Şimdi Ara

Renault'nun yeni otomobilleri 180 km/s hızı geçemeyecek (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
6.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence hiz limileri artmali 70 nedir yaa.. gözüm surekli hiz göstergesinde arac sürüyorum

• Çok doğru bir atılım, umarım öncü olur ve tüm markalar izler. Zaten o hızlarda en fazla 10 sn durabilirsin, tehlikeden başka birşey değil. Üstelik yanında kendinden başka can taşıyorsan... Yüksek hızlarda 2 sn dikkatsizliğe bakar kazalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • renault alan 180i geçmesin.arabanın çapı belli.megane bile 140ta yan rüzgar yiyince dans etmeye başlıyor.bmw 320i alan da 235kmh'deki limitörü iptal ettiriyor.araba var araba var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 26 Nisan 2021; 23:3:11 >
  • stylerbb kullanıcısına yanıt

izle kalıyor mu kalmıyor mu?...

• Birisi gelmiş hastam var yetistiremezsem ölürse nolcak demiş.

Diğeri gelmiş sollama yapamayip kafa kafaya çarparsam demiş.

Sorsan 180 i görmemişlerdir hayatlarında. Bu kafadakilerin araçları, 120 yi geçmemeli arkadaş. Bu tiplere mantıklı cevap yazmak bile haram.

• En güzeli yollara adapte edilmiş hız sistemi. Bak bakalım maganda kalıyor mu piyasada
  • Normalde geçiyor muydu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

Ben de lastiğini bulamazsın dedim zaten ?

• Chromer kullanıcısına yanıt

6 ileri 160 km/sa sanziman ile araba çok bağırır ve ömrü kısalır hatta yakıt tüketimi de artar belki

6 ileri 160 sınır koysalar bile muhtemelen sanziman 200 e kadar oranlı olur

Belki de 5 ileri 160 koyarlar.

Bana mantıksız geliyor hız sınırı koymak bu yüzden

• 180 çok bile tüm markalar ortak kararla 150 sınırı yapmalı. Spor arabalar hariç tabikide

• mercedes var en fazla 204km/hız yaptım o da bir kez.

onun dışında nadire 185 km hızlara çıkmışımdır genelde 160ı pek geçmem.

• Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun hocam Allah kurtarsın bu devirde okuduğunu anlamamak, kendini ifade edememek cidden zor. Eski manitanın neden eski olduğunu anlaşılıyor, dayanamadı demek ki zavallı. Ego mastürbasyonu da sıkıntı tabii ama seni suçlamıyorum milli spor gibi bir şey oldu ülkemizde. Neyse ben acemi acemi yoluma gideyim profesyonel rallici kardeş.

• yerinde karar

• 180 hız sınırı olacaksa tek tip motor üret geç mantıksız 2.0 4.0 bu müşteriye bırakılmalı sen orda koyarsın hız limitleyicini kapatma tuşuda koyarsın aracın sahibi değilmiyim pistte deneme yapıcam belki kime ne.. hız sınırlaması saçma.. bu sınırlama devamı zaten sektörü bitirir alabildiğimizden değilde 180 yapacak 4.0 motor alacağıma 1.0 alırım ne gerek var ki o halde yüksek motora.. ben o aracın paspasına bile para verdiysem son limitine kadarda isterim kullanıp kullanmamak benim özelimdir kimseyi ilgilendirmez başkasına zararım yoksa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

50+40 olmaz. Her iki tarafta kendi hızı neyse o hızda çarpmış gibi olur. 50 için 50, 40 için 40. İster duvara, ister karşıdan gelen araca çarp. İki durumda da hızın 50 den aniden 0 a iniyor.

Dorğrudur hocam..Nette şöyle bir bilgi buldum altta vericem de benim asıl anlatmak istediğim de buydu zaten..Trafik kazaları aynı ağırlıkta ve hızda ki araçlarda olmuyor ağırlık ve hız çok önemli...

İlgili yazı;

10 metre hızındaki 10.000 kiloluk kamyon ve 20 metre hızındaki 2000 kiloluk araba çarpışıyor. Hangisi daha çok hasar görür ve neden?

Tabi ki bu soruya herkes araba daha çok hasar görür diyerek yanıt verecektir. Ama neden? Bunun arkasında şöyle bir fizik var:

Kazadan önceki momentumları hesaplayalım:

Kamyon: 10.000*10=100.000

Araba   : 2000*-20=-40.000

Momentum= 100.000-40.000=60.000

Kazadan sonra iki aracın kütlelerinin birleştiğini ve toplam 12.000 kg olduğunu varsayıyoruz. Momentumun Korunumu Kanunu gereği momentum aynı kalmalı. Yani 60.000. Şimdi araçların kazadan sonraki hızını bulalım.

60.000=12.000*v

v=60.000/12.000

v=5

Kısaca iki araç çarpıştıktan sonra 5 metre saniye hızla kamyonun gittiği yöne doğru yola doğru devam eder. Buna bakarak görürüz ki kamyon 10 metre hızdan 5 metreye, otomobilse 20 metre hızdan -5 metre hıza düşüyor. Yani kamyona göre çok daha fazla ivme yaşıyor. f=m*a yani kuvvet=kütle*ivme olduğuna göre ivme ne kadar yüksekse kuvvet ve ona bağlı olarak da hasar çok daha fazla olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerbera -- 3 Mayıs 2021; 3:9:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Efsanelerölmezunutmayın

Birisi gelmiş hastam var yetistiremezsem ölürse nolcak demiş.

Diğeri gelmiş sollama yapamayip kafa kafaya çarparsam demiş.

Sorsan 180 i görmemişlerdir hayatlarında. Bu kafadakilerin araçları, 120 yi geçmemeli arkadaş. Bu tiplere mantıklı cevap yazmak bile haram.

Güzel cevap...Doğru söz..

• Onu da aşmanın yolunu bulurlar yazılımla

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.