Şimdi Ara

Renault 12 Toros TEKLEME SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
27.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayırlı günler . 97 model 110 bin kmde orj torosum var . Yakıtı olsun gidişi olsun harikaydı . Taki 1 kere bilmeden pis gaz aldım . Araç normal seyrinde giderken boğazına bişey takılmış gibi tekliyor . Kenarı çekiyorum stop ediyor. Şu aralar iyice sık yapmaya başladı. Geç marş da alıyor. Sebebini henüz bulamadım . Konyada sağlam ustaya götürüyorum tam sanayiye giriyorum ara sıra bu sıkıntıyı yapan araba sanayide tık yok . Yakıt arttı. Benzinde de yapıyor. Sıcak soğuk hiç fark etmiyor . Tek yapmadığı yer 100 suratın üstüne çıktığımda. Allah rızası için yardım edin kafayı yemek üzereyim . Yaptığım bakımları anlatıyım
    - Filtreler yağ bakımı motor antifirizi platin meksefe bujiler buji kabloları şamandıra tek ateşleme bobini kaldı sanırım onada güveniyorum neden ? Araç sürekli yapmıyor . Yaptığında gaz yemiyor boşa alıyurum stop ediyor bazen çalışıyor bazen çalışmıyor çalıştığında ise rolantide gaz sürekli kesiyor sanki kesiciye girermiş gibi gaza basıncada ya stop ediyor yada gaz seke seke yiyor yüksek devirde sekmiyor . Bu arada Konyadaki en iyi gaz ayarcısına ayarı yaptırmıştım . Bir kerede motoru wd40 ile temizleyip kaputu açıp iki saat kurumasını bekledim. Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer.hulisi -- 19 Aralık 2016; 12:33:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault 12 Toros Tekleme Sorunu: Kapsamlı Bir Kılavuz

Giriş

Renault 12 Toros, eski ama popüler bir otomobil modelidir. Tekleme problemi, bu araçlarda görülen yaygın sorunlardan biridir. Bu sorun, araçtaki birkaç farklı bileşenin arızalanmasından kaynaklanabilir. Bu kılavuzda, Renault 12 Toros'ta tekleme sorununa neden olabilecek faktörleri, çözümlerini ve kronik sorunları inceleyeceğiz.

Renault 12 Toros Tekleme Sorununun Nedenleri ve Çözümleri

• Karbüratör Hava Ayarı: Karbüratörün hava-yakıt karışım ayarları yanlışsa, bu teklemeye neden olabilir. Karbüratör hava ayarını ayarlayarak sorunu çözebilirsin.
    • Bujiler: Arızalı veya aşınmış bujiler, ateşleme sisteminde arızalara ve teklemelere neden olabilir. Bujileri değiştirerek sorunu giderebilirsin.
    • Ateşleme Bobini: Ateşleme bobini, bujilere ateşleme voltajı sağlamaktan sorumludur. Arızalı bir ateşleme bobini, bujilere yetersiz voltaj sağlanmasına neden olarak teklemelere yol açabilir. Ateşleme bobinini değiştirerek sorunu düzeltebilirsin.
    • Distribütör Kapağı ve Rotor: Distribütör kapağı ve rotor, ateşleme sisteminin önemli parçalarıdır. Arızalı bir distribütör kapağı veya rotor, ateşleme zamanlamasını bozarak teklemelere neden olabilir. Bu parçaları değiştirerek sorunu çözebilirsin.
    • Vakum Kaçakları: Vakum kaçakları, motorun emme manifoldundan vakum sızmasına neden olabilir. Bu, hava-yakıt karışımını bozarak teklemelere yol açabilir. Vakum kaçaklarını tespit edip onararak sorunu giderebilirsin.

Renault 12 Toros Kronik Tekleme Sorunları

Renault 12 Toros'ta bazı kronik tekleme sorunları vardır. Bunlar şunları içerir:

• Karbüratör Buzlanması: Karbüratörün soğuk havalarda buzlanması, hava-yakıt karışımını bozarak teklemelere neden olabilir. Bu sorunu önlemek için karbüratör ısıtıcısını kontrol etmelisin ve gerekirse onarmalısın.
    • EGR Sistemi Arızası: EGR (Egzoz Gazı Rekürkülasyonu) sistemi, egzoz gazlarını emme manifoldundan tekrar motora yönlendirir. Arızalı bir EGR sistemi, hava-yakıt karışımını bozarak teklemelere neden olabilir. EGR sistemini kontrol etmelisin ve gerekirse onarmalısın.
    • Yakıt Pompası Arızası: Arızalı bir yakıt pompası, motora yeterli yakıt sağlayamayabilir. Bu, hava-yakıt karışımının bozulmasına ve teklemelere yol açabilir. Yakıt pompasını kontrol etmelisin ve gerekirse onarmalısın veya değiştirmelisin.

