arkadaşlar merhaba . benim sorunum 2 tür amfi arasında karar verememek. amfiden beklediğim öncelik yüksek ses sonra kalite . Piyasada receiver olarak bulduğum yamaha rx-v457 6.1 amfi var 510 watt güç üretiyor. bide geçenlerde sanırım teknosada gördüğüm Sony DAV-DZ740 diye bir sistem var 1000 watt ses üretiyor.
sizce hangisinden daha yüksek ve kaliteli ses alırım . ve aradaki farkı söylerseniz tercihimi o tür üzerinden devam ettiricem . şimdiden teşekkürler
Ikisi farkli seyler. Biri paket sistem. Digeri icin hoparlor alman gerekecek.birde 1000 watt veren ev sinema sistemi olmaz. Gercek çıkışlarına bakın derim. Ama tavsiyem tabiki yamaha olur. Kıyaslanmaz bile.
Teşekkürler cevap için . evde mecvut 2 tane hoparlörüm var büyük boylarda gerektiği kadar ilave satın alırım . Eğer yamaha gibi bir amfi alırsam onları kullanıcam . tam olarak anlamadığım bişey daha var . sony 1000 watt rms değerinde kaliteli olmasada sonuçta yamaha dan daha yüksek ses vericek değilmi yani yamaha ne kadar kaliteli olsa da 550 watt dan daha fazlasını veremicek . yani ikisini yan yana çalıştırdığımızda sony sistem yamahanın sesini bastıracak .
Siz o paket sistemlerinin verdiği değerleri dikkate almayın. 1000 Watt ciddi bir rakam, o sistemler bu gücü hakkıyla veremez. İnanın Yamaha daha güçlü ses verecektir. Ben 5*65 (toplam 325W) Yamaha receiver kullandım ve sesini yarıdan fazla hiç açamadım. Şişirme rakamlara itibar etmeyip iyi bir receiver ve ona uyumlu hoparlör (veya elinizdeki hoparlörlere uyumlu bir receiver) alın keyfinize bakın.
quote:
Orijinalden alıntı: burakk90gs
arkadaşlar merhaba . benim sorunum 2 tür amfi arasında karar verememek. amfiden beklediğim öncelik yüksek ses sonra kalite . Piyasada receiver olarak bulduğum yamaha rx-v457 6.1 amfi var 510 watt güç üretiyor. bide geçenlerde sanırım teknosada gördüğüm Sony DAV-DZ740 diye bir sistem var 1000 watt ses üretiyor.
sizce hangisinden daha yüksek ve kaliteli ses alırım . ve aradaki farkı söylerseniz tercihimi o tür üzerinden devam ettiricem . şimdiden teşekkürler
arkdaşım nacizene bir fikir sölemek isterim bir o cihaz 1000 watt değil(rms olarak) sony 1992 den bu yana 150 watt üzeri bir cihaz üretmemiştir artı bin watt gibi bir ses gücü için en az 25 30 kiloluk bir trafo gerekir oda o küçücük aletin içine sığmaz .birde madem sesnin için ses kalitesi önemli değil camilerde kullanılan sistemleri kurabilirsin gayet güçlü sesler alırsın ama kalitesi tartışılır. ayrıca makadın ses şiddeti ni sormak ve yüksek şiddetli birşeyler ise watt tan çok desibel oranına bakmalısın cihazların ayrıca bir tavsiyem daha olsun sana madem yüksek sestesin alacağın amfiye birde eq al kulak yanıltması ile daha yüksek ses duyarsın .
457 yi senelerdir kullanırım uygun hoparlörlerle kullandınmı sesisini 4/3 oranında bile acamazsın emin ol