Bakırdan da yapabiliriz. Ancak, ağırlık/ısıl iletkenlik göz önünde tutulursa, Alüminyum bakırın iki katı iletkenliğe sahip. Ayrıca alüminyum daha ucuz. selamlar
ekran kartı icin 1.3x1.3cm (kaare) yapsak sunlardan nasil olur?
mem_er peki bu termal bant bulabilceğimiz bir yer biliyormusun? denemek isterim ama iyi sonuç verirmi acaba ? peki bakır olursa maliyet ne kadar artar ? piyasadakiler bakır değilmi genelde ?
Yigitozcan bilmiyorum. Şayet bilen arkaş varsa burada adresini verirse iyi olur. Yoksa çok talep olursa çinde bir arkadaşıma sorayım. Temin edebilirmi acaba. Bakırın fiyatı alüminyuma göre yaklaşık iki kat pahalı. selamlar
Ekran kartına mem_er nickli arkadaşımızın gönderdiği soğutucuları yapıştırdık (AS Ceramique kullandık) bayaa işe yaradı çünkü soğutucusuz ram'lerden 450'de bench alabilmiştik (hatta üzerine çift kasa fanı vardı, şu anda tek) ramsinklerle 565'e kadar çıktık ram'ler hynix'in 5ns ram'leri bu da şans işte
--- Overclocked by ThePcMaN --- oc den Mephisto'nun yazısı
Bilimin olduğu yerde şans olamaz :)
mem_er 12 mm yükseklik olursa sanırım bana gönderdiğin numunelerden yaklaşık iki kat fazla ağırlıkta olacak ki bahsettiğim bant taşıyabilirmi bilmiyorum termal bant bildiğim kadarıyla Türkiye'de yok bir ara forumda 3m'den oldukça pahalıya malolacağını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. linkte 3m'in termal bantları hakkında bilgi var "http://products3.3m.com/catalog/us/en001/manufacturing_industry/ engineered_adhesives/node_GSKTL9DN8Rbe/root_GST1T4S9TCgv/ vroot_WHG0MWH6QPge/gvel_TL6M7BWJ3Bgl/command_AbcPageHandler/ theme_us_adhesivetape_3_0" ama 12 mm'den daha kısa yapılınca fazla uğraştırır diyorsan 12 mm'de olur
Sanırım ThePcMan sonucu burada açıklayacak.
ooo yukarıda var. özürrrr
Mephist sonucu paylaştığınız için teşekkürler.Sanırım sana çok özel bir heat sink yapmalıyım. Alt kısmı Al üstünde en az 30 tane bakır kanatçık :)
Karakartal senin belirttiğin gibi ramlar 13x13mm ve yükseklik 12mm olarak alüminyum heat sinkler yarın hazır olur. Sanırım burada da resmini yarın yayinlarım. selamlar.
Ayrica thermal bantla ilgili bir ışık gözüküyor ama, bakalım ne olcak.
İnfosist özür dilerim. Aslında bunlardan sende istiyordun değil mi. Senin de ekran kartı ramlerin 13x13 mm ebatlarında mı? sanada hazırlattırayım. Yarın bir de ekran kartı ramleri için 13x13 kare 12 mm yüksekliğe sahip soğutucuları bir görsen dostum. selamalar.
Arkadaşlar, bugün ekran kartı remleri için 13x13 mm kare ve 12 mm yükseklikte alüminyum soğutucuları imla ettik. resmini aşağıdaki linkte görebilirsiniz. http://www.mem.freeservers.com/photo.html
ekran kartı cpusu için bakırdan (üzerine fan takılacak) ve ramlerin de üzerine oturtulabilecek birşey yapabilmek mümkün mü? cpu ve ramlerin üzerine oturacak heatsinkler arası da kablolarla iletkenlik sağlanacak.böylece fan ekran kartının tüm heatsinklerindeki ısıyı soğutacak.aradaki esnek iletken kabloları da yukarıya doğru kıvrılacak şekilde olursa standart olarak pek çok kartta aynısından kullanılabilir.
Yaw o çok zahmetli iş, kartın elinde olması lazım, çıkıntı yapan malzemeler oyuk koymak falan koyulması lazım
Bence bu sefer olmuş gibi. Bu 13x13x12mm'lik soğutucuların bakır olanlarına bir de termal bant çaktın mı walla ramlerin hızına ferrari f1 pilotu bile yetişemez. Termal bant olması şart çünkü 2 gün sonra çıkarma işlemi olursa sorun yaratmaması için.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by FARUKBABA</i> <br />Bence bu sefer olmuş gibi. Bu 13x13x12mm'lik soğutucuların bakır olanlarına bir de termal bant çaktın mı walla ramlerin hızına ferrari f1 pilotu bile yetişemez. Termal bant olması şart çünkü 2 gün sonra çıkarma işlemi olursa sorun yaratmaması için. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Ya bu termal bantı nereden buluyoz.Bende thermaltake giant 3 var. Ekran kartı degistireyim diyom ama ramlein uzerindeki sogutuculari yeni karta nasıl yapıstıracam.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mem_er</i> <br />İnfosist özür dilerim. Aslında bunlardan sende istiyordun değil mi. Senin de ekran kartı ramlerin 13x13 mm ebatlarında mı? sanada hazırlattırayım. Yarın bir de ekran kartı ramleri için 13x13 kare 12 mm yüksekliğe sahip soğutucuları bir görsen dostum. selamalar. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
2 tane pm attım. Bi bakıver.[frndsp]
Arkadaşlar, herhangi bir olumsuzluk olamzsa salı günü termal bantlar elimde olacak.