Şimdi Ara

Renault'un 1.2 atmosferik motoru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternetten yorumlarına bakıyorum çoğu kişi araba gitmiyor diyor. 1.2 motorlu bir Symbol en azından Broadway kadar performans gösterir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault'nun 1.2 Atmosferik Motoru: Güçlendirme ve Özellikler

Renault'nun 1.2 litrelik atmosferik motoru, Clio, Sandero ve Logan gibi popüler modellerde yaygın olarak kullanılan güvenilir ve verimli bir güç ünitesidir.

Güç ve Performans

1.2 atmosferik motor, 75 beygir güç ve 107 Nm tork üreterek yeterli güç ve performans sunar. Doğrusal güç dağıtımı ve iyi gaz tepkisi, günlük sürüş koşulları için uygun bir sürüş deneyimi sağlar.

Yakıt Verimliliği

Bu motor, düşük yakıt tüketimiyle bilinir. Gelişmiş yakıt enjeksiyon sistemi ve değişken valf zamanlaması, optimum yakıt verimliliği sağlar. Şehir içi kullanımda ortalama 6,5 litre/100 km, otoyolda ise 4,5 litre/100 km yakıt tüketimi değerlerine ulaşabilirsiniz.

Dayanıklılık ve Güvenilirlik

Renault'nun 1.2 atmosferik motoru, uzun ömürlü ve güvenilir olmasıyla bilinir. Basit tasarımı ve kanıtlanmış teknolojisi sayesinde, minimum bakım maliyetleri ve uzun hizmet ömrü sunar.

Bakım ve Onarım

Bu motor, rutin bakım ve onarımlar için nispeten ekonomiktir. Yedek parçalar yaygın olarak bulunur ve kalifiye mekanikerler tarafından kolayca servis edilebilir.

Güçlendirme Seçenekleri

Piyasada, Renault'nun 1.2 atmosferik motorunun performansını artırabileceğiniz çeşitli güçlendirme seçenekleri mevcuttur. Bunlar arasında ECU yeniden programlama, egzoz sistemi yükseltmeleri ve hava filtresi iyileştirmeleri yer alır. Ancak, güçlendirme yaparken üreticinin talimatlarına uymanız ve motorun ömrünü riske atacak aşırı modifikasyonlardan kaçınmanız önemlidir.

Genel olarak, Renault'nun 1.2 atmosferik motoru, ekonomi, dayanıklılık ve kullanım kolaylığı sunan güvenilir ve verimli bir güç ünitesidir. İster günlük işe gidip gelmek için isterse uzun yolculuklar için olsun, çeşitli sürüş ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Düz yolda kullanacaksan 1.4 8 v den daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

İnternetten yorumlarına bakıyorum çoğu kişi araba gitmiyor diyor. 1.2 motorlu bir Symbol en azından Broadway kadar performans gösterir mi?

göstermiyor. broadvay tüy gibi araba. aralarında nerden baksan 250 kilo felan var. baktım sımdı de torkları aynı :)

clio 1.2 75 hp 107 tork 1055 kilo
    broavay 1.4 71 hp 106 tork 865 kilo ..

hem motor hacmi hem de 200 daha hafif olması itibariyle bradway daha peformanslı diyebilir :)

• Neye göre gitmiyor ?

Şehir içi için ideal, şehir dışı ve ya şehir dışı sayılacak uzun bir yolda(100km+) bildiğin eziyet
  • Gider hocam gider, keçi gibidir, uzun yolda 130-140 km de rahatlıkla gider. Ama konforu eksiktir.

• Ben 1.0 69 hp ile uzun yollara gidiyorsam 1.2 75 hp clio daha iyi gider hem vergisi az hem 2. Eli iyi hemde az yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: zgn61

Gider hocam gider, keçi gibidir, uzun yolda 130-140 km de rahatlıkla gider. Ama konforu eksiktir.
    Broadway'lar hafif arabadır. Motor gücü hemen hemen denk de olsa hem hafiflik hem kısa şanzıman Broadway'ı seri yapar. Ancak Symbol'ün gitmemesi nasıl diyeyim, gündelik kullanımda hissedilecek bir şey değil. İşe gidip gelirken hissetmezsiniz. Sadece gaz pedalına biraz daha basmanız gerekebilir. Uzun yolda ya da yüklüyken hissettirir. Onun dışında çoğumuzun günlük güç ihtiyacı dakikada 30 beygiri geçmiyor bile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En verimsiz bmw motoru 1.6
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bulaşılacak cinsten değil hb olanı bile eziyet lpg varsa işkence artar 16 valf olsada 1.2 olduğu bir gerçek atmosferik bence 1.6 dan başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Bulaşılacak cinsten değil hb olanı bile eziyet lpg varsa işkence artar 16 valf olsada 1.2 olduğu bir gerçek atmosferik bence 1.6 dan başlar.

