selamlar arkadaşlar .2020 model 0.9 tce joy aracım var.araç şubat 2020 çıkışlı ve 9000 kmde.aracı soğukken ilk çalıştırdığımda motor çok sesli çalışıyor ve motordan takır takır ses geliyor.1-2 km gidip araç ısınınca ses kesiliyor. ayrıca araç rölantide dururken devri 1250 civarına getirince alttan takır tukur ses geliyor.1250 deviri geçince yada düşünce ses gidiyor.deviri 1250 ye sabitleyince sürekli yapıyor.sesin egsoz sacından geldiği söylendi ve işlem yapıldı dendi.ses kesildi ama 3 sonra ses tekrar gelmeye başladı.bu sorunlar için yorumlarınız nelerdir? |
Renault Clio 0.9 tce soğuk motor sesi
-
-
Yağ kalın soğukta fincanlar dan ses geliyordur. Yağ incelince düzeliyor demekki. Triger zinciri varsa oda ekleniyor olabilir hepsi beraber orkestra.
Aracı çalıştırdığında 5 dk hareket etme. Motor biraz ısınsın .
Yağıda bulunduğun şehrin iklimine göre al. -
5dk mı? 😳
Her çalıştırışta 5dk beklenir mi?
Ben rölanti normale düşünce yürüyorum yavaş yavaş. 10sn filan sürüyor.
Hata mı yapıyorum Acep?
-
motor ses yapmıyor. hava filtre kutusunun hava alış borusu sallanıp ses yapıyor bunlarda kronik. fabrikasyon yağıda gayet ince bir yağ 0w30 a3/b4 yağ ile geliyor.
-
Ayni aractan var ayni ay çıkışlı 6 bin km.de.
Hic oyle bi ses gelmedi. Normal bi durum degil servise gidin. -
Motor yüzde 90 ilk çalıştırmada aşınır.
-
35binde linea 1.6mj aldım. Motora anahtar değmeden 135bin de sattım. Motoru hiç boşta çalıştırmadım. Marşa basıp fazla gaz vermeden yürüdüm.
Ekspertize girdiğinde 105bg motor 101bg çıktı. Motor sorunsuz dendi.
-
Dinamometre sağlıklı ölçüm veremez.
Motor kompresyon testi bujilerden yapılır. Sağlıklı sonucuda o test verir.
Dinamometre motor modifiye sinde HP gücü ölçümü için yapılan bir testtir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Alisilin07
Ayni aractan var ayni ay çıkışlı 6 bin km.de.
Hic oyle bi ses gelmedi. Normal bi durum degil servise gidin.adanadayım.servisler normal bişey yok diye ilgilenmiyorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X