Şimdi Ara

Ram ve Anakart tavsiye + darboğaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

8 yıldır kullandığım bilgisayarım artık yavaş yavaş ömrünü doldurmaya başladı. Bu sebeple de güncelleme zamanı geldi diye düşünüyorum. Aslında idare edebilirim ama fiyatlar yerinde durmuyor, ne kadar çabuk alırsam o kadar kâr diye düşünmeye başladım.

Bilgili tecrubeli arkadaşlardan fikirlerinizi, önerilerinizi rica ediyorum.

Oyun amaçlı olacak.

işlemciye karar verdim. Bütçem doğrultusunda en iyi seçimin 5700x olacağını düşünüyorum. götürebildiği kadar götürür beni.

anakart B550 düşünüyorum ama o kadar çok model var ki kafam karıştı çok da farklarını bilmiyorum, anlamıyorumda pek fazla o yüzden hangi marka modeli almalıyım?

Ram de Gskill, Corsair olabilir sanırım.

ancak en büyük soru işareti ekran kartına bütçem yok. çünkü çok pahalı. Elimdeki ekran kartı RX570. Darboğaz konusunda çok sıkıntı yaşar mıyım? 1 sene idare etmem gerekecek gibi duruyor.

11.11 indirimlerinden bir şeyler sıkıştırmak istiyorum. o yüzden yardım rica ediyorum sizlerden.

-bu arada bütçe 3 parça için max 12.000 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarKMooN_Scott -- 11 Kasım 2022; 0:46:5 >

• işlemciyi 5700x alana kadar 5600 alıp eldeki 570i satıp 6600xt falan alın dengeli bir sistem kurmuş olursunuz.

• Hocam aslında 5700x düşünmemdeki sebep şu an kullandığım sistem gibi mümkün olduğunca uzun kullanmak. her zaman bu imkanı yaratamam çünkü. bunlarında borcunu bitirip ekran kartını yenilemek aslında düşüncem o yüzden 1 sene gibi dedim.

anakart ve ram öneriniz var mı?

• https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-b550-p-gen3-am4-ddr4-4133-oc-hdmi-vga-dvi-d-m-2-usb3-2-atx-fiyati,1921766419.html

Ramde 3200 mhz, 3600 mhz ,ne ucuz buldunuz,alın.

E.kartınız RX 570 diye darboğaz olmaz . Darboğaz, RTX 4090 taksaydınız olurdu.Tersine ,yani. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 11 Kasım 2022; 13:1:42 >
  • hee tamam hocam sağol, Darboğaz olayını yanlış anlamışım :)

• bu anakart bu indirimden alınır mı? tavsiye eder misiniz?

www.vatanbilgisayar.com
    MSI X570-A PRO AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4400MHz (O.C.) M.2 USB 3.2 Anakart - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-x570-a-pro-am4-amd-ryzen-ddr4-m-2-usb-3-1-anakart.html
  • X570anakarttan vazgeçtim ama başka birşey sormak istiyorum.

Tray işlemci alınır mı? güveneyim mi sizce?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabi ki alınır. Satan firma güvenilir ise,hiç bi sorun olmaz.

• eyv. hocam sağolasın. 11.11 indirimden aldım.

teşekkür ederim yardımlarınız için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.