Şimdi Ara

renault 12 toros (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
0
Favori
177.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz lastikere 38psi bastık biraz yumuşadı ama direksiyon dişlisinide gidince gres sürücem.Lastikler 175*80*13 michelin.
  • üstad ne yaptın 38 basınca tabii ki hafifler ama ne kadar sağlıklı,

olması gerekenden fazla basma zaten yol tutuş problemlerii olan bir araç bi de lastiklerden dolayı olmasın...

ben 32psi basıyorum görece olarak hafifliyor ama en çok yağmurlu havaları seviyorum direk hafifliyor...

direksiyonla ilgili bir parçayı burdaki ustalar da yağlıyorlar ama ben bir etkisini göremedim şehir efsanesi olmuş durumda r12 lerin direksiyonlarının yumşaması:)

bu arada dj in dediği gibi günümüz arabalarında olmayan bazı özellikleri taşımaktadır r12 ler mesela bizim 88 yerli yapım tx imizde devir saati var bagaj aydınlatması var...

quote:

Orjinalden alıntı: alfa-x

Biz lastikere 38psi bastık biraz yumuşadı ama direksiyon dişlisinide gidince gres sürücem.Lastikler 175*80*13 michelin.

• Hocam yol tutuş gayet güzel dedim ya bizim lastikler 175 ve inan yol tutuş çok iyi virajlara rahat giriyo.175*65*80 r13 michelin energy yi şiddetle tavsiye ederim.Hem sessiz hem çok dayanıklı hemde iyi tutuş var.
  • Direksiyonun yumusamasi icin 12 lerin orijinal lastik ebadi olan 155/80R 13 kullanmanizi tavsiye ederim, 175 ile arasinda cok bariz direksiyonda rahatlama var.

Bu arada Ankara-Izmir e gittik geldik, bir ay icinde 3000 km yaptik o col sicaklarinda bagaj dolu+4 kisi ne hararet sorunu oldu nede baska birsey, konvoyda ve rampada bile hararet orta cizgi ile kirmizinin ortasini gecmedi, tamamen sorunsuz bir yolculuk yaptik. Bana gore arabanin en buyuk eksikligi motor sesini iceri almasi, ona da yalitim yapmayi dusunuyorum ileride. Ona karsin 8 saat yolculukta yoruldum desem yalan olur.

Bakimli olduktan sonra kesinlikle sorun cikarmiyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan Kılıç

bildiin toros

Abi ya bundan daha iyi bir cevap olamaz. Tebrikler
  •  renault 12 toros

renault 12 toros

bunlarda benden olsun:)
  • bazıları dyor bu araba çok sağlam diyo acaba neden dıyo anlayamıyorum araba resmen hödük ne vitesi doğru düzgün geceer nede düzgün gider bazıları eskı reno12 lerin fotograflarını koymuş çok yenı gözukuyo neden bılıyomusunuz o ararbaların ıç bırı tamirden çımıyoda ondan çok masraf yapıldı kaportanı boya yedı gı bellı sonrada araba sağlam dıye koyuyorlar bırde demişler köyde mercdesten bile üstün ulan o araba mercedes le yarışabilirmi mercedes köydede dağlma ama insanlar her zaman elinde olanlrı överler belkide kedi açısından haklı
  • üstad vitesin düzgün geçmesi ve de düzgün gitmemesi sakın kişisel olmasın!

amcamın 95 torosu vardı vitesi sert, tabiri caizse kanırtarak, geçirirdi ben otururdum arabaya hiç ses gelmezdi yağ gibi geçerdi ve de giderdi keza bizim 88 tx sadece soğuk havalarda zorlanıyor o da şanzuman yağının kıvamından kaynaklanıyor...

neyse bir anı anlatayım da sen ordan kendine pay çıkar... babam bir arkadaşına vermişti arabayı ben de tesadüf camdan gördüm yavaş yavaş yokuşa doğru çıkıyor ama araba gitmek istemiyor... babam peşinden gitti, arabayı yokuşun başında yakaladı... ne oldu tahmin et adam el frenini indirememiş arka tekerleri sürüye sürüye gidiyo... sonre demişki inmeyince ben de inmiyo sandım... e tabi böyle bir insan vitesi de doğru geçiremez geçirse de adam gibi gidemez gitse de zevk almaz ve diğerlerine de zevk vermez diyecek başka birşey bulamıyorum...

saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: gygygybh

bazıları dyor bu araba çok sağlam diyo acaba neden dıyo anlayamıyorum araba resmen hödük ne vitesi doğru düzgün geceer nede düzgün gider bazıları eskı reno12 lerin fotograflarını koymuş çok yenı gözukuyo neden bılıyomusunuz o ararbaların ıç bırı tamirden çımıyoda ondan çok masraf yapıldı kaportanı boya yedı gı bellı sonrada araba sağlam dıye koyuyorlar bırde demişler köyde mercdesten bile üstün ulan o araba mercedes le yarışabilirmi mercedes köydede dağlma ama insanlar her zaman elinde olanlrı överler belkide kedi açısından haklı

• Kim ne derse desin R 12 yi çok seviyorum. 1978 Model bir 12 ile 4 kişi tüfekler, mermiler, çantalar, yiyecek, çay, ocak demlik ava gittigimizi biliyorum...Kurumuş dere yataklarından kavun büyüklügünde taşların üzerinden zıplaya zıplaya o yükle hangi araba gider ? Biz gittik ve geri geldik...Yol yok...At arabalarının geçtigi yollar, taş, kaya....Plakasınıda yazayım 58 AS 129 Şimdi hangi Honda o yola bu yükle gidip dönebilir ? 15 gidiş 15 geliş...30 Km... Renault 12 deyince çok hatıralarım var...Hey gidi yıllar.....

• quote:

bazıları dyor bu araba çok sağlam diyo acaba neden dıyo anlayamıyorum araba resmen hödük ne vitesi doğru düzgün geceer nede düzgün gider bazıları eskı reno12 lerin fotograflarını koymuş çok yenı gözukuyo neden bılıyomusunuz o ararbaların ıç bırı tamirden çımıyoda ondan çok masraf yapıldı kaportanı boya yedı gı bellı sonrada araba sağlam dıye koyuyorlar bırde demişler köyde mercdesten bile üstün ulan o araba mercedes le yarışabilirmi mercedes köydede dağlma ama insanlar her zaman elinde olanlrı överler belkide kedi açısından haklı

ya sen ne diyosun dostum. sen ne biliyosunda konuşuyosun... Bi kere sen hiç renault 12 kullandınmı onu söyle... Renault 12 ilk çıktığı zamanlar milletin hayallerini süslüyodu...Gençler babalarına renault 12 aldırmak için bi sürü yalakalık yapıyodu... Tıpkı şimdi seatları pejoları almak için yaptıkları gibi...

Şimdi dışarı çıksan yollarda 75 80 model renault 12 ler görürsün. Devlet renaultları makam arabası yaptı. Bugün bile jandarmanın polisin vazgeçilmezleridir toroslar...

bugün yollarda 300 000-400 000 deviri aşmış toroslar geziyo. Hangi araba bu kadar deviri gördü...

Ben Trabzonluyum. Torosumla 7 kişi yaylaya çıktık. Buraları dağlık bayırlıktır. O bayırı 7 kişi tam 1.5 saat 1. vites en çok 2. viteste çıktık. Araba ne su kaynattı ne boğuldu nede yolda kaldı... Ben öyle tırmanırken senin o çok mettetdiğin mercedesler yolun sağına çekmiş kaputu açmış ratyatörün soğumasını bekliyolardı...

Şimdi sorarım sana sence torostan daha sağlam Torostan daha dayanıklı hangi araba vardır.

Hadi olduda bozuldu Torosu komple tamir etsen harcayacağın para senin o metettiğin arabaların sadece kaputu açma kapama masrafı kadardır.

Neymiş Renault toros eski arabaymış, hızlı gitmezmiş, sağlamlığı nın nedeni çok az elektronik parçasının oluşuymuş şuymuş buymuş...

Bırakın Allah aşkına.. Hiç olmazsa bu arabanın tutkunlarına biraz saygınız olsun.

