Şimdi Ara

Renault symbol 2011 fan sorunu acill

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam affola . bin km öncesinden triger kayışı devirdayım pompası vs herşey değiştirdim. Şu an tatildeyim aracım fan açmadığını fark ettim hararet en sona dayandı nerdeyse . Fakat farkkettim ki klima çalışınca fan da çalışıyor klima kapalıyken fan çalışmıyor . Resim yüklüyorum şu an marmaristeyim sorun ne olabilir yabancı yerdeyim ve 2 gün sonra 1200 km yol yapıp mersine döneceğim. Acil tavsiye
     Renault symbol 2011 fan sorunu acill

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Muhtemelen soğutma sisteminde hava olduğundan fan açmıyor olabilir. Aracı bu şekilde kullanmayın motordan az çok anlayan bir usta sorunu rahatlıkla çözer.

• İşin enterasan tarafı kaputu açıyorum bakıyorum normal bir şekilde fan çalışmıyor klimayı çalıştırıyorum fan çalışmaya başlıyor hararet düşmeye başlıyor haliyle . Hava olsa klima çalışırken neden çalışıyo ? Klima kapalıyken fan çalışmıyor

• Hararet neredeyse son'a dayanmış insallah conta yanmamıştır. Fan müsuru bozulmus olabilir yada devirdaim degistiyse sistem hava yapmis olabilir klimayi calistirinca fan zaten direk devreye giriyor o kafanı karıştırmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devirdaim havasini alabilirsiniz eliniz yatkinsa. Borularda civatalar vs olur onlari biraz gevsetip biraz sivi akitin rolantide. Bu şekilde hem.pompanim basincini da olcersiniz hafif gevsetmeyle fiskirmasilazim direk. Musur bozuk olabilir. Kisa devre olabilir. Yakinlarda sanayide bi motorcuya gidin kontroledip sorunu bulur cok elhamli bi işdeğil.

• Benim aracım c4 te klimayı acarsam fan calısıyor. Fakat klimayı acmazsam fanın calıstıgına sahit olmadım. Araba klima kapalı oldugunda hararetle ilgili bir uyarı da vermedi bu zamana kadar.

Baska bir sıkıntı olabilir mi acaba.

• Klima çalışınca fan zaten otomatik olarak devreye girer. Yani aracın fan açacak seviyeye gelip gelmemesi fark etmez. Tavsiyem aracınız hararet göstergesindeki ilk kalın çizgiyi geçmesin. Rahat bir trafikte dikkatli kullanımla geçmeyecektir zaten. Geçerse de aracı çalışır vaziyette kliması açık bırakın düşünce devam edersiniz. Fan müşiri arızalı olabilir. Geçmiş olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki fan ın sigortası atmış olabilir mi ? Aklıma ilk bu geldi.

• ozan0 kullanıcısına yanıt
    sendemi bu sıcakta camları açıp klimayı açmayan çok yakacak grubundan mısın işin özeti gidip bi ustaya göstereceksin düdüklenmekten korkmayacaksın klasik reno tipinden arınman lazım ki bu gibi olaylar başına gelmesin ucuz ustalık ucuz iş yarın daha pahalıya mal olur böle
  • Klima açık gezin tamirci bulana kadar fan müşürü bozulmuştur bence.

• mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Tam aksine sürekli klima açık dolaşıyorum çok rampa olmadığı sürece klima sürekli açıl .bgn akşam üzeri klima açmadım trafik vardı biraz o yüzden fark ettim bu sıcaklarda klimasız trafik hiç çekilmiyor !

• ozan0 kullanıcısına yanıt
    valla hocam yabancı memleket biraz kendinizi düdükletceksiniz yoksa yolda kalırsanız motor hararet filan baya bi büyük sıkıntı olur plakayı yabancı gördülermi ustalık 2 kat malesef :S
  • Muhtemelen fan in rolesinde bi problem var elektriksel oldugunu dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan0

İşin enterasan tarafı kaputu açıyorum bakıyorum normal bir şekilde fan çalışmıyor klimayı çalıştırıyorum fan çalışmaya başlıyor hararet düşmeye başlıyor haliyle . Hava olsa klima çalışırken neden çalışıyo ? Klima kapalıyken fan çalışmıyor

Klima peteği ve aracın radyatörü sırt sırta olduğundan, klima çalıştığında fan devreye girer.

Yalnız fan devreye girdiğinde hararetin düştüğünü belirmişsiniz. Yani soğutma suyu devir daim yaptığına göre sistemde hava olma ihtimali zayıflıyor. Fan müşürü arızalı veya kablolarınında temassızlık olabilir.

• Cevaplarınız için teşekkür ederim fan müşürü değişti hava alındı antifiriz konuldu toplamda işçilikle 150 tl aldılar . Konu kapatılabilir .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.