Şimdi Ara

Renault Clio 3 1.Dci Bakım Parçaları Hangi Marka Alınmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yaklaşık 2 ay önce 2012 model 1.5 Dci Clio 3 sahibi oldum.Daha önce çeşitli araçlar kullandım ama kendim ait satın aldığım ilk olduğu ve sanayi tecrübem olmadığı için aracı aldığım gibi ilk bakım için bir tanıdığımın Japon araçlarına baktığı servisine götürdüm klasik yağ filtre bakımını yaptırdım.Kullanılan parçalar bana göre oldukça kalitesiz markasını bilmediğim parçalardı.Her 10.000 km olduğunda bakımı yaptır dendi bende bir sonraki bakım için parçaları kendim alıp yaptırmanın daha mantıklı olduğunu düşündüm.Çevremde tanıdık usta olmadığı için marka konusunda çok kararsız kaldım.Parçaları baktığım iki site var bir tanesi aloparca.com bir diğeride akbayrenault.com.Aloparca'da aracıma uygun mann marka yağ,hava,polen,yakıt filtrelerini sepete attım özellikle mann tarafında fp kodlu polen filtresini çok övüyorlar onu ekledim.Akbay tarafında ise mais marka orjinal seti ekledim.Mann tarafı daha uygun kalıyor kimileri mann en kalitelisi diyor kimileri mais al diyor sizin tavsiyeniz hangisi olur.Birde Renault kullanan çok vardır forumda İstanbul tarafında önerebileceğiniz bir servis varmı ?

• mann'ın websitesine girip aracınızın marka modelini yazıp tam uyumlu filtreleri öğrenebilirsiniz. sonrasında filtre marketim ya da onlineyedekparca vb. sitelerde parça kodunu aratarak siparişini verin derim. yağ için de castrol/total/motul vb. yağ firmalarının websitesine girip aracınızın marka model motorunu girip uyumlu yağı seçebilirsiniz.

• facepunchS F kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam ben açıkcası yağ konusunda Renault elf önerdiği için onu düşünüyorum.Mann sitesinden kodları buldum iki farklı markadada sepetim hazır ama mann markamı renault mais orjinal ürünlerimi tercih etsem kararsız kaldım.Mann daha mantıklı geliyor.

• clio 4 aracımı periyodik bakım için özel servise götürdüm .Gitmeden önce filtremarketimden filtreleri ve yağı temin ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carfreak7 -- 7 Nisan 2025; 21:49:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carfreak7 C kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam hangi marka tercih ettiniz peki ?

• Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt

Siz de sağolun hocam, hava filtresini mann, polen filtresi filtron,yağ filtresi olarak mann kalmadığı için parçacıdan purflux olarak, motor yağını ise liqui moly molygen aldım. Parçaları online alırken whatsapp destek hattından stok durumunu mutlaka sorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carfreak7 C kullanıcısına yanıt

Whatsappdan yazdım şimdi hocam tüm filtreleri mann marka alıcam.Balatayı mais tercih edicem ötme sorunu olmasın diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

mann öneririm hocam mais'te bazen sahte denk gelebiliyor.

yağ olarak elf doğru seçim benim de aracım renault ben de elf tercih ediyorum.

dpf varsa 5w30 elf full tech fe

dpf yoksa 5w40 elf sxr

dpf olup olmadığını kaputu kaldırıp bakabilirsiniz dpf varsa egzoz simgesi olur panelde

Hocam yorumlarınız için sağolun mann marka aldım tüm filtreleri.Yağ konusunda bir sürü farklı yorum var.Benim aracım 2012 1.5 dci euro 5 motor diye geçiyor.Bende kaputta değil ama aracın kapısında yazıyor şimdi görsel eklerim.Kimileri dpf varsa 5w40 kullan demiş kimileri 5w30 demiş o konuda kararsız kaldım.

Renault Clio 3 1.Dci Bakım Parçaları Hangi Marka Alınmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atatürk_1881 -- 2 Nisan 2025; 16:21:42 >

aracınızda partikül filtresi var. kitapçık partikül filtresi varsa 5w30 rn0720 onaylı yağ kullanın diyor. aynı şekilde total'in yağ seçici sitesine girerseniz de elf full tech 5w30 önerecektir. sizin yağınız elf 5w30 fulltech fe

Çok sağolun hocam asıl merak ettiğim ilk bakımda hangi yağı kullandılar benim araca acaba o yüzden erkenden kaliteli parçalarla bakım yaptırıcam.Dediğiniz yağı bugün sipariş edicem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.