Yorumlarınızı daha dikkatli yazın...............................

renault 12 toros

renault 12 toros

renault 12 toros

• mrb arkadaşlar bende de 95 toros var araba kullanmayı ilk onda öğrendim çok anılarım geçti o arabada. onu ancak kullanan bilir hiç bi arabayı kullanırken bu kadar zevk almıyorum çok farklı bir araba. onun için renault 12 ye yapılan hakaretlere hiç aldırış etmeyin. arabayı lise yıllarımda almıştım 8 senedir kullanıyorum. lise yıllarım da o kadar çok eziyet çektirdimki arabaya başka araba olsa şimdi hurdalıktaydı. arabayı tamirciye sadece yağ değişimi ve balatalar için götürdüm onun dışında en ufak bir arızası çıkmadı halada pırıl pırıl duruyor. en son bastığımda düz yolda 160 ı gördüm. daha geçen gün 12 torba çimento attım banamısın demedi. gerçekten harika bir araba. dedim ya onu ancak kullanan bilir...
  • benim dedemde var biliyom gaz tenekesi
    90 dan sonra zıplyan arabayı ne diye med ediyosunuz neden med ediyosunuz anlatayım babamın ilk arabası1987 şahin di o araba toros kadar kötü olmasın kötüydü ama en çok o arabadan sürerken zevk aldığı söyluyordu aynı hesap tamam ucuz araba bakımı ucuz ama aynı fiyatta başka arabalarda var mesala kartal bence dağa dayanıklı
  • quote:

benim dedemde var biliyom gaz tenekesi
    90 dan sonra zıplyan arabayı ne diye med ediyosunuz neden med ediyosunuz anlatayım babamın ilk arabası1987 şahin di o araba toros kadar kötü olmasın kötüydü ama en çok o arabadan sürerken zevk aldığı söyluyordu aynı hesap tamam ucuz araba bakımı ucuz ama aynı fiyatta başka arabalarda var mesala kartal bence dağa dayanıklı

olabilir senin görüşündür saygı duyarım ama yapma gözünü seveyim kardeş kartal la da renault 12 kıyaslanmazki.

sana bi anımı anlatayım. geçen yıl bu zamanlar bahçelerin içinde böyle dere gibi bi yer var çay yolu yani. bayabi su akıyo. orda bahçeden çilek çekiyoruz. ben torosa yükledim çilekleri gidiyorum. aynı yoldan bi tane kartal gidiyo öenümden. giderken kartal stop etti bujilere su kaçmış ben arkada bekledim yol dar yanından geçemem. sonra indiler arabadan biraz uğraşıp yaptılar falan. sonra çalıştı kartal giderken bu sefer arka defransiyel büyük bi taşa takıldı arabanın arka lastikler asılı kaldı havada en sonunda traktörle çekip kurtardılar baya bi beklemiştim suyun içinde torosla. sonra yoluma devam ettim

• afedersiniz ama kimse reno 12 ye bok atmasın. daha hala nicelerinin kahrını çekiyor. vaktiyle bunlar ilk çıktığında aynı model mercedeslerle aynı fiyattan satılırlarmış. babam anlatıyor o zamanlar mercedes ayarında imiş. tabi bizim milletimizdeki aşırı lüks onda var bendede olsun sevdası yüzünden şu an resmen teknoloji çöplüğüne döndü ülkemiz.

bizdede 12 lerden 6 tane geldi geçti elimizden. bi tanesi 82 model beyaz renk gts idi. (modelde hatalı olabilirim çok zaman geçti) iç döşeme torpido rengi açık kahverengiydi. motorda fan vardı ve ön camlar ojinalden elektrikliydi. hiç unutamam gelinim diyodu babam. hala daha pişmandır sattığına
  • quote:

Orjinalden alıntı: toros_042

renault 12 toros

renault 12 toros

bunlarda benden olsun:)

fotoğraf makinesinin tarihi bozuk 2069

• quote:

İsim vermemişsin ama kastettiğin araç benimkiyse şunu söyleyeyim, aracım 76 yılında alındığı ilk haftadan beri garajdadır ve üzerindeki son boya 93te yapıldı, yalnız sokakta yağmur altında kalan Renault 12'lerin de kaportalarının çürümeye karşı diğer pek çok araçtan daha dayanıklı olduğu bilinir, yürüyen aksamı da dayanıklıdır, arıza konusunda ise yukarıda yazdığım gibi aşınan birkaç balata vs. dışında bir sorun yaşamadık...

Elindekini övme konusu ise biraz memnuniyet ile alakalı, bir resim vardı bi peugeot 307nin arkasına adam kocaman afiş asmış "bu araç 3 ayda bilmemkaç kere arıza yaptı" diye... Araç sorunsuz olsa o da över elindekini ama malesef 307nin herkesçe bilinen kronik sorunları var...

