Şimdi Ara

Rehinli Araba Alacağız Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araba ilanlarının verildiği bir sitede bir araç bulduk arabayı alacağımız kişi tanımıyoruz tabiki araba satışında güven önemlidir.Alacağız araç rehinli arkadaş bu yüzden arabayı biraz düşük fiyata veriyor biz bu arkadaşın rehinini kaldırmak için Mercedes Finasmana parasını ödeyeceğiz ancak bunu güvence altına almamız için ne yapmamız gerek borç kapandıkdan 1 gün sonra satış yapabiliyormuşuz bu güveni sağlamak için noter veya başka bir yolla güvence altına alma şansımız varmı adam ben sizi tanımıyorum derse ne olur kendimizi nasıl garanyiye almalıyız ?

Cevaplarınızı bekliyorum ek olarak arabayı alacağımız arkadaş genç birisi olduğundan tereddütmüz var iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TroyaTR -- 19 Temmuz 2013; 17:36:53 >

• fiyatı hesaplı değilse ve aynından rehinsiz varsa bu devirde riske girmeye hiç gerek yok
  • fiyatı çok hesaplı bizimde korkumuz var ancak bir yolu yokmudur ?
  • ödeme yaparken dekonta "xxx plakalı xxx şasi numaralı aracın xxxxx adlı kişiye satışına istinaden" şeklinde bir açıklama girilmesini sağlayın böylece satıcı kurnazlık yapmaya kalksa dahi elinizde belgeniz bulunur
  • aslında yöntem sıkıntısız ama küçücük pürüz bile sizi riske sokuyor. yani paranızı kaptırmadanız bile o hisse kapılmak bile ürkütücü. fırsat varsa başka araca yönelin yok illa o araç derseniz aynı yolu izlemeye devam edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut467

ödeme yaparken dekonta "xxx plakalı xxx şasi numaralı aracın xxxxx adlı kişiye satışına istinaden" şeklinde bir açıklama girilmesini sağlayın böylece satıcı kurnazlık yapmaya kalksa dahi elinizde belgeniz bulunur

bu şekilde kendimizi bi nepzede olsa kanıtlama şansımız olur herhalde birde arkadaş ikna olursa borç kapandıkdan sonra aracı bize vermesini teklif edeceğiz
  • Ben gecen sene bu sekilde aracimi sattim. Sehir disindan aracimi almaya gelen arkadasla konustuktan ve ekspertiz yaptirdiktan sonra , alici arkadas bana guvendi. Daha sonra bankaya gidip benim kredinin kalanini kapatip, paranin geri kalaninida verdi. Sonrasinda noterde olayi anlattik ve karsilikli bir sozlesme imzaladik. 2 gun sonra alici araci ustune aldi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güven çok önemli siz alıcak arkadaşa o güveninizi vermişsiniz sanırım inşallah bizde o güveni sağlarız kazasız belasız alırız inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: TroyaTR

güven çok önemli siz alıcak arkadaşa o güveninizi vermişsiniz sanırım inşallah bizde o güveni sağlarız kazasız belasız alırız inşallah

Parayı yatırmadan önce sözleşme yapın noterde onaylı olarak. En azından başınız ağrımaz.

• Riskli bir iş. Kişinin ne iş yaptığını, mekanını vs görün derim..

Ayrıca rehin kalkınca neden 1 gün geçmesi gerekiyormuş onu anlamadım ben.

Zamanında Ankara'dan gittim, İstanbul'a araç almaya. İyi beğendik, test ettirdik derken, satıcı demesin mi önce rehini kaldıralım?

Haydaa ne rehini? Gelmeden önce niye söylemediniz? E işte ne olacak canım falanda filanda.

Tek güvendiğim nokta asker idi, subay evlerinde kalıyordu, kapıda askere söyledim evinden haber vermişti filan. Başka türlü zor güvenirdim. Önce bankayı kapattık, sonra notere..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Riskli bir iş. Kişinin ne iş yaptığını, mekanını vs görün derim..

Ayrıca rehin kalkınca neden 1 gün geçmesi gerekiyormuş onu anlamadım ben.

Zamanında Ankara'dan gittim, İstanbul'a araç almaya. İyi beğendik, test ettirdik derken, satıcı demesin mi önce rehini kaldıralım?

Haydaa ne rehini? Gelmeden önce niye söylemediniz? E işte ne olacak canım falanda filanda.

