Şimdi Ara

Ram: 8 GB (Kullanılabilir Ram Miktarı: 3.95GB)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
4.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2*2 toplam 4 GB olan Ram'i bugun 4*4 8 GB'a yükselttim fakat bilgisayarım > özellikler kısmında "Ram:8 GB(Kullanılabilir Ram Miktarı 3.95GB)" yazıyor.

Windows 8 (64 bit) kullanıcısıyım,

Araştırmalarıma göre biostan Memory Remap'tan düzenleniyormuş fakat Toshiba kullanıcısıyım bios'ta öyle birşey yok.

çalıştır > msconfig > bellek üst sınırını değiştirerekte denedim yine düzelmedi.

Başka önerileriniz varsa memnun olurum

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TwinextE

Merhaba.

2*2 toplam 4 GB olan Ram'i bugun 4*4 8 GB'a yükselttim fakat bilgisayarım > özellikler kısmında "Ram:8 GB(Kullanılabilir Ram Miktarı 3.95GB)" yazıyor.

Windows 8 (64 bit) kullanıcısıyım,

Araştırmalarıma göre biostan Memory Remap'tan düzenleniyormuş fakat Toshiba kullanıcısıyım bios'ta öyle birşey yok.

çalıştır > msconfig > bellek üst sınırını değiştirerekte denedim yine düzelmedi.

Başka önerileriniz varsa memnun olurum

Saygılar.

biostan kaynaklı bir sıkıntı mı bilmiyorum öle olsaydı eğer win7 ide ram in tamamı gözükmezdi ya işlemciyi 32 bit ile çarptığı için max okadara izin veriyor yada format atman gerekiyor bazı bios larda görüyorum işlecinin kaç ile çalışcağını editleye biliyosun seninkinde varmı bilmiyorum ama bi format atmayı dene düzelcekdir

• Notebookunuzun tam modeli nedir? Yıllar önce kullanmakta olduğum Toshiba A100 serisi bir notebookun teknik özelliklerinde desteklediği max ram miktarı için 4GB DDR2-533MHz yazmaktaydı ancak kendim 2 tane 2GB DDR2-800MHz ram takmıştım ve cihaz ramleri 667MHz hızında çalıştırabildi fakat üzerinde 64-bit işletim sistemi kurulu olmasına rağmen 3GB'ını kullanabiliyordu.

Ram: 8 GB (Kullanılabilir Ram Miktarı: 3.95GB)

• @tzeberusx1 Hocam sistem 64bit. İşlemci hızını değiştiremiyorum biostan pek anladığım söylenemez. Biraz daha araştırdıktan sonra son olarak format atacağım.
  • Notebook modeli Toshiba A505 S6035. Teknik özelliklerinde 8GB'a kadar desteklediği yazıyor. 1066 MHz 2 adet 4GB (DDR3) taktım.

Sorunum aynı gönderdiğin resimdeki gibi parantez içinde kullanılabilir ram miktarı 3.95 yazıyor.
  • 2 gün önce başıma geldi 8 gb ram 64 bit ultimate de 4 gb kullanılabılır görünüyodu ve ayrıyetden kaynak izleyicisindede 4 görünüyodu ama genel toplam 8 GB ram yazıyodu.Biosu sıfırladıkdan sonra düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.