Lpgde nasıl işkence oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Bulaşılacak cinsten değil hb olanı bile eziyet lpg varsa işkence artar 16 valf olsada 1.2 olduğu bir gerçek atmosferik bence 1.6 dan başlar.

Evet lpg varsa işkence bir megane 1 2.0 rxt gibi yürürmü sizce yada 1.4 1.6 ben almam binmem 1.2 insanlığa hakarettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Alıntıları Göster
    şehir içi gayet yeterli gitmiyor ne demektir ya. yokuşta mu kalıyor, gaza basınca hızlanmıyor mu?. gündelik kullanım için gayet ideal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetavcı

şehir içi gayet yeterli gitmiyor ne demektir ya. yokuşta mu kalıyor, gaza basınca hızlanmıyor mu?. gündelik kullanım için gayet ideal.

Alıntıları Göster
    kimse gitmez demez gider elbette sonuçta onu yapan mühendis ama nasıl gider orası önemli olanı benim abimde 900 cc turbolu stepway var 90 hp km de 45 kuruş yakıyor uzun yolda gitmez demiyoruz ama 45 kuruşla giden bi araçtan bahsediyoruz küçük motor sonuçta kim ne derse desin 40 kuruş altında yakıt yakmayacaktır tavsiyem 2000 cc araba alın her şekilde gitsin vede 35 kuruş yaksın ama ben 1600 cc kullanıyorum vergi diliminden dolayı

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

kimse gitmez demez gider elbette sonuçta onu yapan mühendis ama nasıl gider orası önemli olanı benim abimde 900 cc turbolu stepway var 90 hp km de 45 kuruş yakıyor uzun yolda gitmez demiyoruz ama 45 kuruşla giden bi araçtan bahsediyoruz küçük motor sonuçta kim ne derse desin 40 kuruş altında yakıt yakmayacaktır tavsiyem 2000 cc araba alın her şekilde gitsin vede 35 kuruş yaksın ama ben 1600 cc kullanıyorum vergi diliminden dolayı

Alıntıları Göster
    Birkeresinde rentacar dan 1.2 symbol kiralamıştım. Aracın gaz pedalı ne kadar basarsan bas tepki vermiyordu.

Güç aşırı derecede zayıf.

• 1.4 8v 75 hp 114 tork kullanıyorum şehiriçinde gayet yeterli şehirdışında bazı durumlarda sıkıntı olabiliyor. 90ı geçince ben sesinden de rahatsız oluyorum.

• sürekli selektör yersin sol şeride doğru düzgün sollamaya çıkamazsın sinir stresten saçın erken beyazlar 1.2 atmosferikler genelde çok tırt performans veriyor. 0-100'ü 13sn den yukarı arabalara bakmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

sürekli selektör yersin sol şeride doğru düzgün sollamaya çıkamazsın sinir stresten saçın erken beyazlar 1.2 atmosferikler genelde çok tırt performans veriyor. 0-100'ü 13sn den yukarı arabalara bakmayın.
    bende 1.2 2005 model hb clio var 1.2 16 v ve lpgli gitmiyor diyen gelsin yanıma nasıl gidiyor cok seri bir araç ben geçen sene aldım iyiki almışım uzun yolda 120 130 dan aşşa gitmiyorum rampa v.s açık hatta klima bile açık oluyor
    ayrıca arabam son derece bakımlı ve kat iptali var bunun katkısı varmı bilemem 50 tl gaz ile 320 km yol yapıyor ankarada gaz 1.99
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

sürekli selektör yersin sol şeride doğru düzgün sollamaya çıkamazsın sinir stresten saçın erken beyazlar 1.2 atmosferikler genelde çok tırt performans veriyor. 0-100'ü 13sn den yukarı arabalara bakmayın.
    1.2 Clio Hb kullanıcısı olarak son derece memnunum. Hemde lpgli kullanıyorum. Hiçbir zaman beni utandırmadı.
  • rubelhizb kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz motorun kodu e7j olması lazım. Tek kişi kullandığınızda yeterli performansı vardır. Tam şehiriçine göre yapılmış bi motordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasto_37 -- 12 Mayıs 2015; 22:40:45 >
  • Ben 1.2 75 bg kullanıyorum ,çekişi çok zayıf ama yakıtı az yakıyor şehiriçinde yeterli , sabırlı insanlara göre ideal.

• Fiatın 1.4 77 lineası ile 1.2 benzinli clio kullandım bir yıl kadar ikisininde performansları zayıf. Şehiriçinde genelde çok sorum olmaz. Genelde diyorum çünkü ara hızlanma gerekirken o hızlanma bi türl gerçekleşmiyor. Araba yüksek devirde açılıyor fakat nefesi erken kesiliyor.

Yiğidi öldür hakkını yeme lpg ile çok ekonomik oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.