Tek güvendiğim nokta asker idi, subay evlerinde kalıyordu, kapıda askere söyledim evinden haber vermişti filan. Başka türlü zor güvenirdim. Önce bankayı kapattık, sonra notere..

yarın nasip olursa mekanlarına gideceğiz bu 1 gün geçme olayıda gıcık bişey arkadaş aracı alırken mercedes finasmandan çekmiş bu para yatırıldığında rehin kalkma süresi 1 günü buluyormuş şahsen arayıp finasmana sorduk banka olsa yatırıp noter işleri halledilir ancak bu 1 gün olayı işi bozuyor bakalım yarın davranışlarınadan belli olucak yardım için teşeşkkürler :)

• Araba rehinli ise sizde karsi taraftan birisini rehin alin. Odemeden sonra ortak bir yerde bulusun ve araba ile adami orada takas edin.

Tabiiki bunlar filmlerde olur.
    1.si satis sozlesmesi. Noter kanali ise satis sozlesmesi yapin. Ucret 45 tl. Bu satis sozlesmesi aracin kalan borcunun tamami kapatildiktan sonra devrini size verecegine dair bir sozlesme. Bu sozlesmede mercedes finansmandan da birisinin bulunmasi ve sozlesme sartlari yerine getirilmediginde odediginiz paranin iadesi sartlari da yazilmali. Ve borcu ogrenip parayi siz kendi hesabinizdan direk mercedes benze kendiniz yatirin. Yani adama parayi verip kapat borcunu kardes yapmayin. Ve mb finansman ile gorusun onlar rehini kaldirir kaldirmaz sizin adiniza rehin koyabiliyorlar ise koysunlar.

2. Yol adamdan senet veya çek alin gene noterden sozlesme yapin. Borcu kendiniz hesabinizdan kapatin. rehin kaldirildiktan sonra satis yapin.

3. Yol. Bm finansman ile gorusun. Borcu devralmaya calisin. Bu adamin borcunu silin beni borclu yapin deyin. Bir nevi refinansman gibi. Arac gene mb finansmana rehinli kalsin. Siz de adama kalan tutari verin.

Ama bu is icin foruma sormak yerine mb finansman ile muhakkak gorusun ve avukattan profesyonel destek alin. En akillicasi bu son soyledigim. Ona gore

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Araba rehinli ise sizde karsi taraftan birisini rehin alin. Odemeden sonra ortak bir yerde bulusun ve araba ile adami orada takas edin.

Tabiiki bunlar filmlerde olur.
    1.si satis sozlesmesi. Noter kanali ise satis sozlesmesi yapin. Ucret 45 tl. Bu satis sozlesmesi aracin kalan borcunun tamami kapatildiktan sonra devrini size verecegine dair bir sozlesme. Bu sozlesmede mercedes finansmandan da birisinin bulunmasi ve sozlesme sartlari yerine getirilmediginde odediginiz paranin iadesi sartlari da yazilmali. Ve borcu ogrenip parayi siz kendi hesabinizdan direk mercedes benze kendiniz yatirin. Yani adama parayi verip kapat borcunu kardes yapmayin. Ve mb finansman ile gorusun onlar rehini kaldirir kaldirmaz sizin adiniza rehin koyabiliyorlar ise koysunlar.

2. Yol adamdan senet veya çek alin gene noterden sozlesme yapin. Borcu kendiniz hesabinizdan kapatin. rehin kaldirildiktan sonra satis yapin.

3. Yol. Bm finansman ile gorusun. Borcu devralmaya calisin. Bu adamin borcunu silin beni borclu yapin deyin. Bir nevi refinansman gibi. Arac gene mb finansmana rehinli kalsin. Siz de adama kalan tutari verin.

Ama bu is icin foruma sormak yerine mb finansman ile muhakkak gorusun ve avukattan profesyonel destek alin. En akillicasi bu son soyledigim. Ona gore

ilginiz ve gösterdiğiniz yol için teşekkürler mb finasla bu konu hakkında yarın gidip konuşacağım ve parayı yatırırken xxx plaka xxx saşe no borcuna istinaden yazıdıracağım ek olarak senet alacağım he bide arabayı alıcağı zaten yarın görüşüldüğünde ne kadar güven vereceği çıkacak en kötü başka bir araça döneceğiz ilginiz için teşekkürler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.