Şimdi Ara

Renault Elektriklide Damping Yaptı: 46.350 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Türkiye’nin seri üretim yerli elektriklisi Renault Fluence Z.E. için 2012, bir emekleme yılıydı. ODD raporlarına göre 85 kW ve altı gücünde tam 184 elektrikli araç satılmış.
    Fluence da 64.900 TL'lik başlangıç fiyatıyla satışa çıkmıştı. İlk etapta pek talep görmediği ve bayiler, test araçları ve kamu kuruluşlarınca az da olsa tercih edildiği gelen bilgiler arasındaydı. Renault 2013'te elektrikli stratejisini değiştirmiş olacak ki elektrikli Fluence'ın fiyatını yaklaşık 20.000 TL düşürmüş ve 46.350 TL'ye inmiş fiyat. Aylık 83 Euro'luk sabit fiyatta indirim yok. Yani Türkiye'de üretilen ve geçtiğimiz hafta Rus gazetecilere tanıtılan makyajlı Fluence'ın 48.750 TL'lik başlangıç fiyatından ucuz. Demek ki Fransız marka elektrikliyi artık tam anlamıyla genele yaymaya çalışıyor ve altyapı çalışmaları tamamlandı. Yollarda sessiz ve egzoz salımsız otomobiller görmeye şimdiden alışın.

http://www.otohaber.com.tr/Yazarlar/volkan_demirkusak/2013/02/18/renault-elektriklide-damping-yapti

• Bence fiyat gayet güzel.. Tek sorun menzil... Şu aküleri biraz daha geliştirseler de artık benzin mazot derdinden kurtulsak..

Renault Elektriklide Damping Yaptı: 46.350 TL
  • Gerçekten güzel bir gelişme ama elektrik istasyonlarının artması şart
  • Bu elektrikli arabaları hiç sevmiyorum arkadaş ya. Dip gaz yapınca egsoz sesi gelecek. Bu ne elektrikli vızzzzz diye ses çıkartıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatandaşlar tarafından yine fazla talep görmez. Şarj olayı sıkıntılı. Çoğu kişide otopark yok, arabasını koyup şarj etsin..Sokağa park ediyorlar mecburen..şirketler için ideal
  • Aylık ödenen sabit fiyatın detayı nedir?
  • gecen çıkan haberlerde 76 kilometre mi diyordu menzilini? çoğu insan 1 günde o kadar yol yapıyor. her gün nasıl nerede olacak bunun dolumu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Donanım tablosonu bulamadım.. Expression donanımı Renault'nun eski ürün gamlarında sunduğu orta donanımın adıydı. Yine aynı referansla düşünürsek, standart bir C segmenti donanımına sahiptir diye düşünüyorum. Yalnız düz vites mi yoksa otomatik mi bilemiyorum bu baya önemli bir konu. Fluence'in dizel modelleri 2013 için özellikle oldukça pahalı. Bu nedenle 83 euro aylık kira bedelini düşünürsek ortalama ayda 200 TL benzin parası yapıyor bu, kafadan yatırıyoruz. Yine elektriğe şehiriçi kullanım için varsayıp, 50 TL şarj ücreti diye koysak 250 TL yapar. Son tahlilde alınabilir diye düşünüyorum. Matematik yapmak için elde çok veri yok ama bana kalırsa dizel bir araçla aynı bedele denk geliyor gibi geldi.
  • 83€ 10000km veya yıllık kira diye yazıyor sitede, tam olaraknaylık masrafı ne acaba bu arabanın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şarj etmekten kafayı yer insan
  • 40.000 tl ye versede almam.
    Önce batarya kirasını kaldırsınlar. sonra Opel Amperada olduğu gibi 8 yıl batarya garantisi verip+jeneratör eklesinler. Renault bunları yaparsa ve fiyatıda aynı kalırsa almayı düşünürüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Performance. -- 18 Şubat 2013; 12:42:15 >
  • Aylık 200 lira sabit gideri olmasa tercih edilebilir. İnsanlar doğal olarak bir depo benzin alırım o paraya, menzil ve şarj etme derdim de olmaz diye bakıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roque_Jn

Donanım tablosonu bulamadım.. Expression donanımı Renault'nun eski ürün gamlarında sunduğu orta donanımın adıydı. Yine aynı referansla düşünürsek, standart bir C segmenti donanımına sahiptir diye düşünüyorum. Yalnız düz vites mi yoksa otomatik mi bilemiyorum bu baya önemli bir konu. Fluence'in dizel modelleri 2013 için özellikle oldukça pahalı. Bu nedenle 83 euro aylık kira bedelini düşünürsek ortalama ayda 200 TL benzin parası yapıyor bu, kafadan yatırıyoruz. Yine elektriğe şehiriçi kullanım için varsayıp, 50 TL şarj ücreti diye koysak 250 TL yapar. Son tahlilde alınabilir diye düşünüyorum. Matematik yapmak için elde çok veri yok ama bana kalırsa dizel bir araçla aynı bedele denk geliyor gibi geldi.

Elektriklilerin hepsi otomatik vites diye biliyorum.

Hatta vites diye bir kavramın olmadığını biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dark_elf

konu açmadan önce forumda arama yapınız.....

http://forum.donanimhaber.com/m_71556198/mpage_1/f_/key_elektrik//tm.htm#
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.