Şimdi Ara

rampada hızlanırken tekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hyundai accent arabam hafif rampa çıkarken tekliyor, yine hafif rampalarda bile hızlanma sorunu yaşıyor.

zorlanma anında acaba benzinmi gitmiyor diye düşündüm; bu olay olduğunda debriyaja basıp gaz verdiğimde motorun devri artıyor.

daha önce acaba baskı balatadanmı diye düşünüp baskı balatayı değiştirttim, sorun çözülmedi,

daha sonra enjektör temizliği+yakıt filtresi değişimi yaptırdım sorun bir iki hafta çözüldü sonra tekrar olmaya başladı,

sorun nereden kaynaklanıyor olabilir.

cevaplar için teşekkür ederim.

• ateşleme sistemi; bujiler, buji kabloları olabilir.
  • bendede oluyor. arabam otomatik. acaba gaza tam değil hafif basıyorum korktuğumdan ondan mıdır? bir de aşağıdaki sorunlarımada bakabilir misiniz arkadaşlar:

Arkadaşlar arabayı yeni aldım. Şoförlüğü de yeni öğreniyorum. Bu akşam arabaya bindim. el frenini indirdim. gidiyorum. kırmızı gösterge lambası yanıyor, bir yandan da ötüyor. ben zaten paniğim daha da bir panik oldum neyse eve geldim. açtım nissan kitapçığını baktım ki o el freni/fren hidrolik yağı uyarı lambasıymış. allah dedim yağı eksik. zaten alırken arabayı servise sokmadık (niye sokmadın demeyin lütfen benden kaynaklı değil)

neyse, bir akrabam yakındaydı geldi. arabayı çıkardı. baktık sönmüş o lamba. ama yine de benzinliğe götürdü. hidrolik yağ aldı. içinde vardı ama yine de doldurdu ağzına kadar.

arabayı hava-su pompasının oraya çekmişti. baktım arabanın altı su. dedi arabayı bi yeremi çarptın radyötürümü patlattın? dedim çarpmadım. o su benden bi yoksa oradan mı anlamadım (?)

dönüş yolunda dediki belki sen freni tam indirmedin 1. seviyede kaldıysa ondan ötmüş olabilir dedi. düşündüm haklı olabilir.

şimdi size 3 sorum var.

1. hidrolik yağının max. seviyesinin de üzerinde doldurulması sakıncalı mıdır? sabah bi şırınga ile fazla yağı çekip max. seviyesine indireyim mi?

2. düşük seviyede el freni çekili gelmenin -geldiğim mesafe az- arabaya çok zararı olmuş mudur? koku filan yoktu arabada.

3. arabanın motor soğutma suyu eksik olsa gösterge lambasında bunu gösterir mi?

cevaplarınızda dalga geçmezseniz çok sevinirim. çünkü cidden bu işi öğrenmek istiyorum. ilk arabam. ilk şoförlüğüm. eğer birşey olursa cayarım ve asla da kullanmam bir daha...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.