Şimdi Ara

Ramlere ve ekrankartı ramlerine soğutucu !!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
0
Favori
8.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Parafesör ha [evlol]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mem_er</i>
    <br />Arkadaşlar şaka bir tarafa, ben gurol ve onunla aynı düşüncede olan arkadaşlar gerçekten teşekkür ediyorum. Eleştirileri benim için motivasyon oluyor. Bundan sonra 22 mm uzunluk, 12 mm yükseklik ve 10 mm genişliğe sahip heat sinkler de yapıcam. Cuma günü onların da resmini verecem. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Kardeş, sen yap, biz alırık. bakır yap, ekran kartının ramleri için yap. Gaç para ise veririk. Yeter ki gavur malından ucuz olsun.

Önce, kötüsünü yapacan, accık para kazanacan ki, baktın ki satılıyo..
    daha iyisini yapacan... sen devam et gardaş, biz alırık. Kolay gelsin.

Bitince Pm falan at ki, haberimiz ossun. Gelirik alırık.
    Karaköylerden bi yerlerden de çift tarafı yapıkanlı termal bant da buluruk.

Ossun da Türkün malı ossun. Dış ticaret açığı büyüdükçe büyüyo..!!. 5 gramlık bakır parçasının işçiliğine şeetirmesinler şimcik..!!

Başarılar, gardaş.[frndsp]

• Infosist teşekkürler, ya imdadıma yetiştin. son yapılan Al heat sinki beğendin sanırım. Üstat biz bu işe para için girmedik, senin mantıkla Türk malı üretmek için girdik. Biz çinlilerden daha iyisini yaparız...... Bilgi var, alet var, insanımız var, yaratma hariç herşeyi yaparız.
  • Infosist en ekran kartı remleri için ençok kullanılan tiplerin bana ölçüsünü verebilirmisin. Teşekkürler
  • iki gün içinde bakırlarında işini bitireyim.
  • http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=DDR-A1C
    adresindeki gibi bi ram soğutucu yapabilirmisiniz? yapısı biraz komplike gibi ama kullanımı daha kolay gibi görünüyor.bide ekran kartı ramlerine acil çözüm bulursanız sevinirim.arada kaçırmış olabilirm ama araştırma yapan ekip hangi üniversiteden?
  • Ekran kartı ramleri için boyut belirtirseniz olabilir. Bakır? Alüminyum?
  • ekran kartı ramlerimi cetvelle ölçtüm.ebatları yaklaşık 1.3x1.3cm . sanırım bütün ati kartlarda aynıdır boyutlar.nvidialar ise aynımı bilemiyorum.bakır olursa makbule geçer.ince kanatçıklı olan heatsink daha işe yarar duruyor.kolay gelsin size.
  • Aynı linkte resim verildi.
  • infosist karaköyden bir yerden çift taraflı termal band buluruz demişsin..satan yokmu cidden şu bantı ?
  • İnce kanatcıklı Al heat sink. 11 adet kantcık. Boyutlar 20 x 9 x 5 mm. Linkten görebilirsiniz. Takozları biraz daha düzenli hale soktuk :)
    http://www.mem.freeservers.com/photo.html
  • İnce kanatcıklı Al heat sink. 11 adet kanatcık. Boyutlar 20 x 9 x 5 mm. Linkten görebilirsiniz. Takozları biraz daha düzenli hale soktuk :)
    http://www.mem.freeservers.com/photo.html
  • Arkadaşlar,http://www.mem.freeservers.com/photo.html linke bugün yeni bir resim ekledim. Baştan üçüncü (klipsli). Bu seti thepcman' e gönderdim. test için. Ayrıca bugün yine Berzahtan a da 10 adet sadece heat sink gönderdim. Sanırım bunlar test için yeterli. Selamlar.
  • Ark.lar, bugün soğutucularla ilk denememi yaptım, termal macun kullanmadan ne olacağını görmek istedim, sonuç hüsran, soğutucuların altları pürüzsüz olmadığı için macunsuz kullanılması İMKANSIZ.
    Öte yandan bu ark.ların başarısız olduğu anlamına gelmiyor, çünkü termal macunsuz hiçbir soğutucu marifetini gösteremez o yüzden asıl kayda alınabilecek testler termal macunla yapılacaktır
  • Biz demistik klipsle olmaz diye bu kadar insan bosa konusmuyor..[evlol]
    Birde as3 surup dene pcman sonuclari bekliyoruz...
  • Beyler ramsinkler işe yarıyo bi göz atın linke
    http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=94411
  • mem_er'in gönderdiği alüminyum soğutucuları bugün aldım.

öncelikle işçilik hakkında bir şeyler söylemeliyim
    kaliteli bir işçilik değil her biri diğerinden farklı (0.3-0.5 mm gibi) lup'la baktım:)
    Ramlere ve ekrankartı ramlerine soğutucu !!!

sonra aslında termal olmayan, markasız, oldukça ince ama güçlü (Metal etiketçilerin kullandıklarından) çift taraflı bantla radeon 8500'ün ramlarına yapıştırdım. Ekran kartına yapıştırınca benim yaptıklarımdan çok daha iyi göründüklerini de itiraf etmeliyim.

test'i ati tool 0.0.19 kullanarak yaptım
    cpu ve ekran kartını default değerler'e aldım

ilk testte soğutucu kullanmadım
    memory 288 mhz de artifact vermeye başladı

ikincide soğutucularla denedim ve memory 299'dan itibaren artifact vermeye başladı

kısacası eğer mem_er yaparım derse 22x10 ebatlarında (bu dikdörtgen ekran kartı ramlarında standart olsa gerek) ve 7-8 mm yükseklikteki soğutuculardan almayı düşünüyorum.

• Berzahtan, yorumun için teşekkür ederim. Heat sinkleri önce 10cm uzunluğunda üretip sonra yaklaşık 9.5-10 mm arasında kestim. Çünkü ramlarin genişliği 9 mm den biraz büyük. 10 mm ebatlarında çok hassas kesmekte mümkün. Ayrıca heat sinklerde kullandığımız alüminyumlar piayasada orjinal heat sinklerde kullanılan 6063 alüminyum. Şayet "heat sink and ram" olarak yabacı sitelerde taratırsanız onlarında alüminyumlarının 6063 olduğunu göreceksiniz. Yanlız bizim alüminyumlar onlar gibi oldukça parlak değil. Nedeni onlar alüminyumu eloksal yapıyorlar. Eloksal demek sülfürik asit içerisinde alüminyumu negatif kutba bağlayarak yüzeyi oksitlemek demektir.Ancak yüzeyde oluşan Alüminyum oksit ısı iletimi açısından zararlı, çünkü Al203 ün ısı iletim katsayısı Alüminyumun yaklaşık 1/8. Bunu aşağıdaki linkte görebilirsiniz.http://www.hukseflux.com/thermal%20conductivity/thermal.htm
    selamlar

• Berzahtan, yükseklik yaklaşık 12 mm olsa problem olur mu. yani 22x10x12 mm.
  • Bunun bakır olanından yapabilir ve kanatçık sayısını daha da arttırabilirseniz sanırım daha etkili olur..Birde şu termal bantlardan kullanılırsa bence gayet işe yarar birşey olabilir... Bence kötü de olsa arkadaşın şevkini kırmamak gerek sonuçta uğraşmış,emek harcamış.. Yoksa dolarları sayıp DC den termaltake alması kolay :) .. Eğer bakırdan yapma imkanınız olursa denemek isterim hatta birkaç arkadaşım için de satın alabilirim eğer işe yarar bir ürünse...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.