Sonuç

Renault 12 Toros'ta tekleme sorunu, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bu kılavuzdaki çözümleri uygulayarak sorunu teşhis edebilir ve giderebilirsin. Bununla birlikte, sorunun devam etmesi durumunda, aracını güvenilir bir tamirciye götürmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanırım tek yapılmayan karbüratör temizliği kalmış, onu iyi bir yerde söktürüp temizlet ve bir süre benzinle kullan, ayrıca ateşleme bobinine güveniyorum diyorsun ama bence onu da gözden geçirt, çıkma bir tane takıp bir deneyin ne olur ne olmaz.
  • %90 karbüratör temizliği ile çözülüecek.

Karbüratörü şöyle güzel bir işinin ehli usta, temizlese tamir takımı ile bakımlarını yapınca arabanız kendinize gelir.

Sanayiye girmişken, hava filtresi, buji ve buji kabloları da değişirse eskisinden iyi olur. :)

Torosun motoru çok dayanıklıdır kolay kolay sıkıntı arıza çıkarmaz sadece karbüratöre bakım zamanı gelmiş.
  • Hocam doğru söylüyorsun . Lakin bir pislik olsa bunun arıza vereceği süre ve zamanları aynı olmaz mı ? Yada bu sürekli olmaz mı ? Başıma motor soğukken de sıcakkende ilk marştada yavaşkende 70 80 le ikende geliyor . Geleceği gün saat hiç belli olmuyor. Sol şeritten korkar oldum. Bazen 1 hafta yapmaz bazen öğleye kadar uğraştırır Benim kanım aslında bir kronik sorunları var mı korkusu... misal clio ve Meganların aynı bu sorunu yaşıyor olması ve onların çoğunda manyetik kaptör diye birşeyin değişim süresi veya oksitlenmesinin gelmesi hasebiyle yapması. Yoksa taş gibi motor hiç korkmadan yola çıkarım.
    Renault 12 Toros TEKLEME SORUNU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer.hulisi -- 12 Aralık 2016; 13:04:49 >

• Yazdığınız parçaları değiştireli daha 5 bin anca olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer.hulisi -- 12 Aralık 2016; 13:05:43 >
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam eğer kronik bir sorunları yoksa yapılacak iş belli Allah razı olsun . Peki wd40 zarar vermiş olabilir mi karbüratöre yada nasıl pislenir bu melet...

• Distribütöre baktırın isterseniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abilerim bugün uzun yola çıktım araç yüklü iken yapıyor veya boş iken fazla yüklenince yapıyor. 30 km böyle tekleyerek yarım debriyaj ile geldim . Merkeze girerken rampa inişi stop etti vitese takıp çalıştırıyım dedim attım vitese gaza bastım gaz yok Petrole itileyerek geldim acaba gazdamı sorun var diye depoyu fulledim marş almadı bir türlü . PETROLCÜ BEYİNE SICAK SU GİTMİYORDUR BUNLAR HAVA YAPAR DEDİ İTELEYEREK DE ÇALIŞTIRAMAZSIN DEDİ. BÖYLE BİRŞEY OLABİLİR Mİ ? İTELEDİM OLMADI ZORLAYA ZORLAYA ÇALIŞTIRDIM. AYAK YARIDAN FAZLA FAZ PETALINA BASILI YARIM DEBRİYAJ EVE GELDİM GARAJA ATTIM. NE DİYORSUNUZ BU DURUMA ? ARAÇ MİSAL 8 DEVİRLİ DİYELİM 4 BİN DEVİRİN ALTINDA HİÇ GAZ YEMİYOR BAĞIRTA BAĞIRTA SÜRÜYORUM VİTESİ DÜŞÜK TUTUP BAĞIRTMADAN GİDEMİYORUM AŞIRI ŞEKİLDE TEPİYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omer.hulisi

