takılı hepsı 1 gb ama neden 3 gb goruyor gelde cevap ver buna kafam takıldı ıyı bır acıklama olması lazım
Alıntıları Göster
http://support.microsoft.com/kb/888137/en-us
al bak buna boyle bisey buldum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angelksk -- 11 Mart 2006; 13:14:14 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
xp işletim sistemi 3gb dan yukarısını tanımaz.3 gb ın yukarısı server sistemlerde görür.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
xp işletim sistemi 3gb dan yukarısını tanımaz.3 gb ın yukarısı server sistemlerde görür.
+1
arkadaş cevabı vermiş zaten
-
yerlerini değiştirip dene bncequote:
tamam xp gormze 3gb tan yukarısını bios neden gormuyor pekı ve bios update de yaptım yıne aynı yokmu bunun cevabıquote:
Orijinalden alıntı: CoMiSeR
yerlerini değiştirip dene bnce
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Alıntıları Gösterquote:
xp maximum 4 gb ram'i görür.
kaynak:mcse training 70-270
-
bazı anakartlarda 4 ram yuvası var ama dort yuvayı da doldurursan ramlar olduğundan daha yavas bir hıza ayarlaman gerekiyor. 4 yuvaya da ddr400 takarsın ama ddr333 olarak çalıştırman gerekiyor. Bu sadece tüm yuvalar dolu olduğunda geçerli olan bir kısıtlama ve bazı anakartlarda var. Belki sorunun bununla alakalıdır.quote:
Orijinalden alıntı: electronicsquote:
xp maximum 4 gb ram'i görür.
kaynak:mcse training 70-270
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: pacman
bazı anakartlarda 4 ram yuvası var ama dort yuvayı da doldurursan ramlar olduğundan daha yavas bir hıza ayarlaman gerekiyor. 4 yuvaya da ddr400 takarsın ama ddr333 olarak çalıştırman gerekiyor. Bu sadece tüm yuvalar dolu olduğunda geçerli olan bir kısıtlama ve bazı anakartlarda var. Belki sorunun bununla alakalıdır.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: pacman
bazı anakartlarda 4 ram yuvası var ama dort yuvayı da doldurursan ramlar olduğundan daha yavas bir hıza ayarlaman gerekiyor. 4 yuvaya da ddr400 takarsın ama ddr333 olarak çalıştırman gerekiyor. Bu sadece tüm yuvalar dolu olduğunda geçerli olan bir kısıtlama ve bazı anakartlarda var. Belki sorunun bununla alakalıdır.
hmmm sanrm bu veriyolu genişlği ile alakalı
sanrm bu olablilr ama kendisi otomatikl ayarlamıyor mu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: pacman
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: pacman
o eski amd ıslemcılerı ıle nforce4 mobo larda vardı venıce de ole bı sey soz konusu degıl
Benzer içerikler
- ram cl değeri öğrenme
- i5 mi i7 mi
- unexpected store exception hatası
- gpu 100 kullanıyor
- amd hata 182
- tpm 2.0
- gpu ekran kartı mıdır
- rx 9070
- nvidia rtx
- dlss nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X