• evt bende duymustum 307 nin sorunlu olduğunu
  • Merhabalar arkadaşlar.

Daha önce, uzun yıllar R 12 kullanmış biri olarak, bu otomobillerin "Bazı üstün yönlerine" bende vurgu yapmak isterim.

1)Bu otomobillerin çok dayanıklı kaporta aksamı vardır ve kolay kolay paslanmaz.

2)Mekanik aksamları basit ve sağlam yapıda olduğundan kolay kolay sorun yaşatmaz ve ömrünü tamamlamış parçaları da çok hesaplı bir şekilde temin edilip kolayca onarımı yapılır.Komplike bir aksamı yoktur.

3)İstisnai durumlar dışında (Hortum patlaması-su seviyesinin çok az kalması vb.) hararet yapmaz.

4)Yürüyen aksamı bozuk yol koşulları için biçilmiş kaftandır.Otomobilin içerisinde bozuk yollarda rahatsız edici tangırtı-tungurtu sesleri oluşmaz.

5)Motorları uzun ömürlüdür.Silindir bloğunun gömlekli tip olması motor yenileştirmede çok büyük avantaj sağlar.

6)Her türlü yol ve iklim koşullarında Önden çekiş sisteminin avantajını yaşatır.

7)Far sisteminin aydınlatma gücü ve kapasitesi bir harikadır.

Şu anda R 12'lerin aklıma ilk gelen üstün özellikleri bunlar.Lütfen bu otomobillerin kıymetini bilelim.

• quote:

Merhabalar arkadaşlar.

Daha önce, uzun yıllar R 12 kullanmış biri olarak, bu otomobillerin "Bazı üstün yönlerine" bende vurgu yapmak isterim.

1)Bu otomobillerin çok dayanıklı kaporta aksamı vardır ve kolay kolay paslanmaz.

2)Mekanik aksamları basit ve sağlam yapıda olduğundan kolay kolay sorun yaşatmaz ve ömrünü tamamlamış parçaları da çok hesaplı bir şekilde temin edilip kolayca onarımı yapılır.Komplike bir aksamı yoktur.

3)İstisnai durumlar dışında (Hortum patlaması-su seviyesinin çok az kalması vb.) hararet yapmaz.

4)Yürüyen aksamı bozuk yol koşulları için biçilmiş kaftandır.Otomobilin içerisinde bozuk yollarda rahatsız edici tangırtı-tungurtu sesleri oluşmaz.

5)Motorları uzun ömürlüdür.Silindir bloğunun gömlekli tip olması motor yenileştirmede çok büyük avantaj sağlar.

6)Her türlü yol ve iklim koşullarında Önden çekiş sisteminin avantajını yaşatır.

7)Far sisteminin aydınlatma gücü ve kapasitesi bir harikadır.

Şu anda R 12'lerin aklıma ilk gelen üstün özellikleri bunlar.Lütfen bu otomobillerin kıymetini bilelim.

evet çok doğru. teşekkürler verdiğin bilgiler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toros_042 -- 15 Ağustos 2007; 0:53:30 >

• Bizde 98 Toros SW var. Şehir içinde LPG ile 20Kuruş civarı yakmasa daha iyi olacak. Onun dışında muhteşem bir alettir. Babam dahil kimse kıymetini bilmez.

Kullanımı çok da rahatsız değil. Vites kolunu bile üç parmağımı kullanarak sessiz bir şekilde geriye atabiliyorum. Direksiyon sert olabilir ama ihtiyacım olan tüm manevraları sadece basit sistemde yapabiliyorum. Tavsiye edilen lastikler sertliği büyük ölçüde önlüyor.

Bizimkiler arabayı bana verse soyulan birkaç yerini kendim tamir edeceğim. Aslında bacaklarım fazla uzun olmasaydı daha rahat sürebilirdim.

Arazi taşıtından daha da iyi iş yapar. Birkaç sene oldu. Ramazanda babam kaza yaptı. İnanılmaz ama 302 belediye otobüsünün yanında kocaman bir yarık açıldı. EGO bilirkişisinin ağzı açık kaldı. Bizim sadece bagaj kapağı biraz eğildi.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.