Abilerim bugün uzun yola çıktım araç yüklü iken yapıyor veya boş iken fazla yüklenince yapıyor. 30 km böyle tekleyerek yarım debriyaj ile geldim . Merkeze girerken rampa inişi stop etti vitese takıp çalıştırıyım dedim attım vitese gaza bastım gaz yok Petrole itileyerek geldim acaba gazdamı sorun var diye depoyu fulledim marş almadı bir türlü . PETROLCÜ BEYİNE SICAK SU GİTMİYORDUR BUNLAR HAVA YAPAR DEDİ İTELEYEREK DE ÇALIŞTIRAMAZSIN DEDİ. BÖYLE BİRŞEY OLABİLİR Mİ ? İTELEDİM OLMADI ZORLAYA ZORLAYA ÇALIŞTIRDIM. AYAK YARIDAN FAZLA FAZ PETALINA BASILI YARIM DEBRİYAJ EVE GELDİM GARAJA ATTIM. NE DİYORSUNUZ BU DURUMA ? ARAÇ MİSAL 8 DEVİRLİ DİYELİM 4 BİN DEVİRİN ALTINDA HİÇ GAZ YEMİYOR BAĞIRTA BAĞIRTA SÜRÜYORUM VİTESİ DÜŞÜK TUTUP BAĞIRTMADAN GİDEMİYORUM AŞIRI ŞEKİLDE TEPİYOR

Bak arkadaşım, Toros çok basit yapılı bir araçtır. Araçta tekleme yapması için elektrik sistemin de Bujiler, buji kablosu, Konjektör ve distribütörün kontrol edilmesi gerekir bunların hepsini 0 değiştirsen bile para tutmaz, 2. olarak sorun bulunamazsa karbüratör, ve LPG mikserinin kontrol edilmesi gerekir. Eğer bu Tekleme işini soğuk havalar da yapmaya başlamışsa ve elektrik sisteminde bir arıza yoksa en çok sorun çıkartan parça LPG mikseridir, bunları herhangi bir sanayi de, herhangi bir ustaya kontrol ettirebilirsin.

• Yedek su deposunu koklayın gaz kokuyor mu birde regülatör karlama yapıyor mu karlama yapıyorsa ya sistemde hava vardır yada regülatörün içinde ki diyafram delinmiştir.
  • bende de 1.4 motorlu reno 19 var.
    karbüratörlü aynı motor toros ile.

büyük ihtimalle lpg beynindedir sorun.
    lpg beyninde tıkanma var büyük ihtimal.
    alınan gazlardan dolayı içinde zift gibi bir tortu birikim kalmıştır.
    bir sefer kötü yerden gaz almakla olmaz o iş. yılların birikimi vardır.
    zaten bütün lpg firmaları aynı yerden gaz alıyor fark sadece katkılarda..

beyinin değişmesi lazım gibi.
    söküp temizletmek çözüm değil. beyin bozuluyor. ayar tutmuyor. atiker beyin 100 tl gibi bir fiyat zaten.
    büyük ihtimal sorunun çözülecektir.

tamam da benzinde de yapıyor o ne olacak diyorsunuzdur eminim.
    karbüratör lpg ile uzun yıllar çalışınca kurum dolayısı ile düzgün çalışmıyor.
    lpg de sorun olmuyor genel olarak. ancak benzinde sorun ortaya çıkıyor.
    temizlik ile sorun çözülebilir. ancak karbüratörün lpg ısısı nedeniyle erime - yamulma sebebi ile benzinde bile düzgün çalışmama durumu var. lpg ile kullanılacaksa değişime gerek yok.
    motor içindeki hortumları kontrol ettirin. araç motorunda dışarıdan bakıldığında başka birşey yok zaten.

kolay gelsin.

• Abilerim yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim sorunu sağlam bir ustaya giderek 125 tl ye hallettim. Çözümü ise şu ; Bobin eskimiş ve elektrik akımını yanlış vererek disbiritörün kafasını yarmış ve contasınıda kopartmış.. disbirötür bobin ve platin bunlar değişti. sorun düzeldi hatta usta kaliteli bobin aldırdı sabah tek marşta almaya başladı eskisinden de iyi oldu yani. buji ve kablolarıda değiştir dedi gerek duymadım çünkü daha 5 bin km önce değişti ... Çok şükür bitti herkese tekrar teşekkürler... 1 depo kullandım harika tek sıkıntı usta gaz ayarını oynamıştı :) bi vites arasını bozmuş . Viteste giderken ayağımı gazdan çekiyim hemen tekleme yapıyor. Konya da en iyi gaz ayarcısını tanıyorum .. biraz dursun sorunun tamamen ortadan kalktığını anlayım ona yaptıracağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer.hulisi -- 21 Ocak 2017; 12:11:52 >
  • Platin buji meksepe ayarlarına baktır abi bizdede aynı sorun vardı yaptırdık oldu. Özellikle biraz yüklüyken 80 i göremiyorduk

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.