Şimdi bize beleş mi gelicek bu bakırlar. Arkadaşlar duyururuz önemli deyil.
gayet tabiki ücretsiz dağıtacaz ilk yaptığımız partileri
O kadar talebi nasıl karşılayacaksınız?
iyide doslar ben bunu benim corsair lere nasıl takim kendi aleminyum soğutucusuna yazık olmazmı yaa. ama ekran nkartımı yeni değiştirdim fx 5700 için kesin lazım hemen almam lazım bu heatsink ler nezaman gelir?
siz bize zaman tanıdıktan sonra sayı sorun değil arkadaşlar.
Abi ben artvindeyim thermaltakein olanlardan alıyordum bu konuyu gördükten sonra beklemeye koyuldum... Örnek gönderirseniz burada raklamınızı yapabilirim.... Belki çok potansiyel yok buralarda ama yinede isminizin bile yayılması iyi olur bence.... BEKLİYORUZZZZZ
Biz de reklam için elimizden geleni yaparız yaw
madem ücretsiz tanıtım amaçlı göndereceksiniz umarım bizi de görürsünüz:) dc a çok uzun zamandan sonra geldi o bakır soğutucular, ben bekleyemeyip saphire aleminyum takmıştım, gönderirseniz söker sizinkileri takarım, çevremde geniştir, sizinkler iyi sonuç verirse herkese tavsiye ederim
Sizin ciddi oldugunuzu ben anliyorum tavsiyedede bulundum ama bunu dikkate alip almadiginizi anlayamadim ciddiyim bu urunu kullanacak olanlar bga ram sahipleridir... bunun icin ozel bir calisma yapmalisiniz.. Lutfen dinleyin :D bga ram icin yapilan heatinsklerin 4u birlestirilip kuzeyy koprusu 2si birlestirilip guney kioporsu sogutulabilinir... Saygilarimla
pc dosyasını bu soğutucuların reklamları eşliğinde açabiliriz [^]
yaw bu thermaltakinkilerin kanal sayısı çok az ve kalın yapraklı. şöyle zalman veya slk700-900'de olduğu gibi ince ve fazla yapraklı olursa çok sayıda talep gelecektir !!! ama thermaltakeinkiler de olsa ona da razı kalırız (fiyatına göre) üretim yaptığınız şehir ve semt neresi? üniversitede mi bu çalışmayı yapıyorsunuz?
quan o zaman senin örnekleri beklicez. Ayrıca sana teşükkür etmek istiyorum bizim halk hazıra alışmış başkaları yapar biz kullanırız bu sefer yerli malı kullanıcaz demektir.
teşekkürler. bekliyoruz.
arkadaşlar sizlerin bu ilgisi bizi daha da şevklendirdi ama size daha öncede söylediğim gibi bize biraz zaman tanımanız. Örnekler konusuna gelince daha önce belirttiğim linkdeki thermalin heatsinki üzerinde şuan çalışmalarımız devam etmektedir. Ama elimizde bir çok heatsink modeli ve ölçüleri mevcut ve bunları sırf oc için üreteceğiz tek sebebimiz sizlerin ithal mala gidip para vermemeniz ve daha kaliteli malzemeyle yapılmış heatsinklere sahip olmanız.
slm, öncelikle kolay gelsin. üretmeyi dü?ündü?ünüz heatsinkleri merakla bekliyorum. arbiter nickli bir arkada? da bu tür heatsinkler üzerinde çal??t???n? söylemi?ti ama san?r?m daha haz?r de?il. yaprak say?s?n?n fazla olmas? gerekti?ine ben de kat?l?yorum. bir de sormak istedi?im bi?i var; ben bu ramsinkleri özellikle ekran kart?m için dü?ünüyorum ve yap??kan bant yerine mandala benzer bi?i kullan?lsa vidal? yada yayl? olabilir, daha s?k? bir temas sa?lar, turkishoverclockers.com'da da bu konu i?lenmi?ti (?u an bak?mda oldu?u için link veremiyorum) daha etkili olabilir mi? yaprak say?s? ve bu mandal maliyeti art?r?r ama verimi de art?rabilir, maliyet kar??lanabilir olduktan sonra verim daha önemlidir.
E dostum pazartesi dediniz, bzm de sabrımız kalmadı walla [^] İşin gerçeği ben bayaa süredir DC'deki soğutucuların gelmesini bekliyodum ve biran önce ssağlam bi deneme yapmak istiyorum, ekran kartı için voltmod bile arıyorum
Arada thermal bant varsa ve özellikle basit işlenmiş 2-3 kanallı pasif soğutucularda aliminyum tercih ediniz. "Isı pili" yapıcam diyorsanız ayrı tabi.
Kendin yapçılara en basit ve fonksiyonel ram heatsinkinin eski cpu hs'leri veya basitinden gazoz kapağı olduğunu hatırlatır, kolay gelsin derim.
Bende birkaç tane ekran kartı ve kuzey köprüsü soğutucusu vardı. Bunları keserek ramlere ve mosfetlere taktım. Bence en kolay çözüm bu.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PoL--E</i> <br />Arada thermal bant varsa ve özellikle basit işlenmiş 2-3 kanallı pasif soğutucularda aliminyum tercih ediniz. "Isı pili" yapıcam diyorsanız ayrı tabi.
Kendin yapçılara en basit ve fonksiyonel ram heatsinkinin eski cpu hs'leri veya basitinden gazoz kapağı olduğunu hatırlatır, kolay gelsin derim. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Bu "Isı pili" konusunda biraz daha bilgi verebilmen mümkün mü?
Bakırın ısı iletimi mükemmel olmasına rağmen yüzey ağırlık oranı düşüktür. Bu yüzden bakırdan çok ince yapraklı heatsinkler dışında özellikle pasif soğutucularda verim alınamaz. Aradaki termal bant da bakırın aliminyuma göre yüksek olan ısı iletimini azaltan bir faktör olduğundan, basit işlenmiş pasif soğutucularda alimunyum tercih edilir.
Isı pili esprisinden kastım, bakır ramsink ramdeki ısıyı yüksek ağırlığıyla absorbe edip, bahsettiğim basit kalın yapraklı yapıda havaya vermekte "zorlanacağından"; ramin yükte olmadığı durumlarda sıcaklığının düşmesini engelleyebilir ve göreceli olarak daha kötü sonuçlar verebilir. Misal bir oyunda (edit:çıplak ram ile) 30-45 derece arasında değişen ram sıcaklığı, 38-40 derece arasında seyredebilir.
Yazdıklarım teori tadında genellemelerdir, heatsinkin dizaynına göre değişebilir.